1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

iPhonet yli hinnoiteltuja?

Viestiketju iPhone-keskustelu ja tukikeskus -osiossa. Ketjun avasi ShadowMan 11.02.2015.

 1. Tepsu9

  Tepsu9 Active member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  2,198
  Kiitokset:
  128
  Pisteet:
  93
  Samsung’s latest flagship smartphone, the Galaxy S6 Edge, is the most costly yet to build and assemble, according to a teardown analysis of the device by the research firm IHS.

  According to a report due out later today, the 64 gigabyte version of the phone built for use on Verizon Wireless’ network cost about $290 to build, including parts and assembly. That’s about $34 per unit higher than the costs of the Galaxy S5 released last year, and even higher than the most costly versions of Apple’s iPhone 6 and iPhone 6 Plus. IHS estimated the top end of the materials cost on those phones at $247 and $263. The 64GB version of the phone sells for $699 without a contract and some versions cost more.

  http://recode.net/2015/04/14/galaxy-s6-edge-is-samsungss-most-expensive-phone-yet-to-build/
   
 2.  
 3. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,124
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  193
  Ihan pieni luento myös muista kuluista joita tossa ei oo otettu huomioon. Verot, työtekijöiden palkat, tilat, sähköt, logistiikka, jne.. Luuleeko joku tosiaan että kun rakennetaan yks iphone niin se kokonaiskustannus on tuo 236dollaria? Eikös tälläset katteen laskemiset opita jo ihan yläasteella?

  Toisaalta herää kysymys että onko tässä nyt kyse suorastaan kateudesta kun ei oo varaa hakea sitä iluuria sieltä kaupasta vai onko tosiaan niin hirveetä että joku joka tekee töitä voi hemmotella itseään ostamaan uuden puhelimen.. Niin tai näin, en voi ymmärtää miten jonkun mieltä kaihertaa näin pahasti se että joku haluaa tietyn puhelimen ja on valmis siitä maksamaan isohkon hinnan.
   
 4. Tkonemies

  Tkonemies Regular member

  Liittynyt:
  09.07.2015
  Viestejä:
  249
  Kiitokset:
  26
  Pisteet:
  28
  Varaa olisi hankkia ainakin 15 Iphonea mutta kun ei ole järkeä tukea Applea tässä taloustilanteessa. Tässä on vaan kyse siitä että ihmiset eivät ajattele ollenkaan sitä että halvemmalla saa paljon parempaa. Jos kuluttajat viisastuisivat edes jonkinverran he säästäisivät useita satoja euroja ja saavat kaupanpääliseksi länsimaisen vapauden muokata puhelinta omanlaisekseen.

  Valitettavasti moni ei katso tarkkaan mitä ostaa ja Apple on onnistunut aivopesemään suurimman osan ostajista mikä on valitettavaa nykypäivänä etenkin tässä taloustilanteessa jossa rahaa kannattaisi alkaa säästämänä pahan päivän varalle joka voi koittaa jo muutaman vuoden päästä jopa työssäkäyville..

  Ja sama homma koskee muidenkin valmistajien kalliita lippulaiva malleja. Niitäkään ei kannata ostaa. Entisaikaan jos aikoi saada hyvän puhelimen, siitä joutui maksamaan samanverran kuin mitä nyt myydään lippulaivamalleja. Nykyään vaan parempaa saa puolet halvemmalla..

  Esimerkiksi: http://www.eliaskokoelmat.fi/fi/aikamatka.php?kat=2&vk=1990&id=78

  Olisi nykyrahoissa jopa yli 880 euroa.
   
 5. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,124
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  193
  Kaikki ei tahdo androidia, se pitäis joittenki ihmisten ymmärtää, ihan samalla tavalla kun ihmiset ei halua ios:ia, tai winphonea. Edelleenkään ihmiset ei ole niinkään merkkiuskollisia vaan käyttis-uskollisia.

  Jos joku tahtoo ios:n niin miks aina koitetaan väkisin tuputtaa androidia? Ihan täyttä paskaa sellanen "tää on parempi ku toi ja perusteeks käy se kun mä sanon niin". :confused:

  Kaikilla on mieltymyksensä, ja edelleenkin. Eihän se sun rahoista oo pois mitä muut ostaa joten miks hemmetissä sä näät vaivaa koko asiasta?

  Sun ajatusmalli tukee pohjois-korea ideaa koska kirjotuksistas saa sellasen käsityksen että sinä ja sun mielipiteet on ne ainoat oikeat, kaikki muut on typeriä kun ne haluaa jonku muun puhelimen kun kun androidin. Että Sieg heil Mr. Kim-jong-un
   
 6. Tkonemies

  Tkonemies Regular member

  Liittynyt:
  09.07.2015
  Viestejä:
  249
  Kiitokset:
  26
  Pisteet:
  28
  Täytyy ajatella kysyjän parasta ja tarjota hänelle sellaista joka on parempaa kuin alkuperäinen. Jos kysyjä haluaa Iphonen kannattaa aina tarjota jotakin muuta ja perustella miksi tämä muu on parempi. Moni on kiitollinen kun on päässyt eroon Applen tuotteista ja säästänyt paljon rahea. Tunnen monia tällaisia.

  Kohta se on minunkin rahoista kiinni kun taloustilanne pahenee.. Elämme pian niukkoja aikoja sillä olemme eläneet jo yli varojemme.

  Tuo pohjois-korea idea osuu hyvin Iphonen ja Ipadin järjestelmiin. Fakta kun on että ne on rajoitettuja eikä niitä voi kunnolla muokata vaan valmistaja päättää mitä tulee tehdä. Pohjois-Koreassa heidän johtajansa päättää mitä tehdään. En siis tykkää Pohjois-Koreamaisista järjestelmistä vaan arvostan vapautta tehdä ja muokata eri asioita.

  Arvostaisin sitäkin että kauppojen myyjät kertoisivat tarkemmin kännykän ostajille mallien ominaisuuksista ja huonoista puolista ja ottaisivat ennenkaikkea selvää näistä. Nytkin myydään paljon Huawein malleja mutta liikkeissä ei kerrota että Huawei ei pidä tietoturvaa etusijalla vaan käyttöliittymää. Tämä tulisi tiedostaa asiakkaalle ennen ostamista jotta hänelle ei tulisi yllätyksenä tietoturva ongelmat.

  Kaupoissa asiointi olisi näillä paljon mukavampaa ja tällaiset ylikalliit ja tietoturvariski laitteet hävisivät kaupoista.

  Jos on pakko tuhlata rahaa niin antaisi mieluummin köyhille ulkomaille se 300 euroa.. He tarvitsevat sitä enemmän kuin Applen rikkaat johtajat.
   
 7. Tepsu9

  Tepsu9 Active member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  2,198
  Kiitokset:
  128
  Pisteet:
  93
  Tuossa Areenan dokkarissa muistaakseni tuon Applen puh. kasaus maksoi 5 egee tuolla Kauko-Idässä.
   
 8. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,124
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  193
  Keskustelua turha jatkaa omalta osalta koska keskustelukumppani on niin kaukana realismista eikä näe kuin omat pinttyneet mielipiteet
   
 9. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,388
  Kiitokset:
  211
  Pisteet:
  93
  Kyllähän sitä voidaan laskea kuinka paljon kasvihuonekurkun sisältämä vesi maksaa, päästään kanssa hyviin katteisiin. Itse pidän suomalaisesta kurkusta leivän päällä, toiset espanjalaisista tomaateista.
   
 10. Tepsu9

  Tepsu9 Active member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  2,198
  Kiitokset:
  128
  Pisteet:
  93
  Ottamatta itse kantaa siihen onko se minkä merkkinen puhelin tahansa pää-asia että se toimii riippumatta siitä mitä se maksaa. Onko sitten 500€ tai 5000e maksava puhelin kunhan se itseäni miellyttää ja myöskin toimii kunnolla.
   
 11. Rpalo

  Rpalo Member

  Liittynyt:
  17.02.2010
  Viestejä:
  85
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  18
  Olisi tärkeää määritellä mitä ketjun aloittaja tarkoittaa sanayhdistelmällä "yli hinnoiteltu" ? Varsinkin kun tämän oma vastaus ei edes vastaa siihen vaan sanoo "hinta laatu suhde on todella huono". Eli mitä tässä nyt kysytään? Vastataan silti jotain :)

  Ei ne mun mielestä ole ylihinnoiteltuja, kalliita kylläkin. Kysyntä määrää hinnan. Ihan normaali tilanne. Samahan se on Nokian renkaissa, kalliita ovat vaan ei ylihinnoiteltuja. Tyhmäähän se olisi halvemmalla tavaraa myydä, jos se nykyiseenkin hintaan myy kuin siima. Tosin jos sanaa 'ylihinnoiteltu' oikein tarkasti pohtii niin eikös se tarkoita kutakuinkin samaa kuin termi 'hinnoittelee itsensä ulos'?

  Ei ole mikään kansalaisvelvollisuus ostaa uusin puhelinmalli kaupasta aina kun uutuus tulee. Saa niitä vanhojakin käytellä. Jos uusi tuntuu kalliilta, älä tee kauppoja.

  Mulla on iPhone5s, tänä vuonna ostin uutena 350euroa, ei valittamista hinnassa tai laadussa. Edellinen oli iPhone 4s, josta maksoin 250euroa uutena. Se lyyhistyi kahdessa vuodessa nappularikkoon.

  Hauska juttu muuten, kun työkaveri esitteli iPhone7 -luuriaan ja innostuneena kertoili miten tällä voi tehdä vaivattomasti kuvakoostevideoita taustamusiikilla höystettynä. Kyseessähän on käyttöjärjestelmäominaisuus, joka oli tuossa luurissa uudempi kuin itselläni, joten nythän se löytyy omasta iPhone5s:stäkin :)

  Itse en maksaisi puhelimesta 900 euroa. Nokian renkaatkin on edullisemmat :)
   
 12. Henry1979

  Henry1979 Regular member

  Liittynyt:
  02.08.2003
  Viestejä:
  942
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  28
  Itellä on kokemusta android, windows ja ios luureista. Ensin olin android fani, mut alko aika äkkiä vit****a se ku uutta käyttis päivitystä ei enää saanu alle vuoden vanhaan luuriin ja muutenki todella hitaasti tuli versiopäivitykset.

  No sitten hyppäsin windows luureihin ja nehän oli pirun hyviä ku päivityksiä luvattiin vanhoihinki malleihin ja erittäin simppeli käyttis käyttää ilman alku säätämistä. No nyt alusta taitaa enää kuolon korinaa pitää ja ohjelmien valikoima surkea ja muutenkin ohjelmien taso heikko. lisäksi käyttis on hidas ku mikä, ainakin lumia 950 xl miettii kauan ku avaa oikeestaan minkä tahansa ohjelman.

  Nyt sitten sain työluuriksi iphone 6 ässän ja äkkiä karisi omat ennakkoluulot le pashasta käyttiksestä. Tuntuu meinaan et ioässässä on mietitty oikeesti jokainen yksityiskohta käytettävyyden kannalta helpoksi ja järkeväksi. Käyttis ei tahmaa vaan toimii todella nopasti esim. verrattuna lumian 950xl tahmaamiseen. En ois uskonu et applen tuotosta joskus kehuskelen, mut pakko sanoa et kyllä siinä on viimeistelty tuote jossa on käytettävyys kohdillaan. Hintaahan tuolla on mut niin on tsamsunginki malleilla ja maksohan toi lumia 950xl kans paljon.
   
  Viimeksi muokattu: 01.11.2016

Jaa tämä sivu