1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

iPhonet yli hinnoiteltuja?

Viestiketju iPhone-keskustelu ja tukikeskus -osiossa. Ketjun avasi ShadowMan 11.02.2015.

 1. ShadowMan

  ShadowMan Newbie

  Liittynyt:
  11.02.2015
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Mitä mieltä olette että onko iPhonet yli hinnoiteltuja.
  Oma mielipide (kokemuksella): Hinta laatu suhde todella huono.
  kertokaa omat mielipiteenne...
   
 2.  
 3. satakaks

  satakaks Member

  Liittynyt:
  23.10.2011
  Viestejä:
  23
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Apple ei tunnetusti kilpaile hinnalla. Se kilpailee päättömällä fanilaumallaan.

  Ainut hyvä asia iPuhelimessa onkin käyttäjien paljous, joka on saanut sovelluskehittäjät tekemään monenlaisia sovelluksia.

  muu ten en pitäisi applea yhtään muita merkkejä parempana
   
 4. Datanen

  Datanen Guest

  Liittynyt:
  21.09.2010
  Viestejä:
  5,322
  Kiitokset:
  68
  Pisteet:
  108
  On reilusti ylihinnoiteltuja. Iphonen rauta on vanhentunutta verrattuna puolet halvempaan Android malliin. Lisäksi käyttöliittymä on suljettu eli ei pysty hyvin muokkaamaan. Myöskin liitännät ovat Applemaisesti epästandardeja. Ei käy esimerkiksi tavallinen micro usb piuha latausjohdoksi.
   
 5. johannes36

  johannes36 Member

  Liittynyt:
  03.08.2013
  Viestejä:
  30
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Brassailua ja statuksen nostatusta moinen. Pikkukakaratkin jo vaatii moisen,kun tolla nousee asteikossa kavereiden joukossa ylemmäksi.
   
 6. Tepsu9

  Tepsu9 Active member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  2,203
  Kiitokset:
  128
  Pisteet:
  93
  Kannattaa katsoa dokumentti yle areenasta. Ulkolinja: Applen petetyt lupaukset 51 min.
  Esitetty 12.2.2015 . Siinä näkee kuinka epäinhimillisissä (järkyttävissä) olosuhteissa nuo valmistetaan. Dokkari näyttää tapahtumat alkulähteiltä loppukäyttäjälle. Kasaaminenkin maksaa vain 5€
  http://areena.yle.fi/tv/2607698
   
 7. pentsu

  pentsu Active member

  Liittynyt:
  07.03.2008
  Viestejä:
  1,388
  Kiitokset:
  24
  Pisteet:
  68
  Tuo on varmasti totta, mutta valitettavasti samaa tapahtuu muidenkin merkkien valmistavissa yksiköissä.
   
  JoniS kiitti tästä.
 8. Kepazz

  Kepazz Member

  Liittynyt:
  23.02.2015
  Viestejä:
  38
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  18
  Tuntuu, että apple iphone vain tuntuu kaikista niin hyvälle kun on semmoinen, ns. parempien ihmisten puhelin.
  Omasta mielestä oneplus two päihittää applen shitphonet 10-3
   
 9. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,125
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  193
  Ihmiset ymmärtää puhelin keskustelun aina täysin väärin. Ei oo niinkään kyse puhelinmerkistä vaan käyttiksestä. Lumian ostajat tahtoo winukan, applen ostajat ios:n ja loput androidin. On ollu iphone enkä keksi siitä huonoa sanottavaa. On ollu android enkä keksi siitä mitään hyvää sanottavaa. Tällä hetkellä on lumia ja winu-käyttis sopii tämän hetken tarpeisiin täydellisesti.

  Toisaalta jutuista ja otsikosta huomaa että kyseessä on provo.
   
 10. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,403
  Kiitokset:
  218
  Pisteet:
  93
  Androidin käyttäjä nauttii vapaudesta tehdä asioita, windows phonen ja iphonen leiri taas helppoudesta. Androideissa ja windows phonessa itseä ärsyttää näytön hitaus. Peukalolla skrollatessa tuntuma on kuin muutaman prosentin humalassa autoa ajaessa.
   
 11. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,125
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  193
  Mullon lumia 735 mut en oo huomannu että pykis näyttö. Vaihoin iphonesta suoraan tähän kun 4s ei tahtonu ios 8:lla enää kunnola pelata.
   
 12. Dwnldz_5

  Dwnldz_5 Active member

  Liittynyt:
  01.06.2005
  Viestejä:
  1,866
  Kiitokset:
  14
  Pisteet:
  68
  Vihaajat vihaavat ja köyhät ovat köyhiä vai miten se meni.

  Siri > muut.
   
 13. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,125
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  193
  Näimpä. Omistat minkä tahansa puhelimen, tabletin, telkkarin, auton, kalsarit, kattilan, jne.. Niin kyllä joku sanoo etten ois ostanu tota vaan sen ja sen..
   
 14. Tkonemies

  Tkonemies Regular member

  Liittynyt:
  09.07.2015
  Viestejä:
  249
  Kiitokset:
  26
  Pisteet:
  28
  Kyllähän ne on ylihinnoiteltuja ominaisuuksiinsa nähden. Älypuhelimesta ei kannata maksaa yli 440 euroa koska saman tasoisia puhelimia saa alta 440 euron ellei oma työpaikka satu tarjoamaan tai ole lottovoittaja. Suomen taloustilanteessa ei kannata tuhlata kovinkaan paljon rahaa älypuhelimiin ne kun eivät ole kestoltaan esimerkiksi television luokkaa jota voidaan pitää taloudessa jopa yli 10-vuotta.

  http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/ict/2014-09-25/iPhonen-ruumiinavaus---katso-täältä-mitä-puhelinuutuuden-valmistus-maksaa-3255877.html

  En ota kantaa paremmuudesta. Toki myös muillakin valmistajilla kuten Samsungilla on ylihinnoiteltuja malleja joten tämä ei ole pelkästään Applen ongelma.
   
 15. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,125
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  193
  Mutta kun pointti ei oo se rauta, vaan käyttis. Jos haluas ios puhelimen niin siitä joutuu maksamaan. Ja moni maksaa. Merkkiuskollisia on huomattavasti vähemmän kun käyttisuskollisia. Joten huono puhua iphonesta tai samsungista. Oikeestaan voi puhua vaan ios:sta ja androidista
   
 16. Dwnldz_5

  Dwnldz_5 Active member

  Liittynyt:
  01.06.2005
  Viestejä:
  1,866
  Kiitokset:
  14
  Pisteet:
  68
  Mitä tunnetumpi valmistaja, sitä enemmän se kerää tätä ininää "onpa kallista" ja haukkuja kun se ei voi tehdä asiaa x. Tuo Tekniikka&Talouden artikkeli kattaa vain osa- ja kasauskustannukset, mutta valitettavasti niitä muitakin kuluja on joita ei julkisuuteen voida kertoa. Jokainen saakin sitten itse pienessä mielessä miettiä, että onko siinä hinnassa ihan oikeasti sitä ilmaa vai ei.

  Vaikka pidänkin Applen tuotteista koska käytännössä se laatu on oikeasti parempi kuin monissa muissa ja/tai ainakin jotkut ominaisuudet menevät sen verran eelle, että joku muu puute on pelkkä pikkuvika.

  En oikein ymmärrä mitä tuo "Androidin vapaus tehdä asioita" oikein tarkoittaa. Onko se Android jätetty niin onnettomaksi, että käyttäjän on ~pakko tehdä jotain säätöjä ennen kuin sitä voi edes käyttää kunnolla?
   
  rick79 kiitti tästä.
 17. _kooma_

  _kooma_ Active member

  Liittynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  2,051
  Kiitokset:
  29
  Pisteet:
  78
  Näin alkuun on todettava että koska en itse Omena puhelinta omista, en siitä voi kovinkaan kummoista analyysia tehdä.
  Monelta ystävältä sellainen kuitenkin löytyy, ja näistä ystävistä lähes jokainen on tyytyväinen puhelimeensa, ja todennäköisesti myös heidän tulevat puhelimensa ovat samalta valmistajalta. Suurin perustelu sille että myös seuraava puhelin tulee olemaan Omena, on se että heidän laitteensa yksinkertaisesti toimii sen verran mainiosti että vaihtoa toiseen merkkiin/käyttöjärjestelmään ei ole tarvetta. Näin siis ihmisten omia kokemuksia joita olen kuullut.
  Itselleni tärkeitä ominaisuuksia ja asioita ei taasen iLuureista juuri löydy, ellei sitten ainoaksi voisi laskea järjestelmän vakautta ja nopeaa toimintaa. Asioita, kuten että haluan että voin tarvittaessa vaihtaa esimerkiksi akun uuteen, ilman että puhelin pitää laittaa huoltoon, on hyvinkin tärkeä. Lisäksi pidän henk.kohtaisesti siitä että voin vaikuttaa järjestelmän ominaisuuksiin, ja pidän muokattavuudesta (eli näpertely ei ole itselle ongelma).
  Mitä sitten tulee vaikkapa Windows puhelimiin, niin ainakaan se että samoja ohjelmistoja kuin nyt on Applelle ja Androidille ei välttämättä ole Windowsille tai sitten ne tulevat paljon myöhästyneenä kyseiselle alustalle, esimerkkinä monet suositut mobiili pelit. Toisaalta samat asiat jotka liittyvät Windows Phoneen ja Appleen ovat niitä että järjestelmä ollaan usein viilattu toimimaan mainiosti sille raudalle jossa ne pyörivät, Android maailma taasen on erittäin laaja ja kirjava, varsinkin mitä tulee laitteiden ominaisuuksiin.

  Halpojakin Androideja ja Windows puhelimia on, ja useimmat laitteet joita itse olen päässyt kokeilemaan/näpertelemään ovat ainakin edullisemmassa hintaluokassa olleet Windows puhelinten osalta toimivampia (toimivat sulavammin kuin vastaavan hintaluokan Androidit).

  Mitä sitten tulee tuohon "yli" hinnoitteluun, niin vastaavasti myös esimerkiksi Samsungilta löytyy noita mielestäni ylihinnoiteltuja "ns.premium" laitteita. iLuurien valmistaminen Applelle ei varmastikkaan montaa kymppiä maksa. Mitä sitten menee tuotesuunnitteluun ja markkinointiin onkin toinen juttu, ja joillekkin ihmisille myös puhelin voi olla jonkin moinen status symboli, siinä missä vaikkapa autokin. Aivan vastaavastihan sitä voisi verrata vaikkapa Toyotaa ja Mersua, molemmilla pääsee paikasta A - B:hen (ja vko:n loppuisin myös C:hen). Mersu on monien mielestä parempi laadullisesti kuin vaikkapa nyt Toyota, mutta taasen monille riittää Toyotan laatu ja ovat autoihinsa enemmän kuin riittävän tyytyväisiä, ja ostanevat myös jatkossa Toyotan. Onko Mersu sitten ylihinnoiteltu, jotkut sanovat että "laatu maksaa", toisaalta Toyotaa valmistetaan kaiketi suurempia volyymejä ja autot ollaan suunniteltu eritavoin ja erilaiselle käyttäjä kunnalle. Mutta se autovertauksesta.

  Se että jos nyt joku on tyytyväinen omistamaansa laitteeseen ei pitäisi olla muilta poies, ja ellei itsellä ole varaa ostaa vaikkapa sitä uusinta iPhonea, niin ei myöskään mielestäni oikeuta asiasta "itkemään". Itse henk.koht olen tyytyväinen Androidiin ja tuskinpa koskaan tulen Omena taikka Ikkuna luuria ostamaan, koska mielestäni saan enemmän kolikoilleni vastinetta ostamalla sen Anteron. Mutta se että itse ajattelen näin, ei tarkoita sitä että minua häiritsisi mitenkään se että joku toinen ihminen ostaa jonkin toisen ekosysteemin laitteen. Onneksemme maailmassa on vaihtoehtoja, toiset pitävät äiteestä ja toiset tyttärestä, jotkut molemmista :) Ja mielipiteitä on yhtämonta kuin on p*räreikiäkin..
   
  rick79 kiitti tästä.
 18. Tkonemies

  Tkonemies Regular member

  Liittynyt:
  09.07.2015
  Viestejä:
  249
  Kiitokset:
  26
  Pisteet:
  28
  Android on tehty siten että käyttäjällä on enemmän säätövaraa eli voidaan säätää käyttöliittymää mieleisekseen. Ei ole myöskään epästandardi liittimiä vaan yleisesti käytössä oleva micro usb ja tulevaisuudessa USB Type C. Iphonessa ja Ipadissa Apple määrää suurilta osin sen miltä käyttöliittymä näyttää tai miten sitä voi muokata. Tulee mieleen Länsimaaat vs Pohjois-Korea tilanne. Länsimaissa on vapaampaa elää mutta Pohjois-Koreassa valtio rajoittaa kansalaisten elämistä ja määrää mitä tulee tehdä ja mitä ei saa tehdä.

  Törkeä ylihinta ei ole pelkästään Applen ongelma vaan myös muidenkin valmistajien. Suomen taloustilanteessa monella ei ole varaa maksaa yläpuhelimesya yli 440 euroa eikä siinä ole järkeäkään vaikka varaa olisikin. Parempaa saa jopa halvemmalla kuin tuo 440 euroa.
   
 19. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,403
  Kiitokset:
  218
  Pisteet:
  93
  Pohjois-Korea-vertaus ontuu siinä mielessä että saat vapaasti vaihtaa luurin toiseen. Parempi vertaus olisi vaikka t-mallin ford ja mikä tahansa uusi auto. Fordia saat muokata aivan vapaasti lain sallimissa rajoissa. Uuteen autoon saat vaihdettua juuri ja juuri renkaat. Käyttöliittymä on hiottu merkkiuskolliselle sopivaksi jo tehtaalla.
   
 20. Tepsu9

  Tepsu9 Active member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  2,203
  Kiitokset:
  128
  Pisteet:
  93
 21. Tkonemies

  Tkonemies Regular member

  Liittynyt:
  09.07.2015
  Viestejä:
  249
  Kiitokset:
  26
  Pisteet:
  28
  Huhhuh no jo on aikamoinen kate Applen malleissa.. Ja ihmiset vielä ostavat näitä ylihinnoiteltuja malleja mutta eiköhän tämä uutinen muuta ainakin joidenkin ostonhimoa. Olisi tosin jännä tietää paljonko Samsungin huippumallien valmistuskustannukset ovat.
   

Jaa tämä sivu