1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Käynnistysongelma

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi juhis82 15.01.2017.

 1. juhis82

  juhis82 Member

  Liittynyt:
  05.08.2012
  Viestejä:
  44
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Elikkäs itsellä sellainen ongelma joka ilmeni ekan kerran tänään aamulla kun heräsin ja käynnistin koneen. Eli käynnistän koneen ja siinä XP ruudussa. Kyllä, käytän vielä XP:tä tämän koneen loppuun. Joka taitaa olla lähellä kyllä. Eli siihen XP ruutuun asti kaikki menee hyvin, mutta sen jälkeen kone sammuttaa itsensä kokonaan. Katsoin sisälle ja kyllähän siellä pölyä oli. No suurimmanosan sain imuroitua. Sen jälkeen kun käynnistin uudelleen niin teki saman. Eli sammutti itse itsensä. Sen jälkeen toimi ihan hyvin, mutta kaveri kävi katsomassa ja vaihtoi mm lämpötahnan prossuun. Se oli jähmettynyt kokonaan kiinni. Ollut prossussa vuodesta 2008 :D. Mutta sen jälkeen kun saatiin toi tehtyä niin teki taas sen että sammutti itsensä kaksi kertaa. Kolmannella kerralla käynnistyi normaalisti ja pääsi windowsiin. Mielessä on käynyt kaikki vaihtoehdot. Emolevy,virtalähde,prossu,näytönohjain,kovalevy, keskusmuisti,pöly ja ohjelmisto ongelma. Sikäli ei paha koska kyseessä kakkoskoneesta, mutta haluan saada tämänki toimimaan. Mutta en viittis ostaa uusia osia. Johtuen kahdesta syystä. A.menee siihen sellainen 400€ ja B.Jos ne uudet osat ei autakkaa.

  Olen siis vaihtamassa emolevyn,prossun,keskusmuistin, SSD nykyisen kovalevyn lisäksi ja järjestelmän

  Virtalähde ja näytönohjain olisi tarkoitus pitää vielä + asemat.

  Mutta ennenkun tilaan, niin ajattelin vielä kokeilla jos se vaikka olis joku tilapäinen ongelma. Mutta kysymys kuuluu siis, mikä ton voisi aiheuttaa? sen että just ennen käynnistymistä windowsiin niin kone sammuu?
   
 2.  
 3. Kuunmies

  Kuunmies Senior member

  Liittynyt:
  05.03.2010
  Viestejä:
  3,990
  Kiitokset:
  629
  Pisteet:
  123
  Jos sinulla on toinen tietokone käytössä, niin voisi kokeilla ladata jonkun linuxin ja pistää se usb-tikulle. Xp-kone käynnistymään tikulta ja käynnistää linux live-tilassa asentamatta sitä. Jos se toimii kaatumatta, niin vika ei luultavasti ole raudassa.

  Rufus, tällä voi tehdä tikusta boottaavan, eli sellaisen että siltä voi käynnistää jotain...
  https://rufus.akeo.ie/

  Linux vaikka Mint, varmaan joku laittaa paremman mut toi ainakin oli helppokäyttöinen aloittelijalle kun itse kokeilin joskus... valitset tuolta Maten tai Cinnamonin, vähän erinäköisiä. Ja 64/32 bit keskusmuistisi määrän mukaan...
  https://www.linuxmint.com/download.php
   

Jaa tämä sivu