1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kaikenlaisia kysymyksiä

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Mustanoja1 13.01.2019.

  1. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,717
    Kiitokset:
    1,187
    Pisteet:
    223
    Ok, kiitos. Meni ohi silmien.
     
  2.  
  3. pentsu

    pentsu Active member

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    1,292
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    68
    Tuo on aika lailla maksimi mitä 16A:n pistorasiasta saa irti. Koska valmistaja ei voi tietää liitetäänkö laite 10- vai 16A sulakkeen perään on laite mitoitettava pahimman mukaan.

    Ei todellakaan hinnalla pilattu
     
  4. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,356
    Kiitokset:
    876
    Pisteet:
    193
    Oliko mukana väärän laitteen käyttöohje? Tarjouslinkissä on 3 kpl mallia MYCR-3, jonka maksimikuormitus on 1000 W, mutta käyttöohje on jykevämmälle mallille MYCR-3500.
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,336
    Kiitokset:
    907
    Pisteet:
    123
    Olet oikeassa, en tutkinut tarkemmin mallia, kun Ohlsonin Chatista pyysin tuon ohjeen.
    Maksimi kuormitus on tällä mallilla todella 1000W, mutta ei aiheuta mitään toimia tietokoneen käytössä, koska sen kuormitus on yleensä korkeintaan noin 500W. Chatista pyysin sitä siksi, kuten kerroin, että ohje oli vaikeasti löydettävissä, enkä heti löytänyt sitä.
    Aika erikoista, että sain väärän ohjeen, kun tuotenumerolla haki sen.
    Ohjelmointikytkentä on kuitenkin täysin sama kaikissa malleissa.

    Tietokoneen kanssa tuon käyttökelpoisuus ei siitä laske ja siltikin tarjous on edullinen.
     
  6. Mustanoja1

    Mustanoja1 Regular member

    Liittynyt:
    26.02.2018
    Viestejä:
    192
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Tämä ei ole ehkä oikea paikka keskustella tästä mutta ihan sama eli siis tajusin et mul on ollu aina toi cpu coolerin johto tos cpu opt liitännäs. Oon tyhmä :D. Mutta siis onko tolla väliä koska lämmöt minulla on silti ihan kunnossa.
     
  7. Nanna_86

    Nanna_86 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    527
    Kiitokset:
    109
    Pisteet:
    53
    Ne toimivat pohjimmiltaan samalla tavalla.
    CPU_FAN & CPU_OPT
     
  8. Mustanoja1

    Mustanoja1 Regular member

    Liittynyt:
    26.02.2018
    Viestejä:
    192
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Sanokaa jos haittaa että kysyn tuosta täällä.
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,336
    Kiitokset:
    907
    Pisteet:
    123
    Ei kai se omassa kyselyssä haittaa, kun ei toisen avamaan keskusteluun mene uusilla kyselyillä sekoilemaan.
    Minusta joskus voi olla hyväkin pitää omat ongelmat yhdessä keskustelussa, niin ei tarvitse monteen kertaan vastailla samoihin asioihin.
    Tämä on vaan minun mielipiteeni.
     
    Nanna_86 kiitti tästä.
  10. Mustanoja1

    Mustanoja1 Regular member

    Liittynyt:
    26.02.2018
    Viestejä:
    192
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Koitin tossa vähän aika sitten vaihtaa johdon cpu fan liitäntään mutta en jostain syystä saanut irti sitä niin lopetin en viitti vetää sitä oikee kovaa irti ku kummiski paskon jotai. mutta en varmaan sitä vaihda kun lämmötki on ihan kohdallaan. mutta sanokaa jos pakosti pitäisi vaihtaa.
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,336
    Kiitokset:
    907
    Pisteet:
    123
    CPU_FAN liitin on coolerin ilmatuulettimelle oikea pistoke.
    Ei siitä mitään haittaa ole, jos toimii oikein ja pitää lämmöt kurissa CPU_OPT liittimessä ja rasituksessa lämpöjen noustessa tuulettimen kierrokset nousee.

    Kyllä pistokkeen ihan normaalisti vetämällä pitäisi irrota, katso tarkkaan, mikä on kantaa ja mikä pistoketta.
     
    Mustanoja1 kiitti tästä.
  12. Mustanoja1

    Mustanoja1 Regular member

    Liittynyt:
    26.02.2018
    Viestejä:
    192
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Joo lämmöt pysyy hyvin. Kun pelaan niin lämmöt yleensä prossus 45-55. Mut en tiiä ei se vaa jostain syystä lähteny irti mut katon vie huomen jos se lähtis.
     
  13. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,284
    Kiitokset:
    670
    Pisteet:
    123
    Ne tuuletinliittimet on joskus pikkasen tiukkoja, kun emon puolella piikit sojottelevat hieman eri suuntiin. Asuksen emoissa toi cpu_opt taitaa olla aina cpu_fan liittimen "kopio" eli tekee saman mitä cpu_fan liittimen toiminnoksi on säädetty.
     
    Mustanoja1 kiitti tästä.
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,336
    Kiitokset:
    907
    Pisteet:
    123
    Olemme näköjään menettäneet luottamuksesi, kun kaikki pitää toiselta foorumilta varmistaa. Samoja kavereita siellä saattaa vastata, ketkä täälläkin vastailee.:)
     
  15. Mustanoja1

    Mustanoja1 Regular member

    Liittynyt:
    26.02.2018
    Viestejä:
    192
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Ja eikös ole ihan normaali lammöt jos on noin 36 astetta kun on vaan työpöydällä/katsoo youtubea. Ja kun pelasin pubgia niin läämmöt oli 45-52
     
  16. Tiger25

    Tiger25 Active member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    1,559
    Kiitokset:
    67
    Pisteet:
    58
    Ihan normi lämmöthän nuo, kun kone pyörii pääasiassa tyhjäkäynnillä (työpöydällä) ja pelatessa.

    Jos aletaan mennä yli 90-100C riippumatta tilanteesta, olisin huolissani.

    Ja CPU_FAN ja CPU_OPT ovat rinnakkaisia liittimiä. Yleensä prossun cooleri kytketään CPU_FANiin ja toi CPU_OPTia käytetään esim. siinä tapauksessa jos coolerissa on useampi kuin yksi tuuletin. Toiminnaltaan nämä eivät toisistaan poikkea.
     
    Viimeksi muokattu: 16.01.2019
  17. Mustanoja1

    Mustanoja1 Regular member

    Liittynyt:
    26.02.2018
    Viestejä:
    192
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Juu ja en usko että HWmonitor näyttää vääriä asteita :D
     
  18. Mustanoja1

    Mustanoja1 Regular member

    Liittynyt:
    26.02.2018
    Viestejä:
    192
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Mitä eroa on muutes tuolla other OS jutulla ja Windows uefi mode onko väliä kumpi on päällä mulla o Windows 10
    edit: Ja jos sen vaihtaa nii tuleeko mitään muuta vaihtaa eli käynnistyykö kone normaalisti uudelleen. Ei minulla mitään ongelmia ole mutta haluaisin tietää noiden eron
     
    Viimeksi muokattu: 05.02.2019
  19. Tiger25

    Tiger25 Active member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    1,559
    Kiitokset:
    67
    Pisteet:
    58
    Suosittelen pitämään tuon Windows Uefi Moden.

    Tuo Other OS saattaa viitata johonkin vanhempaan käyttöjärjestelmään (esim. jos koneessa oli alunperin Windows 7 tai 8, ja se sitten päivittyi Windows 10een automaattisesti), joka ei välttämättä enää ole aktivoitu, tai toimi kunnolla.

    Joissain tapauksissa kyseessä voi olla myös esim. Windows 10 non-Uefi Mode, eli tuon Other OSin valinta vain poistaa Uefi Moden käytöstä. Useimmiten tästä ei ole vaaraa, mutta jotkin ominaisuudet (kuten fast-boot ja secure boot) eivöt toimi, koska Uefi Mode ei ole käytössä.

    Tarkempaa apua en tähän voi antaa, mutta todennäköisesti tästä on kyse.
     
    Viimeksi muokattu: 06.02.2019
  20. Mustanoja1

    Mustanoja1 Regular member

    Liittynyt:
    26.02.2018
    Viestejä:
    192
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Jos sen vaihtaa nii tarviiks mitää muuta muuttaa. Käynnistyykö kone normaalisti uudelleen

    edit: Kone toimii ainakin ihan normaalisti. En ole vielä muuttanut
     
    Viimeksi muokattu: 06.02.2019
  21. Mustanoja1

    Mustanoja1 Regular member

    Liittynyt:
    26.02.2018
    Viestejä:
    192
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Mitäs muuten tuo secure boot tekee
     

Jaa tämä sivu