1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kaikenlaisia kysymyksiä

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Mustanoja1 13.01.2019.

  1. KBH5050

    KBH5050 Regular member

    Liittynyt:
    26.12.2006
    Viestejä:
    252
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    Minulla meni yhdestä powerista virtakatkaisija, kun katkaisin usein virrat siitä, koska samaan jatkojohtoon tuli reititin ym. joiden piti jäädä päälle. Kannattaa virta katkaista mieluummin vaikka jatkojohdon katkaisijasta, jos sellainen on, halvempi ja helpompi uusia kuin koko poweri tai sen katkaisija jos saa sopivan.
     
  2.  
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,717
    Kiitokset:
    1,187
    Pisteet:
    223
    Kerrostalossa asuvana olen yleensä kytkenyt koneen töpseliin ja suurempia järjestelyjä jos ei ole tehty niin virroissa koko ajan kiinni. En ole huomannut tuosta haittaa olevan. Kannattaa sijoitella romppeet niin ettei tarvitse jatkojohtoja ja muita viritelmiä. Tuplarasia (wanhemmat huushollit) nappaavat masiinan ja näytön. Muille härpäkkeille niinkin laittaisin noita jatkosysteemeitä. Vaikka reitittimet yms.
     
  4. KBH5050

    KBH5050 Regular member

    Liittynyt:
    26.12.2006
    Viestejä:
    252
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    No, tässä huoneessa, myös kerrostalossa, jossa minun laite on, on vain kaksi kaksiosaista pistorasiaa ja isojen irtokalusteiden takana nekin, lisäksi vielä toisinaan voi olla kahdeksalle laitteelle virrantarve yhtaikaa, joten mahdoton toteuttaa samoin.
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,337
    Kiitokset:
    907
    Pisteet:
    123
    Jottei asia olisi liian helppo, niin teen ehdotuksen. Monissa kaupossa on myytävänä kaukosäätimiä, jotka tuntuu olevan kestämpiä kuin jatkojohtojen virtakytkimet, hanki sellainen. Kaukokytkinsarja Tarjous: https://www.clasohlson.com/fi/Kaukokytkinsarja-Nexa-MYCR-3,-3-kpl/36-6902

    Sen voin sanoa, että kyllä nyt keskutelu on mennyt aivan sivuraureelle tämän keskutelun myötä. Nyt on todella kyse lillukan varsista ja olisi aika rauhoittua. Mitä tapahtuu jos tulee todellinen ongelma eteen?

    Kyllä sinun laadukas powerin virtanappi tulee kestämään koko käyttöiän sitä käyttää. Jatkojohtojen virtakytkimet sen sijaan ovat monet heikkoja eivät kestä jatkuvaa käyttöä. Niitä minulla mennyt useita, kunnes hankin kaukosäätimen.

    Tässä lisää Kaukokytkinsarjoja: https://www.clasohlson.com/fi/view/...insarja&mode=mode+matchpartial&showTabs=false
     
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,717
    Kiitokset:
    1,187
    Pisteet:
    223
    Tehtiin kärpäisestä härkäinen. Ok poweri ja that´s it. Kuten aloituspostaajalla on. Kattellaan biosista ne led valo asetukset saisiko niille mitään lakia aikaiseksi.

    +
    upload_2019-1-15_9-2-58.
     
    Viimeksi muokattu: 15.01.2019
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,337
    Kiitokset:
    907
    Pisteet:
    123
    Jäikö nuo valoasiat vielä epäselviksi, tämä oli viimeinen valokysymys, jota ei saa sammutettua muuten kuin virtanapista.

    Tässä muuten nähtiin, mihin mutulla mennään.;)
     
  8. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,717
    Kiitokset:
    1,187
    Pisteet:
    223
    Kolmas sivu menossa ja nooh laitoimpas tuon uefin näkyville joka toki on myöskin aloituspostaajalla siellä kotosalla. Manuskaa kauniiseen käteen. Nuo ovat ihan peruskauraa melkein jokaisella emolevyllä, pikku variaatioita valmistajan toimesta tokikin.

    :rolleyes:

    Häiritsevät valot... Uefista (bios) veks kokonaan tai hommata umpikoppa. Ei kai nämä ole isompia juttuja kuitenkaan.
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,337
    Kiitokset:
    907
    Pisteet:
    123
    Ei vaan tarkoitin kysyjälle aiheutettua traumaa koneen sammuttamisesta, joka perustui mutuun.
    Jos sen käyttö olisi ongelmallista, niin pitää arvata, olisiko virtalähteessä virtakytkintä tai ainakin varotettaisiin sen käytöstä.;)
     
  10. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    2,536
    Kiitokset:
    506
    Pisteet:
    123
    Piuhat siistissä nipussa pöydän alla.:)

    https://imgur.com/a/8Yv8eYo

    Olishan tollainen kaukokytkinsarja ihan ok.
    Parempi se on kun noi jatkopiuhojen katkaisijat,
    jotka eivät kauaa kestä on/off paineluita.:eek:
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,337
    Kiitokset:
    907
    Pisteet:
    123
    Olen käyttänyt kaukosäädinta jo noin 5 vuotta ja toimii edelleen.
    Olen juuri lähdössä hakemaan itiksen Claesohlsonilla tuon Kaukokytkinsarja Nexa MYCR-3, 3 kpl tarjouksen 14,95, normaalihinnan ollessa 24,95, koska tarve vielä toiseen.
    Tuo 3:n sarja on todella edullinen.
     
  12. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    2,536
    Kiitokset:
    506
    Pisteet:
    123
    Jep,pitäis käydä myös itiksen ohlssonilla hakemassa kaukokytkinsarja.
    Kun halvalla saa.:)
     
  13. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,717
    Kiitokset:
    1,187
    Pisteet:
    223
    No ei ole kyllä pöllömmän hintainen. :)
     
  14. KBH5050

    KBH5050 Regular member

    Liittynyt:
    26.12.2006
    Viestejä:
    252
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    Minä vastasin aluksi vain esitettyyn kysymykseen, mitä minulle tapahtui joskus, en muuhun, taisi joku toinen viedä asian tuolle lillukanvarsitasolle...
     
  15. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,717
    Kiitokset:
    1,187
    Pisteet:
    223
    Keskustelu elää ja toisinaan lähtee hieman sivuraiteille. Ei pidä olla niin wakavaa. Tässä hommassa aloituspostaaja yleensä puuttuu peliin ja ilmaisee mitä hän kysymyksellään oikeasti hakee.

    Oli hauska juttu silloin pikkupoikana koulussa kun kuiskasi jonkun jutun ja kun se juttu kiersi kaikkien oppilaitten lävitse niin kuinkas se muuttuili matkan varrella. Tämä oli ihan äidinkielen tunnilla oleva juttu. Huomaatte kontekstin?

    Tuo kaukokytkin-juttu on kyllä näppärä homma. Jatkoon.
     
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,337
    Kiitokset:
    907
    Pisteet:
    123
    En huomannut?o_O
    Mutta eiköhän tämä ollut tässä, aloittaja varmaan kysyy jos jotain vielä jäi selvittämättä.
     
  17. Mustanoja1

    Mustanoja1 Regular member

    Liittynyt:
    26.02.2018
    Viestejä:
    192
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    28
    Ei jäänyt epäselväksi. Palaa enään vain se pieni näyttiksen valo. Pitäisi varmaan käydä ostamassa tollane Kaukosäädin hommeli.

    edit: Asensin ASUS aura jutun ja laitoin sieltä että RGB ei pala sammuneena.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  18. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    2,536
    Kiitokset:
    506
    Pisteet:
    123
    Taitaa toi Asus aura sovellus toimia vaan määrättyjen Asus emojen kanssa.
    Elikkä ei seurustele kaikkien kanssa,on valikoivaa tyyppiä.:eek:
    Tehty varmaankin pelimasiinoita silmälläpitäen.;)

    https://www.jimms.fi/fi/Pages/AsusAuraSync
     
    Viimeksi muokattu: 15.01.2019
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,337
    Kiitokset:
    907
    Pisteet:
    123
    Kävin hakemassa Claesohlsonilta tuon kauko+pistokkeet. Pakkauksessa on asennusohje kansipahvien välissä, jota en meinannut ollenkaan löytää, ennen kuin revin pakkauksen rikki.

    Aika hurjaa kuormaa luvataan pistokkeelle:
    ASENNUS:
    Liitä kuorma vastaanottimeen. Kuorma saa olla korkeintaan 3500 W
    OHJELMOINTI:
    1. Liitä vastaanotin (pistotulppa) pistorasiaan. Saadessaan virtaa vastaanotin siirtyy välittömästi ohjelmointitilaan. 2. Paina valitun kanavan Päälle-painiketta haluamastasi System Nexa -kauko-ohjaimesta kuuden sekunnin kuluessa.
    https://www.nexa.se/wp-content/uploads/2018/10/MYCR-3500–manual_FI.pdf

    Näyttää toimivan, suosittelen.
     
  20. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,717
    Kiitokset:
    1,187
    Pisteet:
    223
    Paljonko oli hintaa moisella?
     
  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,337
    Kiitokset:
    907
    Pisteet:
    123

Jaa tämä sivu