1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

kämmenmikro+gps (HP IPAQ RX5725 TRAVEL COMPANION)

Viestiketju Kämmenmikrot -osiossa. Ketjun avasi perhana 09.12.2006.

 1. dachase

  dachase Member

  Liittynyt:
  31.10.2006
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Skypen sivuillahan mainitaan, että rx-sarjalaisissa ei toistaiseksi puheluominaisuus toimi.

  Mulla taas ei vieläkään toimi GPS niinkuin pitäisi, perkele.
  Eilen oli kaksi tuntia autossa päällä paikallaan, jolloin oli neljä satelliittiä löytynyt ja sijainti kartalla. Kolmen-neljän tunnin ajon jälkeen oli jo kahdeksan satelliittiä "sinisenä, eli toiminnassa".

  Auto parkkiin, tomtom valikosta pois päältä ja myös HP pois päältä.
  Tänään HP päälle, TomTom päälle.... mitä vitt.. Varmaan tunti meni taas ennen kuin sijainti löytyi...

  Lisäksi laite tuntuu muutenkin jumittavan tosi usein, vain "soft-reset" palauttaa vehkeen toimintakuntoon... takuukeikan aika?

  Kuitenkin puhelimessa oleva tomtom mobile + nokian GPS löytää sijainnin "hetkessä"...
   
 2.  
 3. vaurula

  vaurula Member

  Liittynyt:
  19.04.2006
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hei,

  Mulla on ollut RX5725 nyt kesästä lähtien käytössä. Olen ollut suhteellisen tyytyväinen, mitä nyt Windows Mobile 5 käyttöjärjestelmä on välillä melko syvältä ja hidas. Jos nyt ostaisin, ehkä ostaisin 5940 mallin wlanin ja gigan suuremman muistin sekä Länsi-Euroopan karttojen takia. Satanen ei ole iso raha noista ominaisuuksista. No, hommasin kuitenkin SDIO-WLAN-kortin, joka toimii jotenkin koneen kanssa. Salattujen yhteyksien kanssa se on melko ärsyttävää kikkailua, mutta kyllä se toimii loppujen lopuksi.

  Lisäksi nyt olen testannut Bluetooth-OBD-adapteria ja OBD Gauge-ohjelmaa ja todennut sen hyvin toimivaksi Ipaqin kanssa. Nyt saan nollattua autosta vikakoodit ja pystyn lukemaan reaaliajassa dataa autosta vaikka ajon aikana, eikä tarvitse olla läppäri mukana.

  Myös Google maps toimii navigaattorina ja lataa kartat reaaliajassa netistä. Satelliittikuvat ei vielä toimi. Lisäksi on olemassa muutamia freewareohjelmia, jotka toimivat GPS-plotterina jpeg-kartoilla. Siitä on ollut keskustelua tässäkin säikeessä. Vielä en ole osannut kalibroida karttoja niin, että se muistaisi kalibroinnin seuraavallakin kerralla, joten käyttö jäi vaan muutamaan kokeiluun. Nuo Erätukun topografiset kartat kun saisi käyttöön tässä laitteessa, niin se olisi huippu juttu.

  Lisäksi viihdekäytössä tähän löytyy erilaisia media playereitä (Asuksella on loistava) ja youtube-videot voi ladata vehkeeseen ja katsoa TMPC-playerilla. Lisäksi Ylen TV-uutiset toistuu laitteen omalla toistimella. Maikkarin uutisia en ole kokeillut.

  Windows Mobile-alustalla, wlanilla, bluetoothilla ja SDIO-korttipaikalla varustettuna tälle laitteelle pystyy kehittämään vaikka minkälaisen sovelluksen ja luulen, että ne yleistyvätkin lähitulevaisuudessa ja laitteen monipuolisuus paranee.

  Seuraavaksi hankintalistalla olisi bluetooth-näppäimistö, joita myydään jo Amazonissa 20 eurolla. Valitettavasti niitä ei toimiteta suomeen... :(

  Eli kaiken kaikkiaan arvosanaksi 4/5.
   
 4. molnars52

  molnars52 Member

  Liittynyt:
  30.12.2007
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Nyt on 5940 sekaisin. Koitin eilen saada itä-euroopan tomtom karttoja toimimaan. Ja taisin lopulta poistella vähän liikaa tavaraa tiedostoista.Ei toimi originelli GPS ollenkaan. No laitoin ladatun Tomtom 6:sen ja yllätys, toimii, mutta kaikki painikkeet on ylösalaisin.
  Eli jos kuvake jota pitäisi painaa on vas.alakulmassa, pitääkin painaa oik. yläkulmaa. Samoin zoomi ja kartan vieritys toimivat väärinpäin. Vaikka kierrätän näyttöä ympäri, ongelma seuraa perässä.
  Eli aika vaikea on navigointia käytellä, varsinkin jos täytyisi saada osoite naputeltua koneeseen.Muut ohjelmat toimii oikein.
  Hard resettejä on tehty monta, eikä alkup.Tomppaa palaudu mistään.
  Kesällä oli HP6910 ja siinä ei vastaavaa esiintynyt.Tein samat temput,se palasi uudenveroiseksi Hardresetin jälkeen.
  Mitä ehdotatte, vai pitääkö opetella käyttämään peilin avulla.
   
 5. toivai

  toivai Member

  Liittynyt:
  20.03.2006
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Joku muistaakseni jossain yhteydessä väitti, että tuohon ei saisi ulkoista gps antennia, mutta kyllä siinä ainakin antenniliitin on, en kyllä ole katsonut paljonko tuohon sopiva antenni hp:lla maksaisi, mutta jokatapauksessa se pieni liitin usb liittimen vieressä on nimeltään MMCX External Antenna Port - 3V active external GPS antenna

  Mulla on bluetooth-palikan mukana tullut ulkoinen antenni kiinni tuossa liittimessä. Siinä on muistaakseni 27 db vahvistus ja se sauttaa oleellisesti heikossa kentässä ja lisäksi satelliiti löytyvät alle minuutissa.
   

Jaa tämä sivu