1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Jaha, Win haku sitten hajosi

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi raano57 06.02.2020.

  1. raano57

    raano57 Member

    Liittynyt:
    22.08.2008
    Viestejä:
    80
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    Uusi kymppikone toimi kuukauden ihan hyvin.
    Eilen testailin kolmen maissa alapalkin hakuruudun pienentämistä/piilottamista ja hups,
    haku katosi kokonaan. Pelkkä harmaa ruutu, jonka alareunassa tila antaa kirjoittaa,
    mutta muuta reagointia ei ole.

    Win 10 Home versio on 1909 (koontiversio 18363.628),
    joka asentui kun aikansa kone oli puuskuttanut.

    V*tutti, kun tyhmyyttään tuli painettua mitään houkuttavaa nappia, pahan tiedon omenaa.
    Kunnes kävi ilmi, että puolison koneen haku oli kadonnut samoihin aikoihin.
    Ja erään oululaisen ohjelmointiyrityksen koneista myös.

    Tässä ei varmaan ole näin tumpelotiedoin mitään tehtävissä?
    Tai jos on, pyydän tyyliin for dummies (tähän häpeähymiö jos osais)
     
    Viimeksi muokattu: 06.02.2020
  2.  
  3. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,464
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Jos rekisteriä uskallat muokata regedit:illä, niin seuraava ohje tuli vastaan netissä...

    1. Navigate to HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Search
    2. Right-click the Search icon and choose New > DWORD (32-bit) Value. Name the new value BingSearchEnabled
    3. Double-click the new BingSearchEnabled value to open its properties dialog. The number in the “Value data” box should already be 0—just ensure it’s still 0. Click OK to continue
    4. Below BingSearchEnabled, you should see CortanaConsent. Double-click this value to open its properties dialog. Change its “Value Data” box to “0”.

    If you don’t see CortanaConsent, create it by following the same steps you used to create BingSearchEnabled.
    Restart Explorer.Exe or PC and allgood

    Omalla vastuulla, en ole kokeillut itse.
     
  4. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,074
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Varmistetaan nyt kuitenkin, ettet itse piilottanut Hakua täältä, klik hiiren oikealla alapalkista:

    Haku.PNG
     
  5. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,968
    Kiitokset:
    920
    Pisteet:
    123
    raano57 kiitti tästä.
  6. raano57

    raano57 Member

    Liittynyt:
    22.08.2008
    Viestejä:
    80
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    Tarantella: Tuota juuri vekslailin ja Tehtäväpalkin mukautuksessa isoja ja pieniä kuvakkeita.
    Päädyin valintaan Näytä hakukuvake ja isot kuvakkeet.
    Kuvake avaa nyt tyhjän harmaan ruudun ja sen alle sen tekstikentän.

    Trinity: Noin periaatteessa näyttäis toivotulta tumpelo-ohjeelta, mutta onkos tuota tutoriaalia missään suomeksi?
    Kun siinä kolmoskohdassa sanotaan, että turn off niin eikös se tarkoita, että jotain menee pois eikä tule?
     
  7. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,991
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    Niinhän se onkin. Kakkoskohdassa neuvotaan, kuinka sen saa päälle (turn on) ja kolmoskohdassa miten sen saa halutessaan pois (turn off). Mene siis kakkoskohdasta suoraan kohtaan 4.

    Edit. Lataa siis kohdan 2 reg-tiedosto ja tallenna se työpöydälle.
    Kaksoisklikkaa ladattua tiedostoa ja vastaa myöntävästi kysymykseen.
    Käynnistä kone uudelleen, jotta muutos tulee voimaan.
    Poista lopuksi aiemmin ladattu .reg-tiedosto.
     
    Viimeksi muokattu: 06.02.2020
  8. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,968
    Kiitokset:
    920
    Pisteet:
    123
    Viimeksi muokattu: 06.02.2020
  9. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,991
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    Pahoittelen, että menin neuvomaan lukematta ensin koko juttua. Pikaisella vilkaisulla katsoin, että haku piti saada toimimaan ja neuvoin suorittamaan ohjeen kohdan 2, joka palauttaa samalla default eli oletustilanteen. Niin yksinkertaisesta asiasta ei ollutkaan kyse, vaan jostakin Windows-ongelmasta, jonka korjaamiseksi nettihaku (Bing) pitikin ottaa pois päältä. En enää yritä neuvoa asiassa, jota en tunne, mutta tuolla on siitä myös juttua:
    https://www.hs-works.fi/Windows+10+haku+ei+toimi
     
  10. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,464
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Voin nyt omasta kokemuksesta kertoa, että em. rekisterikikka toimii. Huomasin äsken, että omassa koneessani oli sama vika päällä. :D:rolleyes: Rekisterinpuukotus ja nyt taas toimii.
     
  11. raano57

    raano57 Member

    Liittynyt:
    22.08.2008
    Viestejä:
    80
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    Pahoiittelut kaikille osallistuneille myöhäisestä vastauksesta,
    mutten viikonlopun kiireiden takia ehtinyt tälle mtään tehdä.
    Eilen ei haku toiminut.
    Tänään, nyt avatessa, se toimi. Kop-kop...
    Mystinen juttu?

    "Jos se ei ole rikki, älä korjaa sitä.
    Jos se on rikki, älä tee mitään.
    Aika voi haavat parantaa."
     
    Kuunmies kiitti tästä.

Jaa tämä sivu