1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Kännykästä/mokkulasta "kiinteä" netti?

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi viljus 03.10.2014.

 1. viljus

  viljus Member

  Liittynyt:
  13.01.2011
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Eli oon nyt pitkään pohtinut, että voiko kännykästä tai mokkulasta vetää kaapelin suoraan laitteeseen? Kellään ideoita? Paras oisi se että iphone 6 saisi jonkun adapterin liitettyä ja siitä sitten lan kaapelilla vaikka pleikkariin. Käsittääkseni tällä saataisiin viivettä jonkun verran pois? Nyt kun katon kännykän speedtestillä niin ping=noin 20ms, d=50megaa ja uppi jotain 10megaa. Jos kellään on mitään tietoa tai ideoita niin olisin erittäin kiitollinen että jakaisit sen minun kanssani! :)
   
 2.  
 3. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Jotkin 3G/4G modeemit voi kytkeä joihinkin reitittimiin ja ne jakavat sitten netin eteenpäin.
  Pikaisella googletuksella ei ole olemassa kyseistä kaapelia/adapteria.
  En usko että pingi tuosta kauheasti enää tippuu vaikka mitä tekisit. Kiinteissäkään yhteyksissä ei aina päästä edes noin alhaisiin pingeihin.
   
 4. Ysf

  Ysf Active member

  Liittynyt:
  02.10.2005
  Viestejä:
  1,954
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  68
  Jos puhelimen saa aitettua jakamaan yhteyttä tietokoneelle usb-väylän kautta (ts. puhelin toimii käytännössä "mokkulana" eli 3g/4g -modeemia) niin teoriassa sen voisi sitten tuupata myös reitittimeen. Ongelma on se, että reititttimen on ymmärrettävä eli tuettava sitä "modeemilaitetta" (oli se sitten mokkula tai puhelin) joka siihen tuupataan kiinni. Se taas on sitten reitittimestä kiinni.

  Kun vähän tutkailin esim. Telewell TW-LTE/3G/4G reitittimen "tuetut laitteet" listaa, niin löysin sieltä iPhone3GS:n ja iPhone4:n mutta en 5:sta ja 6:sta.

  Vaan täytyy myös sanoa, että puhelimen käyttö reitittimen kanssa on enemmän kuin vinksahtanutta puuhaa: jossain väliaikaisissa ja oikeasti hätätilanteissa se voisi olla järkevää mutta ei siitä kyllä "kiinteää" ja jatkuvasti käytössä olevaa yhteystapaa kannata missään nimessä tehdä. Syy on siinä, että heti kun puhelin lähtee irti reitittimestä, katkeaa nettiyhteys kaikista reitittimeen kytketyistä koneista. Ja puhelin on, ainakin minulla, mukana taskussa silloin kun astun kotiovesta ulos.

  Viivettä (ping) ei saa pienemmäksi laittamalla lisää laitteita yhteysketjuun. Jos "mokkula/puhelimen" yhteyttä käyttää yksi tietokone (ts. mokkula/luuri on kiinni siinä yhdessä tietokoneessa) niin ping voi vain nousta, jos väliin laitetaan reititin. Näin ihan siitä syystä, että sen reitittimen pitää tietoliikemnne käsitellä ja lähettää eteenpäin.

  Toki jos on useampi tietokone, niin silloin reitin kannattaa laittaa väliin (koska reititin pystyy käsittelemään useamman tietkoneen liikenteen paremmin kuin esim. puhelin).. mutta sitten päästään taas tuohon em. puhelimen ja reitittimen käytön järkevyyteen.
   
 5. rane1958

  rane1958 Regular member

  Liittynyt:
  22.12.2006
  Viestejä:
  280
  Kiitokset:
  22
  Pisteet:
  28
  Itse käytän mökillä Nokialaista usb-liittimellä läppärin nettilähteenä ja toimii....;)
  -Etuna isonäyttö ja kunnon näppis kirjoittelua varten...:p
   

Jaa tämä sivu