1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

iphone 3gs 16gb vai nokia n900

Viestiketju Uutta puhelinta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi turpek2 03.01.2010.

 1. turpek2

  turpek2 Regular member

  Liittynyt:
  21.08.2008
  Viestejä:
  227
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  elikkäs jompikumpi nuista puhelimista pitäisi hommata huomenna. kumpaa suosittelette plussat ja miinukset? käytettävyys? sitten vielä että mielellään kummankin puhelimen omistaneelta olisi kiva kuulla kumpi on parempi..

  täällä taitaa olla niin paljon ipuhelin trolleja että niitten viestejä en halua kuulla ja vielä vähemmän n900trolleja............ tehot taitaa olla puhelimissa samat?
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2010
 2.  
 3. McTre

  McTre Regular member

  Liittynyt:
  19.03.2008
  Viestejä:
  490
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kerro hiukan itsestäsi ?
  Haetko helppokäyttöistä perus puhelinta, vai kenties miniläppärin korvaajaa ?
   
 4. turpek2

  turpek2 Regular member

  Liittynyt:
  21.08.2008
  Viestejä:
  227
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  hmmm.... etsin ¨puhelinta¨ jolla voi soittaa ja laittaaa txtviestejä :)
  sitten puhelimen pitäisi olla tehokas/nopea ja pyörittää hyvin sovelluksia.
  ja sillä pitäisi myös saada tarpeeksi selkeitä kuvia.

  kuulin ettei ipuhelimeen saa ¨hyväksymättömiä¨ ohjelmia ilman jailbreikkausta.
  onnistuukohan se uusimmassa iphonessa?

  sitten vielä tuosta n900 onko siinä hyvä näyttö?? ja olen kuullut että se ei ole vielä aivan valmis.. mutta tuo qwerty näppäimistö kiinnostaa paljon :)
  ONKO tähän tulossa mms tukea??

  entä onko tässä kuukauden aikana tulossa HYVIÄ puhelimia hintaluokkaa 0-600€

  Ehdotelkaa myös muita puhelimia mutta EI symbiania tai WM. (käytin joskus qtek 2020i (kokeilin myös wm6.5) ja huonot kokemukset WMmästä ja samoin nokia n70 eli symbianista)
   
 5. McTre

  McTre Regular member

  Liittynyt:
  19.03.2008
  Viestejä:
  490
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Noh.. N900 omaa erittäin hyvän näytön, Suuri resoluutio ja kirkkaat värit. Laitteessa on myös monin verroin parempi kamera kuin iPhonessa. Lähinnä siksi, että siinä on salama.
  Ihmiset ovat väittäneet että N900:essa olisi bugeja, mutta itse en testikäytössä ole niitä huomannut. Ja kaverini joka investoi kyseiseen laitteeseen muutama viikko sitten, ei ole saanut puhelinta jumittamaan tai kaatuilemaan.

  JA mitä saftaan tulee. N900 on linuxi vehje ja avoin lähdekoodi tuppaa olemaan ilmaista. iPhonen kaupasta ei hirveämmin ilmaista softaa saa(kyllähän sieltä saa, mutta huonosti) "crackkääminen" tiytisti korjaa kaiken. N900:een ei taida edes saada mitään maksullista. Ovi ei ole sille vielä avoin, mutta sen oma latauspalvelu, kun sinne lisää vielä muutaman extra asennsulähteen. On täynnä ilmaista tavaraa.

  http://maemo.org/downloads/Maemo5/

  Loppusanat:
  iPhone on puhelimena oikeasti parempi. Mutta N900 vie kaikessa muussa(vaikka soittaminen on helpompaa kuin iPhonessa). N900 on möhkö. Laitteen lataaminen on hankalaa "tienpäällä", koska kellään ei oikein nykyään ole vielä tätä uutta "EU-Laturia".
   
 6. Miihkail

  Miihkail Member

  Liittynyt:
  11.10.2008
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Itse päädyin saman kysymyksen alla n900 puhelimeen, enkä ole vielä pätkääkään katunut.
  Puhelin tuntuu taipuvan uskomattomiin suorituksiin, yllättäen uudestaan viikko toisensa jälkeen.

  Puhelimien suoranaisesta paremmuudesta en kuitenkaan menisi sanomaan suuntaan tai toiseen, koska kyseessä on mielestäni kohderyhmältään kaksi täysin eri kampetta.

  Iphone on varmasti parempi perus matti meikäläiselle, jota kiinostaa enemmän puhelimen huolettomuus ja helppous. Uusien ohjelmien saatavuus ja käyttöönotto ovat myös selkeämpiä useilta osin. Näyttö on kapasitiivinen, mikä kestää paremmin naarmuja mutta huonommin iskuja. Ohjelmisto on varmastikkin tällähetkellä muutenkin hiotumpi kuin maemo5 ympäristö, mutta vertailu on sinänsä mielestäni turhaa applen käyttiksen ollessa markkinoilla jo useamman vuoden. Maemo5:den kohdalla taas puhutaan kuukausista. Iphonen kohdalla tiedät muutenkin ohjelmallisesti hyvin pitkälle mitä sillä pystyy ja ei pysty tekemään, joten voit etukäteen tutkia saatko siihen kaikki haluamasi ominaisuudet jossei niitä jo valmiiksi ole.

  Olennaisia pointteja taas n900 kohdalla mielestäni sen flash tuettu nettiselailu, mikä on nannaa. Seuraavana puhelimen avoimmuus ilman mitään erillisiä nippailuja ja laittomuuksia. Integroidut IM/VOIP palvelut, mittenkä hienoutta ostaessa vielä ajatellutkaan. Itse pidän resistiivisestä näytöstä, minkä ainoana takapakkina on sen herkkä naarmuuntuminen, johon tosin käyttäjä pystyy täysin vaikuttamaan. Tikku on mielestäni varsinkin nettiselailuun loistava kapistus ja uskon, että ilman sitä näytön loistava resoluutiokin jäisi vähemmälle tarkoitusperälle. Tällähetkellä lisäohjelmistojen määrä ei vielä päätä huimaan varsinkaan virallisella julkaisupuolella, mutta tilanne varmasti muuttu tulevaisuudessa kun virallinen Ovi store ei esimerkiksi ole n900 kohdalla auennut. Kehitys/testaus vaiheessa olevia ohjelmia kuitenkin löytyy melkoiset määrät ja ne ovat helposti kaikken ladattavissa ja asennettavissa. Mitä Ohjelma-antiin tulee niin itse olen jo saanut käsiini vaikka ja mitä mukavaa. Ainut mitä oikesti kaipaan on kunnollinen navigointi ohjelma, mikä varmasti sieltä tulee lähiaikoina.

  Lyhyesti mielestäni pääpointtina on paras ajatella asiaa niin, että jossei selvästi toinen vaihtoehdoista kiinnosta enemmän on Apple se riskittömämpi sekä perus puhelinmielessä tällähetkellä se parempi vaihtoehto. Taas N900 on "tekniikkahörhön" työkalu ja selkeästi enemmän kämmenmikro kuin puhelin ja jonka tulevaisuus on vielä kehityksen kannalta auki.

  En ole varmastikkaan paras ihminen puhumaan Ipohensta perinpohjin, sen ollessa itselläni vain testikäytössä jokusen kerran. Puhun kuitenkin sen mitä siitä tiedän ja mitkä mielestäni ovat olennaisia pointteja näitä kahta tuotetta valitessa. Kokemukset pohjautuvat 3GS ajoille joten ne pitäisi hyvin vastata tätäpäivää. Jos avoin lähdekoodi on vieras asia, niin kannattaa miettiä onko N900 paras puhelin sinulle jos taas tuttua pullaa niin elä toki pelkää N900 hankintaa.

  Veilä yksi asia unohtui, toisin kuin edellisessä postissa sanotaan, on nokiaan saatavilla autolatureita.
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2010

Jaa tämä sivu