1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Järjestelmärekisterin ja turhien tiedostojen puhdistusohjelmien turvallisuus

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi streamer2 04.05.2009.

 1. streamer2

  streamer2 Member

  Liittynyt:
  07.11.2008
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mikä olisi paras ohjelma järjestelmärekisterin puhdistamiseen. Itse latasin wise registry cleanerin olisko kokemuksia? En vielä tohtinut poistaa mitään uskaltaako kaikki, nitä ohjelma ehdottaa turvcallisesti poistaa ettei häviä mitään oleellista. Ohjelmalla saa kyllä varmuuskopioitua järjestelmärekisterin, ja palautettua, mutta voiko ohjelma poistaa jotin, mitä ei ole varmuuskopioinut. Onko jollain ilmennyt ongelmia maksullisten lisenssöitävien ohjelmien kanssa (f-secure, microsoft office ym.) olisi hyvä tietää ettei aiheuta lisämaksua itselleen. Latasin myös advanced system caren, jossa sama ongelma. Auttaako järjestelmärekisteristä turhan sälän poisto nopeuttamaan konetta (xp asennettu n. 5 vuotta sitten) ohjelmia on asennettu ja poisteltu paljonkin. Vai kannattaisiko asentaa käyttöjärjestelmä saman tien uudestaan. Kunhan vain löytäisi asennus-cn:n. Laittakaa kokemuksia ja neuvoja, niille tulee varmasti käyttöä!
   
 2.  
 3. teme565

  teme565 Active member

  Liittynyt:
  10.05.2002
  Viestejä:
  3,306
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Kyllähän tuo rekisterin putsaaminen vaikuttaa. Se, kuinka vaarallista se on, riippuu käytettävästä puhdistusohjelmasta ja siitä kuinka paljon luotat siihen. Itse olen silloin tällöin puhdistanut konettani JV16 Powertoolsilla ja sen jälkeen kun se on käynyt rekisterin läpi niin käyn kyllä itse läpi listan ohjelman ehdottamista poistettavista kohteista.
  Kokemukseni mukaan tuo JV16 on suht turvallinen, mutta olen silti kerran onnistunut sillä windowsin sotkemaan niin, ettei se enää lähtenyt kunnolla käymään.
  Tosin tässä tapauksessa, jos asennus on jo viisi vuotta vanha ja hidastelee pahasti, suosittelen sitä uudelleenasennusta.
   
 4. 79atanos

  79atanos Regular member

  Liittynyt:
  20.05.2008
  Viestejä:
  1,945
  Kiitokset:
  15
  Pisteet:
  48
  CCleaner on nykyään ainoa putsausohjelma, johon luotan lähes sataprosenttisesti. Sillä onnistuu niin rekisterin putsaus, Windowsin väliaikaistiedostojen yms. poisto, sekä nettiselainten väliaikaistiedostojen poisto + parin muun ohjelman tempit. Ohjelman saa myös suomenkieliseksi, joten on ainakin helposti ymmärrettävä. Ja rekisterin putsauksesta tuo kyllä kysyy varmuuskopion tekemisestä.

  Asennuksessa se Yahoo Toolbarin asennus jätetään tekemättä, se ei nimittäin ole ihan suositeltavimpien ohjelmien listalla ;)

  Hyvin harvoin olen lukenut mistään, että CCleaner olisi poistanut jotain todella tärkeää tiedostoa...
   
  Viimeksi muokattu: 04.05.2009
 5. Peku92

  Peku92 Member

  Liittynyt:
  04.01.2009
  Viestejä:
  41
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kuules... tuo jv16 powertools on aivan hemmetin hyvä ohjelma! Niin monelta formatisoinnilta pelastanu että en pysy enää laskuis mukana... :D
  Se poisti pelkällä rekisterinputsauksella mun koneesta yhteensä 30 haittaohjelmaa yhellä kertaa turvallisesti. Koneesta tuli yhtä nopea kuin se oli uutena ostettuna. Tuolla jv16:sta voit poistaa ainakin huoletta xp:stä kaikki mitä se löytää kun ajat vain normaalilla scannauksella läpi ja pistät vaikka scannin jälkeen korjaa ellet halua poistattaa mitää. Kyllä sekin tekee bacupin joka scannin yhteydessä ja kokeilepa tosissaan nyt ladata se niin varmasti saa sunkin xp:een tuliteräkuntoon :D

  Ainoa miinus että se on vain 30 päivää ilmainen :(
   
 6. 79atanos

  79atanos Regular member

  Liittynyt:
  20.05.2008
  Viestejä:
  1,945
  Kiitokset:
  15
  Pisteet:
  48
  En kyllä itse ihan tuollaista tarvitse :) CCleanerin asensin esiasennetun Nortonin poiston jälkeiseen Nortonin rekisterimerkintöjen poiston helpottamiseen, ja nykyään ajan CCleanerin parin päivän välein (tietyt tempit pois).

  Onhan noita putsausohjelmia kaikenlaisia, osa parempia kuin toiset. Tuo JV16 Powertools voi ollakin ihan yhtä pätevä kuin CCleanerkin on, ehkä parempikin (en osaa sanoa, ei ole kokemusta), mutta ohjelman maksullisuus on lievästi haittaava tekijä.

  Ja yleensä käyttäjät haluavatkin mieluiten ilmaisia ohjelmia :)

  Myös HjT-fiksauksissa käytetään CCleaneria todella paljon hyödyksi, ja onkin yksi eniten käytetty ohjelma niissä hommissa sen varmatoimisuuden/turvallisuutensa takia, ja on siis myös yksinkertaisen helppo käyttää. Niissä hommissa on näköjään pikkuhiljaa yleistymässä eräs toinenkin ilmainen putsausohjelma (jonka nimeä en muista, täytyy etsiä jostakin keskustelusta), ja ajattelin senkin huvikseni/hyödykseni katsastaa jossakin vaiheessa :)
   
 7. streamer2

  streamer2 Member

  Liittynyt:
  07.11.2008
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Eli siis saako tuolla cc cleanerlla varmuuskopioitua järjestelmärekisterin, jos satuu poistamaan sieltä jotain oleellista. Toimiiko ohjelma hyvin ihan oletuasetuksilla, vai uskaltaako näitä edes muuttaa, ettei kone rupea takkuilemaan!?
  ilmoittelen kun saan ohjelman ajettua, sekosiko kone vai rupesko toimiin paremmin.
   
 8. MiguelT

  MiguelT Member

  Liittynyt:
  19.02.2006
  Viestejä:
  67
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Myös Comodo System Cleaner on nykyään ihan varteenotettava puhdistusohjelma. Ennen käytin CCleaneria + RegSeekeria, mutta tämä CSC näytti putsaavan suurinpiirtein samat mitä nämä kaksi ohjelmaa yhteensä.

  Turvallisuus on tietenki se tärkein asia rekisteriä putsatessa ja tuo CCleaner ei ole aiheuttanut minulle koskaan mitään ongelmia. Comodon System Cleanerissa on nykyään tuo "safe clean" asetus, että voit palauttaa tehdyt muutokset, jos ongelmia ilmaantuu, joten pitäisin sitäkin kyllä turvallisena ohjelmana.
   
 9. 79atanos

  79atanos Regular member

  Liittynyt:
  20.05.2008
  Viestejä:
  1,945
  Kiitokset:
  15
  Pisteet:
  48
  Kyllä. Oletusasetuksilla se kysyy, että kopioidaanko rekisteri ennen sen löytämiä rekisterivirheiden korjausta/poistoa.

  Lyhyesti vastattuna kyllä. Ja niitä asetuksia voi kyllä rukata ihan vapaasti, mistään ei aiheudu ongelmia :)

  Ja kuten aikaisemmin mainitsin, niin sitä Yahoo Toolbaria ei kannata asentaa, se kuuluu ei-ihan-niin-toivottujen ohjelmien ryhmään, toinen samanlainen tekele on Ask Toolbar jota tungetaan nykyään vähän jokaiseen ohjelmaan mukaan, koska ohjelmistojen valmistajat tarvitsevat jostain rahaa ylläpitääkseen toimintaansa.
   
 10. streamer2

  streamer2 Member

  Liittynyt:
  07.11.2008
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ihan kaikkia en uskaltanut cc-cleanerilla poistaa, mutta eiköhän nämä vakuuttelut riitä. Laitan ohjlman uudestaan pyörimään ja anna poistaa kaikki, mitä ehdottaa. Tuli jo poistettua 170 virheellistä merkintää rekisteristä ja ainakin tuplasti on viellä jäljellä, eli siis aika paljon roskaa! turhia tiedostoja meni semmoinen 700mt. olisko jollain ideoita mitä tarkottaa kun ilmottaa rekisteris olevasta activeX/com virhe. Noita oli varmaan puolet rekisterin virheistä olisko jollain jotain hajua? sitte oli aika paljon tällasia: virheellinen tai puuttuva tiedostoluokka. mitä näistä sanotte?
   
 11. 79atanos

  79atanos Regular member

  Liittynyt:
  20.05.2008
  Viestejä:
  1,945
  Kiitokset:
  15
  Pisteet:
  48
  Nuo ovat rekisteriin jääneitä jälkiä selaimen lisäosista, niiden asennuksista, poistoista, yms. Joten poistoon vaan.

  Ovat jäänteitä tiedostotyyppien kytköksistä joihinkin ohjelmiin, jotka ovat jo poistettu. Ja käsittääkseni vielä millekään ohjelmalle määrittämättömistä tiedostotyypeistä se herjaa myös. Kaikki nekin kyllä voi huoletta poistaa, ne luodaan kyllä tarvittaessa uudestaan rekisteriin automaattisesti jonkin ohjelman/toiminnon toimesta jos sellainen tilanne tulee vastaan.
   
 12. Peku92

  Peku92 Member

  Liittynyt:
  04.01.2009
  Viestejä:
  41
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Streamer vaikka tuo jv16 on maksullinen niin voit sää kokeilla sitä. Poistat vaan sit sen kun se 30 päivää on menny ohjelmasta umpeen. Vaikka lataat sen softan ja ajat vain kerralla läpi sillä niin sit on sun konees jo tehokas. Kerran kun kävin siellä sen kotisivuilla niin 98 prosenttia käyttäjistä oli tyytyväisiä tähän kyselyn mukaan niin ei se varmasti huono oo. Tuo ccleaner on sellanen yleisputsari joka putsaa lähinnä vain jämiä koneesta mutta tuo jv16 poistaa myös haittaohjelmien merkintöjä ja muuta sun konetta hidastavia asioita. Kehotan vain että sinuna nyt kokeilisin tota ainakin...
   
 13. streamer2

  streamer2 Member

  Liittynyt:
  07.11.2008
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Laitan asian harkintaan. Kiitos vinkistä!
   

Jaa tämä sivu