1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Kaapelilaajakaistayhteyden pätkiminen

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi Niklas70 29.09.2014.

 1. Niklas70

  Niklas70 Regular member

  Liittynyt:
  09.06.2013
  Viestejä:
  324
  Kiitokset:
  9
  Pisteet:
  28
  Hei! Muutettiin tässä kesällä uuteen taloon ja ihmettelin että miksi netti ei oikein toimi kunnolla niinkuin pitää. Eka kuukausi toimi ihan jees ilman pätkimistä, mutta sitten yhtenä päivänä netti lakkasi toimimasta kokonaan. SOitin sitten pari päivää sen jälkeen welholta huoltomiehen, että tulisi katsomaan mikä on ongelmana. Huoltomies sanoi että ongelmana on se kun tänne asuntoon on tehty remontti ja on lisätty antenniverkkopaikkoja n.4-5 lisää niin enään ei riitä vahvuus siinä signaalissa joka tuo sen nettiyhteyden tuohon pistokkeeseen. Eli kun modemi oli jostakin syystä resetoinut itsensä niin ei riittänyt signaali uudestaan päästä takas internet yhteyteen. Huoltomiehellä oli jokin signaalin vahvistin lisäosa työkalutarvikkeissa jonka myötä saatiin modeemi takas yhdistettyä jotta netti toimisi.

  Ongelma nykyään on siinä, että välillä kun kuormittaa paljon nettiä esim. availee paljon välilehtiä tai kun käynnistää koneen niin netti ei toimi heti kunnolla. Toinen ärsyttävä asia on, että netti katkeilee n. tunnin välein ja ei ole toiminnassa 30 sekunnin ajan ja sitten taas käynnistyy itsestään, joka on ärsyttävää monissa tietokonepeleissä esim. cs koska siinä kestää kauan että saa taas toimimaan netin kunnolla ja pääsee takaisin.

  Onko siis mahdollista signaalia jotenkin vahvistaa jollakin osalla vai mitä tässä voisi tehdä. Pitääkö kysyä welholta vai mikä oisi mahdollisuus tässä asiassa.


  Sori pitkästä tekstistä. Kiitos jos jaksatte auttaa.

  TLDR: Netti katkaisee itsensä vähän väliä 30 sekunnin ajaksi ja jatkaa toimintaansa sen jälkeen joka haittaa pelaamista.
   
 2.  
 3. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Pitää todennäköisesti kysyä ISP:ltä eli tässä tapauksessa Welholta miten tuon saa kuntoon. Voi tietysti olla, että kaiken tuon lisäksi itse modeemikin tekee jo kuolemaa. Varsinkin vanhemmat modeemit alkavat boottailemaan yksinään tai tiputtelemaan yhteyksiä kun niitä vähän enemmän kuormittaa.
   
 4. Niklas70

  Niklas70 Regular member

  Liittynyt:
  09.06.2013
  Viestejä:
  324
  Kiitokset:
  9
  Pisteet:
  28
  Joo voi olla että pitää kysyä welholta. Modeemi on vaihettu muutaman kerran uuteen tässä 2 kk sisällä, joten siitä ei ole varmaan nyt kyse. Haittaa vaan pirusti pelaamista ja muutenkin netin käyttämistä kun netti välillä pätkäsee ja sitten ei toimi kunnolla seuraavaan 10 minuuttiin.
   

Jaa tämä sivu