1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Jollan puhelin

Viestiketju Yleistä keskustelua kännyköistä -osiossa. Ketjun avasi Maluska 20.05.2013.

 1. Maluska

  Maluska Member

  Liittynyt:
  23.01.2011
  Viestejä:
  51
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Jolla julkaisi vihdoin puhelimensa:
  https://join.jolla.com/en

  Eipä näyttäisi luuri tarjoavan mitään erityisen kummoista rautaa, tosin hyvin tehty käyttis ei kovin tehokasta tarvitsekaan. Mielenkiintoisen tuosta mielestäni tekee se, että Android-softan pitäisi pyöriä sellaisenaan. Lisäksi elepohjainen käyttöliittymä voi olla hyväkin, josko tuota ennen joulua jo pääsisi jossain hiplaamaan..

  Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen puhelin.

  E: specsit ovat kuitenkin jokseenkin vajaat edelleen, tämä oli siis tavallaan puolijulkistus. Prosessorista ei dual-corea enempää tietoa näytä missään olevan, koosta ei näyttöä lukuunottamatta ole tietoa, eli paino on kysymysmerkki. Näytön resoluutiostakaan ei ole tietoa. Oma mielipiteeni laitteen ulkonäöstä on, että silmäähän tuo miellyttää. Mustana, kiitos! :)
   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2013
 2.  
 3. Bodomed

  Bodomed Regular member

  Liittynyt:
  18.11.2006
  Viestejä:
  362
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  kyllä tuollainen varmaa sioitus mielessä tulee hankittua! Saapi nähdä että onko näyttö edes 720p? Tuo luurin muoto on kyllä aivan nappi, ainakin omaan käteen.
   
 4. Maluska

  Maluska Member

  Liittynyt:
  23.01.2011
  Viestejä:
  51
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Illalla käsittääkseni Jollalla on julkistustilaisuus, josta saamme kenties tarkempia specsejä tietoon. Kiinnostaisi ainakin prossu ja keskusmuistin määrä, jotta tietää mitä Android-sovelluksia tuolla oikeasti pystyy ajamaan, koska alkuun voi Sailfish-tarjonta olla huonoa. Mielenkiintoinen tuki kaiken kaikkiaan.

  E: huhuna velloo, josko tuohon olisi sitten saatavilla fyysinen qwerty... Eivät ainakaan kiellä. Takakansi on luultavasti mainoksen perusteella nfc-kikkare, joten en epäile etteikö se olisi mahdollista.
   
  Viimeksi muokattu: 20.05.2013
 5. Datanen

  Datanen Guest

  Liittynyt:
  21.09.2010
  Viestejä:
  5,322
  Kiitokset:
  68
  Pisteet:
  108
  Samoja asioita minäkin odotan. Jolla olisi hyvä luuri, jos siinä pöyrisi tärkeimmät Androidin sovellukset. Navigointi on myös kysymysmerkki (?)
   
 6. friis

  friis Active member

  Liittynyt:
  25.02.2004
  Viestejä:
  1,203
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Oli hieman köykäinen julkistus. "Hei meiltä tulee puhelin loppu vuodesta." Kaikki taisi tietää sen jo. Speksejä olisi kaivannut. Lisäksi tuo other half oli pettymys, mulla oli hieman suuremmat odotukset siitä. Tosin aika vasta näyttää miten sitä tullaan hyödyntämään.
   
 7. Datanen

  Datanen Guest

  Liittynyt:
  21.09.2010
  Viestejä:
  5,322
  Kiitokset:
  68
  Pisteet:
  108
 8. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,100
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  118
  > E: huhuna velloo, josko tuohon olisi sitten saatavilla fyysinen qwerty...
  > Eivät ainakaan kiellä. Takakansi on luultavasti mainoksen perusteella
  > nfc-kikkare, joten en epäile etteikö se olisi mahdollista.

  Ainakin esittelijän mukaan takakansien on tarkoitus olla omia komponenttejaan, joissa voi olla erilaisia toiminnallisuuksia, esim. NFC, langaton lataus, fyysinen näppis, tai useampia näistä.

  Puhelimen rautaahan ei kai ole vielä julkistetu, protosarjan laitteita vasta. Lopullisen laitteen speksit voivat kuulemma muuttua noista paljonkin. Mutta jos rautaa halutaan tuoda kauppoihin jo puolen vuoden päästä, aika valmis puhelin pitäisi alkaa jo olla valmiina. Mm. tyyppihyväksyntätestit, softan optimointi ja jakelulogistiikka vaativat kuitenkin oman aikansa.

  > Näytön herkkyys ei kuulumma ole vielä hyvä:

  Tuosta ei oikein esittelijän käsittelyssä voinut sanoa, oliko ajoittaisten pienten tottelemattomuusongelmien syy softassa vai raudassa.

  Android-yhteensopivuutta esittelijä väitti "lähes täydelliseksi". Tosin vain Sailfish sovelluksissa voi kunnolla hyödyntää monia käyttiksen uusista ideoista.

  Softassa näytti kyllä olevan vielä PALJON työtä, saa nähdä tuleeko monista, sinänsä hyvistä, ideoista lopulta miten valmista.
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2013

Jaa tämä sivu