1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kaikkien aikojen henkilökohtainen top 5!

Viestiketju Kaikki muut pelikonsolit -osiossa. Ketjun avasi joookke 10.07.2013.

 1. joookke

  joookke Member

  Liittynyt:
  30.12.2012
  Viestejä:
  53
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tässä tylsyyden riepottelemana aattelin laittaa tämmösen. Näitä on varmaan ollut ennenkin mutta ei kai se haittaa :)
  Olisi kiva jos kaikki kirjoittais samalla tavalla kuin tämä. Eli peli, alusta ja ehkä muutamalla sanalla siitä, miksi peli on hyvä/tutustumisen arvoinen.

  5. Metal Gear Solid, PSP, kuuluisi ylemmäs "listalla", koska ei nuorempana tullut pelattua. Juoni ja tunnelma on loistavat.
  4. Crash Bandicoot 2 ja 3. PS1, parasta tasohyppelyä koskaan. Ei ikinä kyllästy niihin.
  3. The Elder Scrolls V- Skyrim, PS3, aivan loistava, oli pakko ostaa vielä pclle kun pleikkari meni hajalle. Yli 400h pelattu.
  2. Ape Escape, PS1. Ensimmäinen kosketus peleihin, aivan loistava, kenttäsuunnittelu 5/5.
  1. Metal Gear Solid 3- Snake Eater, PS2. Tunnelma, grafiikat ja ehdottomasti juoni. Tullu pelattua VÄH. 30 kertaa läpi.
   
 2.  
 3. kapteeni13

  kapteeni13 Newbie

  Liittynyt:
  02.10.2013
  Viestejä:
  15
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Crash Bandicootit on tullut pelattua läpi moneen kertaan. Tonne vielä änäri ja World of Warcraft sekaan niin voila ;)
   
 4. _kooma_

  _kooma_ Active member

  Liittynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  2,051
  Kiitokset:
  29
  Pisteet:
  78
  Todella visainen kyssäri, on meinaan tullut pelailtua noin 27 vuotta joten TOP 5:sen laatiminen on hankalaa, mutta koitetaan jotakin...

  5. International Karate+ (lyh.IK+), pelikone C64. Tämä lienee yksi ensimmäisistä Beat Em Up:eista koskaan, ja ainakin allekirjoittaneelle se ensimmäinen mätkintäpeli, jota oli aikoinaan ja myöskin vielä satunnaisesti kiva hakata kavereiden kanssa. Aikana jolloin ei ollut unelmissakaan minkäänlaisesta 3d grafiikasta oli tämä yksinkertaisuudessaan vain mahtava peli. Ja se on sitä edelleen, mutta en välttämättä suosittelisi sitä kaikkein nuorimmille, ellei sitten retroilu mielessä halua päästä kokeilemaan.

  4. Super Mario Bros. Eli ensimmäinen Mario peli jota itse pelailin skidinä, ja koneena NES.

  3. Mortal Kombat 2. Pelikoneena Sega Megadrive, kuten tuo IK+, niin myös MKII oli tuotti paljon naurua ja hubaa kavereiden kanssa.

  2. Red Alert. Pelikoneina tietokone sekä PlayStation, pleikkari versiota tuli pelattua linkkikaapelin välityksellä, ja tuolloin se oli ainakin omalla kohdalla ainoa mahdollinen "verkkopeli" mahdollisuus. Myöhemmin kyseistä peliä tuli sitten väännettyä ylä-asteen tietokoneluokassa, usein koulupäivät venähtivätkin RA:n takia 12-15 tuntisiksi :)

  1. StarCraft, siis ensimmäinen SC, ja pelikoneena tietokone. Tätä on tullut hakattua tuhansia tunteja, omasta mielestäni yksi kaikkien aikojen parhaista strategia peleistä mitä ollaan tehty. Mutta kuten jo aivan aluksi mainitsinkin, aivan yhtähyvin olisin voinut pistää ykköseksi vaikkapa Gran Tourismon, Halon tai vaikkapa Doom:in, jokainen noista ansaitsisi paikan ykkösenä koska ovat olleet merkittäviä pelejä omassa pelihistoriassa.
   
 5. jawa75

  jawa75 Regular member

  Liittynyt:
  10.11.2006
  Viestejä:
  728
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tämä onkin pahempi kysymys, pelailua kun on takana vielä jokunen vuosi enemmän mitä edellisellä.

  En osaa näitä kyllä laittaa paremmuusjärjestykseen mutta tässä olisi 5 peliä jotka on jääneet mieleen tuhansien pelien joukosta.

  Wing Commander - PC/Amiga (ei muista kummalla pelasin, aivan mieletön paikalla olemisen tunne saatu peliin)
  X-wing - PC/Amiga (hyvä peli ja vielä loistava teema)
  DuneII - Amiga PC/Amiga
  World of Warcraft - PC (Ensimmäinen morppini ja pelialueen laajuus teki lähtemättömän vaikutuksen, uuden löytäminen kun loppui niin fiilis lässähti melko pian)
  Civilization I - PC (Tämä versio kolahti itselle, ehkä uudemmissa versioissa on peli kehittynyt mutta ne ei vaan pääse samalle tasolle I:n kanssa)

  Näitä kun alkaa miettimään niin viiden valinta oli itseasiassa paljon vaikeampaa mitä ajattelin, muistia kun kiusaa niin välähdyksiä peleistä tulee, nimiä ei vaan tahdo muistaa.
   
 6. Zhark

  Zhark Active member

  Liittynyt:
  12.01.2008
  Viestejä:
  598
  Kiitokset:
  103
  Pisteet:
  53
  Vaikea listata top 5 kun on tullut niin monia pelejä pelailtua. 1 peli on ylitse muiden mutta muita en osaa laittaa paremmuusjärjestykseen.

  Power Blade, NES. Yksi parhaimmista NES-peleistä, mitä on tullut pelattua. Tämän pariin jaksoi aina palata uudelleen.

  Half Life 2, PC. En ole juurikaan FPS-pelien ystävä mutta tässä oli sitä jotain.

  Heroes 3, PC. Tätä tuli pelattua paljon kavereiden kanssa. Jälkimmäiset osat eivät ole innostaneet samalla tavalla kuin tämä.

  Civilization 3, PC. Ensimmäinen Civilization peli mitä tuli pelattua. Jälkimmäiset osatkin olleet hyviä, mutta eivät yhtä hyviä kuin 3. osa

  1. Red Alert, PC & Playstation. Peli joka tutustutti meikäläisen strategiapeleihin. Tämä vie ehdottomasti 1. paikan tällä listalla. Kaverilla oli kaksi konetta niin pystyi LAN-yheydellä pelaamaan kyseistä peliä. Aiheutti muutaman unettoman yön noihin aikoihin. Tullut omistettua sekä PC:llä että pleikkarilla.
   
 7. Bodomed

  Bodomed Regular member

  Liittynyt:
  18.11.2006
  Viestejä:
  362
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Alotan tolla kliseellä että tosi vaikee valita top5:ttä. Kun kuitenki aloittanut pelaamisen 90 luvun puolessa välissä. Noh mutta jos jotain listaa koittais raapustaa.

  1. Total Annihilation, Age of Kingdoms II + addonit ja HOMIII + addonit. Elikkä PC peleistä kyse. Aina ollut tuo RTS genre lähellä sydäntä pc:llä. Tuota Totalia tuli hakattua ihan sikana joskus pienempänä. Tausta musiikki ja tunnelma oli vaan rautaa. Sekä aah robetteja!

  2. Duke Nukem 3D PC:llä, Syphon Filter 1-2=PS1 ja MGS1 0 PS1 sekä RE2=PS2. Juonelliset räiskinnät on ollu aina musta tosi nautittavia ja noissa Pleikkarin peleissä varsinkin on ollut todella toimivia kohtia. Duke nukemi nyt on vaan sellanen PC klassikko jota ei voi ohittaa. 1 ja 2 on tullut hakattua kanssa puhki. Dead Space 1 pc:llä. Final Fantasy IX ehkäpä paras fantasia rope ikinä!

  3. COD2, NFS Undercover 2, Mas Effect 3 triloy xbox 360:lla. Tuossa ehkä nykyisen genin edelleen kiistattomimmat kuninkaat. Vähän autoilua ja tuunausta sekä räiskintää.

  4. Nes.illä seuraavat pelit on ollut kyl aina rautaisia. Super mariot kaikki! Tiku ja taku pelastuspartio. sit oli joku skeitti peli jossa skeitattiin sillai sivusuunnas.

  5. Mobiililla on tullut pelattua jo ennen iPadia ja DSI:tä. Aikoinaan oli GBC:llä kova sana pokemon pelit nuo punainen, sinine ja keltainen. On tullut pelattua lävitse ja melkein kaikki pokemonit löydettyä. Matopeli oli sillo 3510i aikaan tosi koetuksella. Nyttemin on vedetty sitten Angry Birdsit iPhonella ja Sampalla lävitse.
   
 8. RazorSharph

  RazorSharph Regular member

  Liittynyt:
  30.01.2015
  Viestejä:
  281
  Kiitokset:
  31
  Pisteet:
  38
  1. The Legend of Zelda: Ocarina of Time (NGC)
  2. The Elder Scrolls IV: Oblivion (PC)
  3. Mafia the City of Lost Heaven (PC)
  4. Batman: Arkham Asylum (PC)
  5. ?

  Honorable mentions : Super Mario 64, Star wars Battlefront(se eka), TLOZ Wind Waker ja monia muita joita en saa päähäni :D
   
 9. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,124
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  193
  Commdore64:

  -Giana sisters
  -Ghost'n'goblings
  -Ikari warriors
  -Track&field
  -Airborne ranges
  -Tuhat muuta :)
   
 10. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  16,323
  Kiitokset:
  3,854
  Pisteet:
  223
  5. Ghostbusters (c-64). Se puhuu!
  4. Panzer general. Toi sotastrategian normi-ihmisen pelattavaksi.
  3. Colin McRae rally.
  2. Geoff Crammonds gp4. Codemastersin nykypelit olisivat samalla tasolla muuten mutta lykkäävät penalttia yhtenään turhan päiten.
  1. Civ5 gods & kings. Pelattavuuden juhlaa.
   
  rick79 kiitti tästä.
 11. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,124
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  193
  Ai vattu unohin GHOSTBUSTERS!!!!! Se se oli retee peli kuus'nepalla :D
   

Jaa tämä sivu