1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Jäähyväiset Internet Explorerille

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi 1pertti 10.02.2019.

 1. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  7,358
  Kiitokset:
  877
  Pisteet:
  193
  Kaikki muuttuu. Parikymmentä vuotta sitten saattoi olla varma, että jos sivusto ei toiminut Netscapella ja mitä niitä nyt oli, niin ainakin Internet Explorerilla toimi. Koodaajat testasivat sivustoja ensiksi IE:llä ja tukea muille selaimille parannettiin sitä mukaa, kun niiden käyttäjiltä tuli palautetta ongelmista. Pari vuotta sitten havahduin huomaamaan, että IE 11 ei enää toiminutkaan kaikilla sivuilla. Aluksi luulin, että kyse oli koneeni asetuksista, mutta pikkuhiljaa totuus valkeni: vika oli itse IE:ssä eikä asetuksissa.

  Aivan umpimähkään en Chromeen hypännyt ja ilmeni, että se vaatikin hieman säätöä. Osa havainnoistani tuli muillekin yllätyksenä: https://keskustelu.afterdawn.com/threads/chrome-kysymyksiä.766767/
  Chrome on edelleen käytössä ilman noita piilotettuja lisäsovelluksia. Välillä Norton ilmoittaa, että Chrome on omia aikojaan ladannut/päivittänyt jonkin apuohjelman, joka on todettu turvalliseksi, mutta niin se ilmoittaa Firefoxistakin.

  Nyt Microsoft on vahvistanut, että Internet Explorer on jäänyt ajastaan jälkeen ja sen käytöstä joudutaan luopumaan. https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/0d28de08-eca7-49ab-8b4c-a29c65e08507
  Edge ei koskaan tehnyt läpilyöntiä, joten voittaja on Chrome.

  Onhan tässä jo ollut aikaa pakkosopeutua ajatukseen, että et enää itse hallitse sen enempää konettasi kuin tietojasikaan. Kun on lukenut, mihin kaikeen ihmisistä kerättyjä ja yhdisteltyjä tietoja tiedetään jo käytetyn, en voi lakata ihmettelemästä, että ihmiset antavat sen tapahtua.
   
 2.  
 3. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  4,343
  Kiitokset:
  908
  Pisteet:
  123
  Huomasin tänään aikaisemmin saman uutisen. Yksi pitkäaikaisin De facto selain on tullut tiensä päähän, jäätyään kehityksen jalkoihin.
  Ei tuota varmaan kukaan haluaisi tapahtuvan, mutta ainoa vaihtoehto olisi vieraannuttaa itsensä täysin tietokoneista ja mobiililaitteista. Siinä olisi paluu kivikaudelle tämän hetkisen ajattelukaavan mukaan, johon monikaan ei vapaaehtoisesti halua palata.

  Koko homma on riistäytynyt melko villiksi, jossa ihmiset ovat tekniikan talutusnuorassa, vaihtoehtoina käyttää tai ei käyttää tietolaitteita. Näin käy, kun asioita voidaan kehitellä ilman voimassa olevaa lainsäädäntöä. Uusissa asioissa laisäätäjät tulee viimeisessä junassa ja yrittävät korjata räikeimpiä väärinkäytöksiä ja epäkohtia. Kaikkia ei ole edes mahdollista korjata, koska ovat jo vakiintuneet käytännöksi ja ovat valtavien maailmanlaajuisten yrityskonsernien hallussa, jotka nauttivat lähes yksinoikeudella monopoliasemistaan.
   

Jaa tämä sivu