1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kaapelimodeemi ja wifi

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi Maria2 17.12.2016.

 1. Maria2

  Maria2 Regular member

  Liittynyt:
  30.03.2005
  Viestejä:
  215
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tarvitsen neuvoja. Taloon tulossa valokuitukaapeli ja siihen sitten hankittava uusi kaapelimodeemi tietsikoille. Nykyinen modeemiyhteys on adsl. Kannattaako datapistoketöpseli asentaa eteiseen josta olisi yhtä pitkät matkat 2 eri huoneisiin joissa tietokoneita käytetään (kuten nyt on ollut) jolloin johdot kaapelipistokkeesta tietsikoihin, siis 2teen eri huoneeseen, olisi n. 4-5m kumpaankin? Vaiko asentaa datapistoke olkkariin jossa on nyt myös antennipistoke tv:hen (tv on olkkarissa)? Voiko wifiä käyttää pöytäkoneessa jos kaapelimodeemi on eri huoneessa? Eikö wifi katkeile enempi tai ole hitaampi kuin piuhalla oleva yhteys välillä tietsikka/modeemi? Tarvitaanko siis piuhoja enää ollenkaan kuten nyt on ollut adsl:n kanssa? Mitä tarkoittaa wlan yhteys? Onko se sama kuin wifi? Miten siis pitäisi nyt toimia varsinkin tuon datapistokkeen sijainnin kanssa? Vastaathan kaikkiin kysymyksiin!
   
 2.  
 3. rane1958

  rane1958 Regular member

  Liittynyt:
  22.12.2006
  Viestejä:
  280
  Kiitokset:
  22
  Pisteet:
  28
  Meidän kerrostaloyhtiöön kun asennettiin vastaavat kaapelit niin joka huoneeseen tuli pistokkeet, no keittiössä ja vessassa/kylppärissä ei taida olla... :D
  Hankin Zyxelin langattoman reitittimen kytkin sen makkarin pistokkeeseen, virittelin sen omaan ja vaimon läppäriin ja kännykkänikin löytää sen.
  Kannattaa sitten laittaa se salaus päälle ettei naapurit tule "kuulolle"... :p
  Hyvin kantaa monen betoniseinän läpi tänne olkkariinkin. ;) Toimisi varmaan pihallakin....
   
 4. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  3,930
  Kiitokset:
  131
  Pisteet:
  73
  Valokaapelin vetäjällä voi olla myös moisia värkkejä tarjolla.
  Miten itse haluat, missä on eniten tilaa oheislaitteille ja tarvittavia pistorasioita sähkölle.
  Voi.
  Piuha on aina luotettavampi ja nopeampi. WLAN on kokolailla sama asia kuin tuo Wifi, eri nimitys samalle asialle, kuukkeli (google) kertoo lisää. Wlan:issa ratkaisee sen versio aika paljon nopeudesta, kantamasta ja luotettavuudesta, mitä uudempi versio (taitaa uusin olla ag), sitä uudempi asiakaslaitteenkin pitää olla, että nopeuksia vodaan hyödyntää ja joissain asioissa vanha asiakaslaite pudottaa muittenkin laitteiden nopeudet omalle tasolleeen.

  T: Vesku
   

Jaa tämä sivu