1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

kameran linssi puhtaaksi

Viestiketju Digikamera ja valokuvaus -keskustelualue -osiossa. Ketjun avasi jennaw55 10.06.2010.

 1. jennaw55

  jennaw55 Member

  Liittynyt:
  10.06.2010
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  kamera jäänyt laukkuun ja kotelossaan kyllä, mutta silti linssi on päässyt likaantumaan. siihen on kai läikkynyt jotakin ja nyt linssi on todella epäselvä ja sumea. miten puhtaaksi? auttaako mikään vai onko ostettava uusi kamera? :( hjälpa mig.
   
 2.  
 3. hynkkis

  hynkkis Regular member

  Liittynyt:
  30.12.2009
  Viestejä:
  392
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  26
  joo, ostat uuden kameran ja annat sen vanhan mulle. kameran ohjekirjassa varmasti opastetaan mitenkä sitä linssiä passaa putsata, ja jos ei lukeminen luonnistu niin koita vaikka jollain mikrokuituliinalla hinkkailla..
   
 4. teme565

  teme565 Active member

  Liittynyt:
  10.05.2002
  Viestejä:
  3,306
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Puhdistamiseen voi käyttää esim. lasinpesunestettä (myös raakana), lasinpesuvaahtoa, tietokoneen näytön puhdistusainetta tai kyllä kait kameraliikkeestä löytyy jotain linssinpuhdistusainetta jos haluaa ostaa.
  Itse jos olen joutunu linssiä putsaamaan, niin ensin suht märällä liinalla töpötellyt linssin pinnan kauttaaltaan, että toivottavasti mahdolliset irtoroskat jäävät liinaan eivätkä naarmuta linssiä myöhemmässä puhdistusvaiheessa. Sitten vaan uusi liina, puhdistusainetta siihen ja pyyhitään linssi puhtaaksi.
  Itselle on kuvaputkiajoilta jäänyt tommoista näytönpuhdistusvaahtoa ja sitä olen käyttänyt ja hyvä on tullut. Lasinpesuneste raakana on muuten hyvää mutta siitä jää helposti linssiin semmoinen sateenkaarenväreissä oleva kalvo.
   
 5. Hmmmh

  Hmmmh Regular member

  Liittynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  983
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Jos on joku pieni pokkari, niin korvapuikot toimii myös. Tärkeintä on kuitenkin muistaa ettei oikeasti hinkkaa sitä, vaan hyvin kevyesti. Kostea pehmeä kangas on hyvä, mutta älä tiputa suoraan siihen linssiin mitään nestettä. Eli siis ensin kostuta liina sillä jollain nesteellä ja sitten putsaa linssi sillä kostutetulla liinalla. Sellainen pyörittävä liike keskeltä reunoille on melko kätevä tapa. Silloin se lika kertyy sinne reunoihin, josta se on helpompi poistaa kuin siitä keskeltä. Muutoin se lika tahtoo vain pyöriä siinä ympäriinsä...
   
 6. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,100
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  118
  Mieluuummin kuitenkin putsaukseen tarkoitettuja nukkaamattomia puhdistuspuikkoja. Vaikuttava aine puhdistusnesteissä on yleensä IPA eli isopropanoli. Sitä voi käyttää ihan sellaisenaan.
  (edit: typo)
   
  Viimeksi muokattu: 14.06.2010
 7. Sokar80

  Sokar80 Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2006
  Viestejä:
  2,319
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  nenäliina ja vettä mut jos on tien päällä niin kunnon hönkäys riittää ( Nessu nenäliina ei nukkaa )

  Tai

  Mikrokuituliina ja fairy sillä lähtee sormen jäljet ym rasva liat kotona

  Yli 200€ optiikoihin kannattaa ostaa Hoya uv0 linssi suoja itsellä on tämä se on helppo ottaa irti ja pestä

  Varsinkin eilen 12.6 oli tosi kova tuuli kun olin kuvaamassa Samba Carnelval kulkuetta niin tuulen mukana lensi kaikenlaista pikku roskaa joka olis voinut naarmuttaa optiikkaa

  Yks Hoya Pro1 tuli isonaarmu keskelle linssiä kun pikku kivi lensi siihen viime vuona kun kuvasin motocrossia nyt vaan heitin n:30€ hoya suojan roskiin ja ostin uuden kun muuten olis 700€ linssi ollut käyttökelvoton


  Ja jos kyseessä on pokkari jossa kiinteä optiikka niin varovaisuutta siihen puhdistukseen että ei mene nestettä kameran sisään ja painaminen ja hinkkaus ei ole hyvä voi naarmuttaa pintaa
   

Jaa tämä sivu