1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

iPhone singapooresta???

Viestiketju iPhone-keskustelu ja tukikeskus -osiossa. Ketjun avasi masasd 28.01.2011.

 1. delic

  delic Regular member

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  100
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Mitä nämä pienimmätkin asiat on? Itse käytän itunesia ainoastaan musan ja videoiden siirtoon (muut tiedostosiirrot langattomasti dropboxilla). Aika harvoin tulee luuria kytkettyä koneeseen.

  Väliin jos esim teen jonkun musapätkän ja haluan nopeasti sen kuunnella iPhonella kuulokkeilla tai soittaa sitä jollekin toiselle niin tungen sen dropboxiin koneella (työpöydälläni näkyvä hakemisto) ja näen sen sitten samantiän myös iPhonessa langattomasti. Dropbox on kyllä must have iPhone käyttäjille ja niin hieno ja toimiva palvelu/ohjelma.
   
  Viimeksi muokattu: 04.04.2011
 2.  
 3. Chamee

  Chamee Member

  Liittynyt:
  28.08.2009
  Viestejä:
  45
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Esimerkiksi soittoäänen vaihtaminen käyttäen omia musiikkitiedostoja ei onnistu, koska siitä halutaan rahastaa. Musiikkitiedostojen siirtäminen iPhonesta tietokoneelle ei ole mahdollista. Kaikki tiedostosiirrot pitää määritellä iTunesin kirjastossa ja sitten pitää synkronoida iPhone, ei tietoakaan jo vuosikausia itsestäänselvyytenä pidetystä drag&drop systeemistä, saatika sitten OMIEN tiedostojen vapaasta hallinnasta.
  Dropbox on varmasti kätevä juttu, kysymys kuuluukin että miksi Apple ei ole mahdollistanut yhtä hienoa käytännöllisyyttä? Koska he haluavat että käytetään iTunesia, siellä nimittäin liikkuu käyttäjien raha.
  Apple on tuoteviimeistelyssä ja tyyliseikoissa edelläkävijä, mutta se kauniisti kiiltävä omena on valitettavasti sisältä mätä.
   
 4. delic

  delic Regular member

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  100
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Tämä nyt ei pidä alkuunsa paikkaansa, ei ainakaan 2009 kesän jälkeen mistä asti omat käyttäjäkokemukset on, kyllä ensimmäisiä asioita mitä tein oli oman soittoäänen laitto. Eli onko taas kyse tyypistä joka ei ole iPhonea koskaan edes omistanut?

  Itunesin ns pakkokäytön ymmärrän hyvin. Pitää nyt edelleen muistaa, että älypuhelinten ostajat ei ole nykyään enää näitä atk "nörttejä" jotka ymmärtää koneista melkein kaiken ja on käyttänyt niitä pienen ikänsä ja joille esim resurssianhallinnassa kopioi/liitä on maailman yksinkertaisin asia.

  Se että opetellaan käyttämään yksi ohjelma sille suunnitellun tavoin on tavalliselle käyttäjälle huomattavasti järkevämpi, kun se että kopioi jotain tiedostoja yksittelen jossain resurssianhallinnassa ja kun se iPhone tosiaan ottaa ne varmuuskopiot joka kerta kun kytket luurin itunesiin (jos automaatti synkronointi päällä) niin ei ole sitten varmuuskopsut retuperällä jos saa joskus luurinsa sekaisin. Jos ei itunesia käytettäisi niin kuka muistaisi luuriaan varmuuskopioida? Siinä meni sitten lomakuvat ja videot jne. ja ketä siitä syytettäisiin noh applea.

  ja tosta drag&dropista, itse myös suosin sitä tapaa mieluummin koska kuulun juurikin näihin atk "nörtteihin" Senpä takia olikin hieno huomata, että kun itunesista laittaa, että "hallitse musiikkia ja videoita käsin" niin musat ja videot siirtyvät juurikin drag&drop periaatteella. Edelleen tosin se tiedosto tarvii vetää itunesiin, mutta ei enää mihinkään kirjastoihin yms mitkä on itunesin se the juttu vaan suoraan luuriin, eli menee resurssianhallinasta tms. johonkin hakemistoon ja ottaa kiinni tiedostosta ja vetää sen itunesin iphoneen.

  "Dropbox on varmasti kätevä juttu, kysymys kuuluukin että miksi Apple ei ole mahdollistanut yhtä hienoa käytännöllisyyttä?"

  On se mutta se maksaa ja sen nimi on mobileme. Sen takia dropboxin suosio on noussut hirveästi ja apple on ilmeisesti pistänyt tämän merkille.

  Jos huhut pitää paikkaansa niin iOS5 tulee sisällyttämään paljon pilvitoimintoja ja tällä hetkellä maksullinen mobileme (vähän niinkun dropbox) tulee muuttumaan maksuttomaksi ja kaikille ilmaiseksi. Applehan on rakentanut jonkun valtavan serverikeskuksen jonnekin päin maailmaa, ilmeisesti juurikin tätä varten.

  Mutta siitä varmaan infoa myöhemmin, kun iOS5 julkaistaan niin näkee mitä tämä kaikki tarkoittaa.
   
  Viimeksi muokattu: 04.04.2011
 5. Chamee

  Chamee Member

  Liittynyt:
  28.08.2009
  Viestejä:
  45
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Mulla on tässä iPhone kädessäni juuri nyt, voitko kertoa miten asetan iPodin kirjastossa olevan musiikkikappaleen soittoääneksi?

  Nyt olet kyllä sinä väärässä. Minun ikäluokka ja varsinkin nuoremmat ovat juuri sitä sukupolvea jotka ovat käyttäneet tietokoneita koko pienen ikänsä. Ja vieläpä kaiken lisäksi nykyisen Windows Explorerin helppokäyttöisyyden vuoksi jokainen osaa takuuvarmasti kopioida ja liittää tiedoston. Nämä asiat opetetaan jokaisessa koulussakin, jos ei sitä kotona ole vielä opittu.

  Tässäkin olet hakoteillä. Paljon järkevämpää on soveltaa jo opittua tiedostohallintaa. iTunesin käyttäminen vaatii uutta oppimista. Ja tiedostoja ei ole koskaan tarvinnut yksi kerrallaan kopioida, eikä sitä nykyään tarvitse tehdä missään resurssienhallinnassa. Varmuuskopiointi on toki hieno asia, paitsi että se ei toimi molempiin suuntiin. Eli esimerkiksi minulle kävi niin että tietokoneen kovalevy pamahti, siinä meni kaikki varmuuskopiot, musiikit ja puhelimen kuvat. Mietin että onneksi on vuosikymmenen ajalta kerääntyneet musiikit tullut siirrettyä kaikki puhelimeen, mutta eipä niitä saa siirrettyä takaisin koneelle, koska synkronoidessa iTunes kopioi kirjastonsa iPhoneen. iTunesin kirjasto on tyhjä kovalevyn menettämisen takia, joten jos synkronoin, tyhjenee myös iPhone.
   
 6. delic

  delic Regular member

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  100
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Lataa esim tämä.

  http://itunes.apple.com/fi/app/ringtone-maker-make-free-ringtones/id390929278?mt=8 Ohjelma kertoo sulle jatko-ohjeet

  Niin ja saisihan toi yksinkertaisemminkin toimia, ajaa kuitenkin asiansa tarvittaessa. Sitä en ymmärrä miksi niitä ei voi ilman konetta vaihtaa, mutta on tuokin paljon parempi kuin wp7 jossa ilman markettia ei saa mitenkään soittaria, ei edes pienellä säädöllä.

  Ja tuo iOS4 tuoma iTunes file sharing on helpottanut huomattavasti tiedostojen käsittelyä ja teki tosta soittarin vaihtamisestakin paljon yksinkertaisempaa koska tuon kaltaiset ohjelmat eivät toimineet ennen sitä.

  Nyt jokaisen ohjelman alle voi heitellä drag/droppina niille toimivia tiedostoja, esim vlc:lle kaikki videotiedostot jne.
   
  Viimeksi muokattu: 04.04.2011
 7. Chamee

  Chamee Member

  Liittynyt:
  28.08.2009
  Viestejä:
  45
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tätä nimenomaan tarkoitan, että itsestäänselvyyksistä pitää tehdä ongelmia. Jokaisessa omistamassani kännykässä ennen iPhonea, siis niissä missä on jonkinlainen mediasoitin ollut, on saanut soittoääneksi asettaa minkä tahansa musiikkitiedoston suoraan puhelimen valikosta. Tämä nykyajan pelleily ei tee mitää muuta kuin ajaa asiakkaita kauemmaksi. Itse ajattelin jatkaa mielenkiinnolla Androidin suuntaan.

  Näitä ominaisuuksia en pääsekään nyt sitten kokemaan kun en voi puhelinta synkata. Aloitin jokunen päivä sitten viestiketjun tänne kysellen ratkaisua tähän kirjaston pelastamiseen puhelimesta, ei vastauksia vielä.
   
 8. delic

  delic Regular member

  Liittynyt:
  14.04.2010
  Viestejä:
  100
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Ohjelmia löytyy useita, riippuen ihan koneen käyttiksestä: lähde tästä liikkeelle googleen: transfer songs from iphone windows tai sitten mac mikä nyt sitten onkaan käytössä. Tuossahan noita ohjelmia on heti ekalla sivulla, jos löytyy mäkki niin ilmeisesti tämä olisi todella hyvä: http://www.fadingred.com/senuti/ tuo olisi varmaankin juuri se mitä haet, mutta jos sulla on Windows niin eiköhän siihen vastaavia löydy yhtä lailla.

  http://www.icopybot.com/ tuossa esim yksi mikä saattaisi toimia.
   
 9. Nikotiko

  Nikotiko Regular member

  Liittynyt:
  22.11.2009
  Viestejä:
  461
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Niin siis tohon alkuperäseen kyselyyn vastaus:

  Ei kannata ostaa ulkomailta puhelinta, koska siinä on eri verkkotaajuudet, eikä se todennäkösesti toimi Suomen verkossa.
   
 10. TemeTee

  TemeTee Regular member

  Liittynyt:
  12.12.2006
  Viestejä:
  1,541
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Just. Jos ostat aidon iPhonen, niin se kyllä tukee Suomen verkkoja täysin. Ellei sitten ole niin taitava että saa ostettua CDMA-mallin, jota ei kyllä ole myynnissä kuin USA:ssa. Äkkiähän tuonkin CDMA-mallin tunnistaa kun ei ole paikkaa, jonne SIM-kortin tunkea.
  Lyhyesti: Jos puhelimeen menee SIM-kortti, se toimii Suomessa.
   
  Viimeksi muokattu: 06.04.2011
 11. Nikotiko

  Nikotiko Regular member

  Liittynyt:
  22.11.2009
  Viestejä:
  461
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Mistäs sitä ikinä tietää millasia rohjakkeita sieltä löytyy. Mieluiten ostaa sitten suoraa Applelta jos semmosen haluaa.
   

Jaa tämä sivu