1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Järkyttävä lagi 4K-näytöllä

Viestiketju Näytönohjain -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Raastinrauta 02.02.2017.

 1. Raastinrauta

  Raastinrauta Member

  Liittynyt:
  25.02.2015
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ensimmäistä kertaa kohtasin ongelman johon en ole löytänyt selvää vastausta mistään. Eli ostin hetki sitten 4K-television, joka toimii muutoin täysin moitteetta. Tämä tv siis on toisena näyttönä lähinnä leffojen katseluun.

  Aluksi pidin näytönohjaimen antamaa resoluutiota full-hd-tasoisena ja homma toimi hienosti. Kun nostin reson 4K:ksi alkoi jo hiirikin jäädä pahasti jälkeen ja liike pätkimään. Heikompilaatuiset leffat pyörii kuitenkin hyvin, mutta jo HD-tasoiset leffat alkaa pätkimään. Koitin myös netistä löytämiäni 4K sample-pätkiä, mutta käytännössä kuva pysähtyi jokaisessa heti, ja ääni jatkoi matkaa. Kuitenkin samat testivideot pyörii toisella näytöllä hienosti, jossa resoluutio on 1080p. Vaihdoin myös tuolle telkkarille syötettävän resoluution takaisin 1080p:ksi jotta sitä pystyy edes käyttämään.

  Onko tämä ongelma mahdollista korjata ilman raudanvaihtoa, vai onko näytönohjaimeni yksinkertaisesti liian vanha ja heikkotehoinen? Vai voisiko kyse olla prossusta?

  Näytönohjain on pari vuotta vanha Radeon HD 7750, ja prossu on AMD FX 4100
   
 2.  
 3. Kuunmies

  Kuunmies Senior member

  Liittynyt:
  05.03.2010
  Viestejä:
  3,969
  Kiitokset:
  625
  Pisteet:
  123
  Voin olla täysin väärässä, mutta jos se soitto-ohjelma ei käytä näyttiksen rautapurkua ollenkaan ja pikku-fx:stä loppuu ruuti?
   

Jaa tämä sivu