1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Kaapeliverkon toimivuus ja kokemukset?

Viestiketju Laajakaistaliittymät -osiossa. Ketjun avasi Ronsuli 03.02.2016.

 1. Ronsuli

  Ronsuli Member

  Liittynyt:
  08.01.2012
  Viestejä:
  42
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Olen tullut tullut siihen tulokseen,että ottaisin kaapeliverkon kautta netin Anvialta. Sillä se olisi täälläpäin ainoa kiinteää yhteyttä tarjoava ja nuo mobiiliverkot tuli koettua toimimattomiksi.
  Onko kaapeliverkossa sitä ongelmaa että telkkari ei näy jos käyttää kovaa nettiä yms?
  Ottaisin 100/20 liittymän vaikka 250 olisi saatavilla niin se varmaan ehkä vähentää ongelmia?
  Onko kaapeliverkosta muilla kokemusta? Asun 2009 rakennetussa rivitalossa joten kaapeloinnin on varmaan aika uusia.
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,177
  Kiitokset:
  1,040
  Pisteet:
  243
  Suomen vanhimmasta kaapeli-tv-verkosta on kokemuksia ja voin sanoa, että syytä huoleen ei ole. Nettiyhteydet toimivat kaapelissa eri taajuusalueella kuin tv-kanavien jakelu eivätkä ne mitenkään vaikuta toistensa suorituskykyyn.
   
 4. olkitu

  olkitu Regular member

  Liittynyt:
  17.11.2014
  Viestejä:
  103
  Kiitokset:
  8
  Pisteet:
  28
  Kaapeliverkkoon ei vaikuta kaapelitelevisio mutta itsestään verkon kuormitus sinulla pääasiassa verkkoyhteyden toimivuuteen. Vaikuttaisi siltä kyllä että sinulla talossa aika hyvät yhteydet. Ihme ettei vedetty suoraan Ethernettiä asuntoihin operaattorin kytkimestä kun se olisi ollut paras ja aika edullinen vaihtoehto.

  En kylläkään tiedä missä sitten on tämä kaapeliverkon keskitin että jos alueella on muita vanhempia rakennuksia jonne tuo on kytketty niin sitten ken tietää miten toimii. Kokeilemalla selviää!
   
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,177
  Kiitokset:
  1,040
  Pisteet:
  243
  Mahdoinko ymmärtää alkuperäisen kysymyksen väärin, kun käsitin, että kyseessä olisi kaapeli-tv? Kun kysyttiin kokemuksista, niin kerroin nimenomaan kokemuksistani kaapelitelevisioverkosta, jossa jaetaan televisiokanavat kaapelin kautta ja lisäksi toteutetaan kaksisuuntainen internet-yhteys erillisen kaapelimodeemin avulla, joka on myös yhdistetty samaan antenniliittimeen (eikä ethernet-kaapeliin).
   
 6. olkitu

  olkitu Regular member

  Liittynyt:
  17.11.2014
  Viestejä:
  103
  Kiitokset:
  8
  Pisteet:
  28
  Juuh, siis kaapelinetistä puhe :) ... Meni mulla vähän sivulle aiheesta koska outoa noin uudelle asunnolle ettei parempaa tapaa käytetty.

  Anvian kaapelinetistä ei ole mutta turkulaisena tiedän että Turussa ainakaan kannattaa pysyä Turun kaapelitelevisioverkosta kaukana, tosin sen omistaa tällä hetkellä Sonera. Siinä juuri tyypillinen ongelma että öisin 100Mbps ja iltaisin sitten 10Mbps... Mutta taas monella hyviä kokemuksia eli testaamalla edelleenkin tietää mikä toimii.
   
 7. Ronsuli

  Ronsuli Member

  Liittynyt:
  08.01.2012
  Viestejä:
  42
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kiitokset kovasti vastauksista!
  Oli Anvian puolesta väärää tietoa. Asuntoni olikin kytketty kuituverkkoon ja ethernet tekniikalla vedetty sähkökeskukseen ja siitä linkityksellä sain olohuoneeseen seinästä verkon. Asentaja puolelta tiesivät tämän mutta myymälässä eivät siksi itsekin sain väärää tietoa aluksi. Nyt sitten otin 100/20 kuituyhteyden (olisi saanut myös 250/20) kun ei ole nopeammalle käyttöä ja sopimusaikana saa nostaa nopeutta muttei laskea niin siksikin näin.

  nyt jatkuvasti vähintään 98/19 mbps eli hyvin toimii
   
 8. jarijarf

  jarijarf Regular member

  Liittynyt:
  06.01.2008
  Viestejä:
  120
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  No, sattuipas... kerrankin ketju joka liippaa aihetta...
  Eli asun Anvian vaikutusalueella ja kiinteä laajakaistaliittymä tulisi saada.
  Sen verran mörön p..ssä asutaan, että kuitua ei saatavilla vielä moneen vuoteen ja puhelinverkon kautta auttamattoman hidas ja kallis. Kaapeli-TV:n piuhat jostain kumman syystä sain vedetyksi Anvian toimesta (n. 800m), joten juurikin tuo kaapeliverkon kautta saatava laajakaistayhteys kiinnostaa. Palvelu ei vielä saatavilla, mutta ovat Anvialta luvanneet mahdollisesti jo tämän vuoden puolella. Tiedä sitten kuinka Elisan touhut tulevat vaikuttamaan Anvian toimiin.

  Palvelu tulisi mahdolliseksi siis jossain vaiheessa kun paikalliseen kaapelin jakelukeskukseen saadaan kuitukaapeli yhdistettyä(?) tai jotain. Samainen palvelu on ollut tarjolla aikasemmin (n. 10v) Anvian alueella, mutta kuituverkon laajentumisen myötä kaapelin kautta jaettavat yhteydet poistuneet. Käsittääkseni alkuaikoina yhteydet olleet todella heikot tai ainakin nopeudet vaihdelleet paljon ja katkoja tiuhaan.
  Onkohan laatu nykään parempi - ainakin lupaavat pitkälti samoja nopeuksia kuin kuidullekin?

  Ja sitten tuo modeemi - käsittääkseeni Anvian tarjoamassa kaapeliyhteydessä tulisi käyttää (Euro)docsis 3.0 yhteensopivaa (kaapeli-)modeemia. Noita vaan ei paljon tunnu olevan markkinoilla - Anvia varmaankin tarjoaa jotain laitetta liittymän mukana. Mutta onko laatu sitten mitä luokkaa.

  Mobiililaajakaistaa on kyllä tarjolla melkein joka asiassa (ja siihen on tällä hetkellä turvautminen), mutta kun tuo kiinteä kiinnostaa, niin minkäs teet...
  Kokemukset asian tiimoilta kiinnostaa... Hyviä vastauksia tuossa aiemmin jo tullutkin

  Edit: Nyt ollut tuo kaapeliverkon kautta saatva nettiyhteys käytössä parisen kuukautta. Muutaman kerran on yhteys ollut poikki, niin ettei kaapelemodeemin uudelleenkäynnistys ole auttanut. Muutamalla kerralla tuo uudelleen käynnistys on auttanut. Ehkä boksi ei ole parhaimmasta päästä (Cisco). Vaikka ongelmia on ja on ollut, olen tyytyväinen kiinteään laajakaistaan ja sen nopeuteen (50/10). Jos hintakin olisi lähellä noita mobiililaajakaistojen hintoja niin avot.
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2016
 9. eklu

  eklu Regular member

  Liittynyt:
  25.11.2003
  Viestejä:
  519
  Kiitokset:
  15
  Pisteet:
  28
  Otin Anvialta tuon TV kaapelissa kulkevan yhteyden 250/20 ja mukana tuli ilmainen musta Ciskon purkki, wifi oli hidas ja kun kolmas cisko hajosi sanoin että haluan paremman semmosen punaisen fritc!boxin joka kaverilla. Nopeus pysyy aina luvatussa ja langattomassa kaksi eri taajuutta joiden nopeudet 100 ja 250. Ei häiritse telkun katsomista ja siinä tökkelissä on haara telkulle ja siittäkin toimii hyvin, liikkeessä puhuivat että ehkä jo pian nopeus tuplaantuu samaan hintaan. Tämä kyllä riittää hyvin ja tuossa purkissa on kaksi USB liitintä joihin voi laittaa muistitikun ja esim. printterin ja on se muutenki mediaserveri johon mahtui hyvin mun HP:n ajurit, android puhelin printtaa hyvin mutta aplen ipad ei.

  Näin se nyt toimii http://www.speedtest.net/result/6513171997.png
   
  Viimeksi muokattu: 04.08.2017

Jaa tämä sivu