1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Käytetty ThinkPad S440 hintaan 500e

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi BuGGi 07.10.2015.

 1. BuGGi

  BuGGi Member

  Liittynyt:
  28.12.2005
  Viestejä:
  26
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hei,

  Olen hankkimassa itselleni kannettavaa tietokonetta opiskelun tueksi ja ajoittaiseen kevyeen pelailuun. Minulle on tarjottu Lenovon ThinkPad s440 Touch Core i5 läppäriä hintaan 500e
  https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...-S440-14-Touch-Core-i5-4200U-8-GB-500-GB-Wind

  Kyseessä on siis käytetty noin vuoden vanha läppäri. Kiintolevy on vaihdettu SSD:hen eli takuu on tuhottu.

  Olen kuitenkin hieman varautunut, kun ymmärtääkseni kyseisessä mallissa on hieman ongelmia Wi-Fi yhteyden sekä näytön laadun kanssa. Onko tuo kosketusnäyttö heikentävä tekijä käytettyä läppäriä hommaamassa? Onko kyseinen 500e hinta sopiva laitteelle vai tulisiko etsiä toista laitetta tuosta hintaluokasta?

  Kiitoksia vastauksista!
   
 2.  
 3. jons81

  jons81 Regular member

  Liittynyt:
  29.07.2010
  Viestejä:
  215
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  28
  Moro.
  Lenovon Thinkpad sarja on melko laadukasta tavaraa, joten jos tuo on hyvässä kunnossa niin se palvelee vielä useita vuosia todennäköisesti kauemmin kuin vastaavan hintainen kuluttajalaite. Pelkkä kovelevyn vaihtaminen ei automaattisesti katkaise takuuta, mutta noissa on usein 1v takuu joka oletettavasti on jo ainakin lähes kokonaan ohi. Jos ostat laitteen yksityishenkilönä joltain yritykseltä niin kuluttajansuojalain mukaan kaupassa on aina noin 6kk virhevastuu jonka mukaan tuotteessa esiintyvät viat olivat tuotteessa jo myyntihetkellä ja ne ovat myyjän vastuulla. Tuo virhevastuu ei päde kuitenkaan niissä tapauksissa jos tuotetta on kohdeltu kaltoin tai käytetty muuten "väärin"..

  Mulla on ollut nyt työläppärinä kaksi Lenovon Thinkpad T sarjan laitetta. Tällä hetkellä T540p jossa täytyy myöntää että yhden asiakkaan tiloissa wlan on kyllä vähän pätkinyt satunnaisesti. Olen olettanut että se johtuisi asiakkaan verkosta tai häiriöistä toimistossa sillä toimistolla on paljon voimakkaita sähkölaitteita. Näyttövioista en ole kuullut, mutta mulla ei ole kosketusnäyttöä. Meillä on työpaikalla kyllä kymmeniä vastaavia kosketusnäytöllisiä laitteita ja en ole niistäkään mitään valitusta kuullut. Ehkä ylivoimaisesti moitituin asia tuon vuosimallin laitteissa on tasohiireen integroidut painikkeet, joista joutuu aina arpomaan että mistä kohdasta tulee 1. tai 2. painike. Samoin painikkeita painettaessa hiiren kursori hyppää usein sivuun tason tärähtäessä painikkeen painamisen yhteydessä.. Tuo ongelma on käsittääkseni korjattu uudempaan 2015 mallistoon.

  Noita samalla mallimerkinnällä myytäviä laitteita voi olla useita eri konfiguraatioilla joten kannattaa varmistaa että kyseinen laite on juurikin tuo verkkokaupan laitetta vastaava. Prosessorit, näytönohjaimet ja muistin määrät saattavat vaihdella.. Myös akun kunto kannattaisi selvittää. Yritykseltä ostettaessa tuota voisi harkita erityisesti mikäli ssd kovalevy on "laadukas" ja vähintään 200Gt kokoinen. Yksityiseltä ostettaessa hinta on mielestäni vähän yläkanttiin pääasiassa kuluttajansuojan tai takuun puutteen takia,
   
 4. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,502
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Olipa hyvä ja mietitty vastaus toiselta ThinkPadin käyttäjältä. Eipä tuohon ole juuri mitään lisättävää. ThinkPadin halvemmassa mallistossa on ollut lisänimenä "Edge". Tuosta S-sarjasta Edge-nimitys on jätetty pois, mutta kyseessä on edelleen perus-ThinkPadia halvempi sarja, jota ei aivan suoraan voi verrata T-sarjaan, kuten hinnoistakin näkyy. Erityisesti neuvoisin kiinnittämään huomiota vielä tuohon jons81:n vastauksen viimeiseen kappaleeseen sekä kokoonpanon että hinnan osalta.
   
 5. jons81

  jons81 Regular member

  Liittynyt:
  29.07.2010
  Viestejä:
  215
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  28
  Hyvä huomio 1perttiltä, kävin tarkistamassa ja meillä töissä noi touch screen mallit on X1 tyyppisiä joten ei varmaan kannata suoraan verrata laatua keskenään kun lähtöhinnassakin on aika iso ero. :)
  Uusi akku tuohon Lenovon S440 maksaa 50-100euroa vähän riippuuen onko alkuperäinen, tarvike ja millä teholla.

  Tällä hetkellä kun on hullut päivät ja ehkä sen aiheuttamaa pientä kilpailua niin etsimällä voisi löytyä melko vastaavan tehoinen kuluttaja mallin läppäri 600-700euron hintaan. Samassa hintaluokassa 500-600euroa ainakin jostain ominaisuudesta joutuu luopumaan, kosketusnäyttö, näytön tarkkuus on usein "paljon" pienempi, ssd levyä usein ei ole saatavilla ja näytönohjain on prosessorin integroitu (S440:n erillinen näytönohjain ei ole erityisen tehokas). Lenovon S440:n kuori on yrityslaitteiden tapaan metalli-sekoitetta kun kuluttajalaitteissa kuori on pääasääntöisesti muovia. Tosin uudessa laitteessa on sopivasti valitsemalla jopa 2v takuu ja uusi akku. Tuo on vähän kiinni mitä koneelta haluaa ja mitä itse arvostaa..

  Tässä vielä arvostelu vastaavasta läppäristä joka muuten sama kuin tuossa verkkokaupan linkissä, mutta arvostelussa vähän tehokkaampi core i7 prosessori. http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-ThinkPad-S440-Touch-Ultrabook.100047.0.html

  Jos tuossa on kaikki kunnossa eli on päällisesti siisti, uusittu akku, 250Gt ssd (eli ei hybridi vaan oikea ssd) ja myyjä on yritys niin mielestäni tuosta voisi maksaa sen 500eur. Muuten 420-450eur voisi olla aika hyvä hinta niin jää se noin 50eur vakuudeksi riskien varalle / päivityksille. Epäsiistin tai kotelo / näyttövikaisen läppärin jättäisin itse ostamatta.
   
 6. BuGGi

  BuGGi Member

  Liittynyt:
  28.12.2005
  Viestejä:
  26
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hei,

  Kiitos vastauksista. Olen siis tuttavalta ostamassa, joten tiedossa on että laitetta on käytetty asiallesesti. Sisälle on vaihdettu ihan oikea 250gb SSD, mutta sen tarkasta mallista en ole varma. Tarkoilta spekseiltään kone on ilmeisesti tämä ainakin mallimerkinnän mukaan:
  http://us.hardware.info/productinfo/210253/lenovo-thinkpad-s440-20ay0050at/specifications

  Akkukestoksi mainostettu 9h mutta ei kuulemma nykyisellään pääse ihan siihen. Kuitenkin kuulemma ihan hyvä että ei välttämättä akun vaihdolle heti tarvetta.

  EDIT:
  Jos siis tietäisin että kyseessä on hyvin käytetty läppäri ja akkukeston tulisi olla suh hyvällä kantilla niin kannattaisiko maksaa 475e?
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2015
 7. BuGGi

  BuGGi Member

  Liittynyt:
  28.12.2005
  Viestejä:
  26
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mielipiteitä? En mielelläni laittaisi köyhänä opiskelijana tuota summaa turhaan
   
 8. jons81

  jons81 Regular member

  Liittynyt:
  29.07.2010
  Viestejä:
  215
  Kiitokset:
  10
  Pisteet:
  28
  Vähän vaikea muiden tehdä päätöstä sun puolesta.. Tarkemmin ajateltuna päätös on oikeastaan todella helppo kun ei ole omat rahat kyseessä, voi vaikka heittää nopalla. :)
  Sanoisin että tuon laitteen arvo on juurikin tuossa 500eur paikkeilla, siksi päätös on hankala. Mielestäni 450 euroa on ok hinta "tutulta" tai tuntemattomalta yksityishenkilöltä ostettaessa. Ei tuo 475euroa liikaa ole, riippuu vähän miten paljon tarvit läppäriä ja miten kipeästi kaverisi haluaa päästä siitä eroon. Yleisesti hyväkuntoisena tuo laite on laadukkaampi kuin vastaavan hintaiset (kuluttaja) laitteet ja tehojensakin puolesta vaikuttaa olevan ihan ok.
   
 9. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,502
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Vaikea on ottaa tarkkaa kantaa, kun ei tunne tuota S-mallia. T-mallin yritysläppäreitä on myyty 2 vuoden liisausajan päätyttyä hieman alle puoleen uuden hinnasta, mutta T-sarjan koneilla on tuolloin vielä valmistajan takuutakin jäljellä. Edellä oli jo puhetta siitä, että S-sarja on edullisempi budjettimalli ja sen alkuperäinen takuukin on vain 12 kk, kun T-sarjan takuu on 36 kk. On siis perusteltua ajatella, että S-mallin hinta laskee nopeammin kuin T-mallin.

  Tuollainen S440 i5-42xxU-prosessorilla ja 250 Gt SSD:llä varustettuna maksaisi uutena nyt noin 1200. Kompaan jons81:tä siinä, että 500 € voisi hyvinkin olla käypä hinta, jos myyjä olisi firma, joka myöntäisi laitteelle muutaman kuukauden takuun. Koska takuuta et nyt saa, tingi se, minkä voit. Ei laitteen ennenaikainen vikaantuminen kuitenkaan kovin todennäköistä ole.
   

Jaa tämä sivu