1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kaikista oudoin elokuva minkä olet katsonut?

Viestiketju Keskustelua elokuvista -osiossa. Ketjun avasi SithLord 13.07.2005.

 1. n_r

  n_r Regular member

  Liittynyt:
  01.03.2004
  Viestejä:
  908
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Juu, niin varmaan kaikki ns. kotimaisille markkinoille tarkoitetut leffat ympäri maailman ovat outoja niille jotka eivät ko. maan "tavoista" ymmärrä :) Esimerkkinä Saksalaisten Atzet ja Superstaut :-D

  Hmmm... Clockwork Orangen lisäksi ei nyt varsinaisesti outoja leffoja tule mieleen, eikä tuo OC:kään nyt niin outo ole... :-\ Onkohan tullut kierrettyä oudot leffat kaukaa?
   
 2.  
 3. migge77

  migge77 Regular member

  Liittynyt:
  23.01.2003
  Viestejä:
  300
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Visitor Q. Todella outo japanilainen leffa, mut pirun hyvä juuri siksi.
   
 4. Dwnldz_5

  Dwnldz_5 Active member

  Liittynyt:
  01.06.2005
  Viestejä:
  1,866
  Kiitokset:
  14
  Pisteet:
  68
  How High - Pilvessä on just hyvä leffa.. Mutta aiheeseen:

  Oudoin leffa jonka nyt lähiaikoina olen katsonut, oli Trucks - Kuoleman rekat.. En oikein vieläkään tajua mikä idea siinä loppujen lopuksi oli. Se jäi parhaiten mieleen kun se yksi radio-ohjattava leikkirekka murhasi sen postintuojan ensin kaatamalla sen ajamalla sen jalkoihin muutaman kerran ja sitten vaan ajamalla päinnäköä parikymmentä kertaa, toinen se kun yksi rekka grillasi yhden (luultavasti) sähköasentajan laittamalla sen johonkin sähkötolppaan. Itse asiassa melkein koko leffa jäi mieleeni.

  Hienoa.

  Editti: Tuosta leikkirekasta sen verran että se postityyppi olisi voinut ihan hyvin ottaa ja heittää sen lelun mäkeen ja lähteä pois, mutta jäi vaan pällistelemään kun luuli että siellä on jotkut kakarat leikkimässä.
   
  Viimeksi muokattu: 19.07.2005
 5. romero

  romero Regular member

  Liittynyt:
  29.03.2003
  Viestejä:
  802
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tuo Truckshan on eräänlainen remake Maximum Overdrivesta ja varsin kehnohko sellainen, minustakin tuo idea pelkkien rekkojen riivautumisesta on varsin ontuva verrattuna MO:hon jossa ylipäätään kaikki mekaaniset ja elektroniset kojeet autosta sähköveitseen joutuvat tuntemattoman voiman valtaan ja alkavat uhkaamaan ihmiskunnan olemassaoloa. Ei sillä että tuokaan juoni mitenkään kauhean aukoton ja realistinen olisi mutta paremmin se toimii kuitenkin, autoihin liittyvän kauhun luomisessa on onnistunut vain hyvin harva aihetta käsittelevä elokuva kuten Christine.
   
  Viimeksi muokattu: 19.07.2005
 6. stauf

  stauf Regular member

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  571
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  [OT]Onhan tuo ihan katsottava elokuva, mutta niinkuin Stephen Kingin kirjojen elokuvaversioissa yleensäkin, tuossakin kirjan tapahtumista puuttuu melkein puolet.

  Mielestäni parhaiten onnistunut elokuvaksi tehty Kingin kirja on Rita Hayworth-avain pakoon.[/OT]
   
 7. LcD

  LcD Regular member

  Liittynyt:
  16.09.2004
  Viestejä:
  1,214
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Joo, toi Cube on munkin mielestä omalla tavallaan outo.
   
 8. Huuso

  Huuso Member

  Liittynyt:
  27.05.2005
  Viestejä:
  26
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Avaruusseikkailu 2001. Yliarvostettua jöötiä. Ekat 5 minuuttia kun luolamiehet tanssii aavikolla tms. Toinen on Veteen Piirretty Viiva jossa ekat 10 minuuttii on sitä kun alkuasukkaat sukeltelee vedessä
   
 9. LcD

  LcD Regular member

  Liittynyt:
  16.09.2004
  Viestejä:
  1,214
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  No etkai sä sentään leffaa ensinmäisen vartin perusteella arvostele?
   
 10. romero

  romero Regular member

  Liittynyt:
  29.03.2003
  Viestejä:
  802
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tuo on totta, mutta sama pätee lähestulkoon kaikkiin elokuviin jotka perustuvat johonkin kirjaan. Niksi piileekin siinä kuinka tarina on versioitu elokuvamuotoon: Esimerkiksi juuri Kingin kirjojen kääntämiseksi elokuvan muotoon sellaisenaan tuottaisi kymmentuntisia eepoksia joissa olisi sitten omat ongelmansa, ja ainoat tuota pituutta läheltäkään liippaavat King-filmatisoinnit kuten The Stand ja Tommyknockers ovat alunperin halvalla tuotettuja tv-minisarjoja jotka ovat tavallista suuremmasta tarkkuudestaan huolimatta kaatuneet kömpelyyteensä huonon toteutuksen vuoksi.

  Ihan puhtaiden elokuvien puolella taas melko moni tapaus on tärvätty koska nuo välttämättömyydet - eli yksinkertaistaminen sekä juonenkäänteiden oikominen - ovat olleet kuin juosten kustu, mutta jotkut ohjaajat ovat onnistuneet saamaan paketin tiivistetyksi ja omannäköisekseen mutta silti toimivaksi, ja minusta Christine kuuluu siihen kategoriaan yhdessä esim. Hohdon, Sen ja Dead Zonen kanssa. Kingin materiaali on todella vaikeaa työstettävää kenelle tahansa sen moniulotteisuuden ja paljolti henkilöiden ajatuksissa tapahtuvien kuvioiden vuoksi, joten se kaikki on saatava muunnettua tavalla tai toisella näkyvään muotoon ja mm. noissa esimerkeissä ratkaisut sen toteuttamiseen ovat toimineet.

  Luultavasti kivuttomin käännös novellista elokuvaksi on ollut Stand By Me (Viimeinen Kesä) koska se on niitä harvoja Kingin teoksia joissa ei juurikaan pelata mielikuvituksen tuolla puolen olevilla elementeillä, jonka vuoksi se on pystytty siirtämään valkokankaalle sellaisenaan. On todella harmi ettei monikaan tunne koko tapausta koska elokuva on loistava.
   
  Viimeksi muokattu: 20.07.2005
 11. V-kos

  V-kos Regular member

  Liittynyt:
  13.03.2005
  Viestejä:
  1,345
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Offtopic:
  Hyvä leffa.

  Itse aiheesta:

  Twin Peaks leffa on vähintäänkin yhtä outo kuin sarjakin.
   
 12. Grease

  Grease Guest

  Ehkä Eternal Sunshine Of The Spotless Mind. Memento ei niinkään outo ollut. Fear And Loathin In Las Vegas oli kyllä omalla tavalla loistava, ja samalla tarpeeks outo. Dogville oli muuten aika omaperäinen elokuva, loppu oli ihan mahtava.
   
 13. Istervind

  Istervind Member

  Liittynyt:
  02.12.2004
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Liquid sky
  Pinocchio 964
  Begotten
  Tetsuo 1
  Gozu
   
 14. LaarDicki

  LaarDicki Member

  Liittynyt:
  22.12.2004
  Viestejä:
  55
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Pii oli aika sekava. en tajunnu läheskään kaikkee siitä.
  Butterfly effect tietyllä tavalla outo, mutta erittäin positiivisella tavalla.
   
 15. Jebuss

  Jebuss Regular member

  Liittynyt:
  17.04.2005
  Viestejä:
  176
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ite diggailen noita David Lynch -leffoja kuten:
  Lost Highway
  Mullholland drive
  Eraserhead
  jne.

  Jos pidätte noita hyvinä niin oottekos nähnyt Lynchin kaks lyhytelokuvaa eli The Grandmotherin ja The Alphabetsin...

  Taustatietona muuten sanoisin että Grandmotherin (vai oliko se ton alphabetsin...? ) taustalla kuuluva lakanoiden repimis ääni on nauhoitettu golf lyönti käännettynä väärinpäin ;) Näin sanoo mahtava kirja Lynch on Lynch...
   
 16. svenåke

  svenåke Member

  Liittynyt:
  23.02.2005
  Viestejä:
  36
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Death rally 2000!
  suosittelen kaikille
   
 17. nrautava

  nrautava Guest

  Sin City

  En vaan lämmennyt tuohon värien maailmaan...
   
 18. tuomox

  tuomox Regular member

  Liittynyt:
  02.08.2005
  Viestejä:
  153
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Oudoin elokuva mikä mieleen tulee (ja josta edes muistan jotain) on Inferno, koko elokuvan aikana en edes tajunnut mille vuosisadalle leffa sijoittuu (ilmeisesti kuitenkin 1900-luvulle) elokuvan "juoni" rakentuu erään naisen ympärille joka haluaa selvittää "kolmen äidin" arvoituksen ja huomaa lopuksi että "kolmen äidin tarina" (nainen on lukenut erään kirjan jossa kerrotaan kolmesta äidistä) on kytköksissä hotelliin jossa hän asuu. Elokuvassa on lisäksi joku hullu epämuodostunut hirviö alkemisti joka varastaa kirjoja jotka kertovat kolmesta äidistä. Sekavien juonen käänteiden jälkeen hotelli, ja kaikki pahikset sen mukana palaa. elokuvassa on myös erittäin paljon sivuhenkilöitä jotka eivät oleellisesti liity juneen (vaan jotka tekevät siitä sekavan ja pelottavan) elokuva oli mielestäni erittäin hyvä (satun pitämään sekoista elokuvista).
   
 19. Tapiox

  Tapiox Guest

  Mielestäni outo elokuva on tappaja tomaatit. Ei taida olla juonta koko leffassa.
   
 20. Zurhoroe

  Zurhoroe Guest

  oon kans samaa mieltä tosta mulholland dr. leffasta en tajunnu hölkäsen pöläystä vaikka usein tykkään tollasista erikoisista. hyllystä löytyy mementot donnie darkot sun muut mutta toi mulholland meni kyllä niin yli hilseen :D
   
 21. ouzgi

  ouzgi Regular member

  Liittynyt:
  16.03.2004
  Viestejä:
  308
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Joo toi Pi on aika sekopäinen, katoin joskus myöhään yöllä enkä oikeen ymmärtäny sen ideaa, mutta jos kattois pariin kertaan ajan kanssa ni se vois olla aika hyvä. Oon kuullu siitä tutuilta vaan kehuja, joten eikai se ihan paska voi olla.
   

Jaa tämä sivu