1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys IP-osoitteista

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi Wiitonen 13.07.2016.

 1. Wiitonen

  Wiitonen Member

  Liittynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  54
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  6
  Okei, hyvät ystävät. Minulle on ollut pitkäaikainen ongelma nämä IP-osoitteet. Eli. Voiko tietokonetta tunnistaa IP-osoitteesta, vai onko se vain yksittäinen WLAN-reititin, jonka voi tunnistaa? Otetaan esimerkki. Jos mun tietokoneen IP-osoite olisi nyt vaikka 188.249.229.106 ja tabletissa on sama, niin onko kumpaakaan mahdollista erotella? Ongelmahan mulla on tälläinen, että olen saanut pelipalvelimelta bannit, ostanut uuden reitittimen (edelleen siis sama tietokone), ja kiinnostaisi tietää, että voinko tällä tietokoneella liittyä palvelimelle saamatta toisellakin käyttäjällänikin banneja.
  Tästä aiheesta on varmasti muitakin keskusteluja, mutta mikään niistä ei vastannut kysymykseeni.
   
 2.  
 3. Wiitonen

  Wiitonen Member

  Liittynyt:
  07.05.2016
  Viestejä:
  54
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  6
  Vastauksia mielellään nopeasti!

  -_-
   
 4. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,598
  Kiitokset:
  676
  Pisteet:
  173
  Ensinnäkin, kahdella nettiin liitetyllä eri laitteella ei voi samanaikaisesti olla samaa IP-osoitetta. Esimerkkisi viittaisi tapaukseen, jossa molemmat laitteet on yhdistetty samaan reitittimeen ja ulos näkyy pelkästään reitittimen IP. Toisin sanoen IP on sama riippumatta siitä, millä reitittimeen liitetyllä laitteella olet yhteydessä nettiin. IP-osoite tulee palvelun tarjoajalta ja tietämättä millä perusteella palvelun tarjoaja osoitteita jakaa ei voi tietä varmasti, muuttuuko IP-osoite, kun reititin vaihdetaan. Jos reititin on siltaavassa tilassa tilanne muuttuu siten, että jokainen siihen liitetty laite saa oman ulos näkyvän IP-osoitteen. Ulos näkyvä IP riippuu silloin siitä, millä laitteella yhteys on muodostettu.
   
 5. 1kke

  1kke Member

  Liittynyt:
  23.01.2012
  Viestejä:
  88
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  18
  Elikkäs operaattori antaa sulle ip osoitteen mikä on sama ihan kaikissa laitteissa jotka sun verkossa on tämä ip osoite tietääkseni vaihtuu aika harvoin. Voi tietysti yrittää sammuttaa modeemin yöksi ja aamulla katsoa saisiko uuden. Näinkin on joskus kuulemma käynyt.


  Tätä ei saa sekoittaa modeemin/reitittimen laitteille jakamiin ip osotteisiin joiden perusteella modeemi tietää mikä laite on pyytänyt jotain ja osaa välittää vastauksen takaisin. Nämä ei näy ulospäin.

  Jos tiedät mikä osoite on bännitty niin googleta what is my ip ja tarkista onko vaihtunut osoite. (Kyllä se joskus vaihtuu).

  3/4g verkoissa taas vaihtuu osoite tiuhaan ja bootaamalla modeemin/puhelimen se vaihtuu lähes aina. Voisit jakaa netin puhelimelta vaikka koneelle ja sillä mennä pelaamaan koska eri ip tulee.

  Vpn/proxy olisi yksi vaihtoehto jolla saisit vaihdeltua ulosnäkyvää ip:täsi. Google on ystävä jos nämä kiinnostaa.
   
 6. Tepsu9

  Tepsu9 Active member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  2,025
  Kiitokset:
  92
  Pisteet:
  78
 7. Jouko?

  Jouko? Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  14.07.2004
  Viestejä:
  3,812
  Kiitokset:
  24
  Pisteet:
  68
  Yleensä operaattoreilta tulee IP:t MAC-osoitteen perusteella ja jos sulla on reititin päällä jossa DHCP yms. päällä niin silloin sun pitäisi pystyä liittymään kyseiselle serverille uudella reitittimellä koska se huomaa että kyseessä on uusi MAC-osoite ja se jakaa uuden IP-osoitteen eli tällöin IP-bännit raukeaa.
   
 8. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  2,404
  Kiitokset:
  549
  Pisteet:
  123
  Eiköhän bannit aika pitkälle ole annettu käyttäjänimelle, eikä välttämättä IP-osoitteille tai sitten molemmille. Mobiiliaikana se pudottaisi pohjan banneiltä jos se perustuisi IP-osoitteeseen.
   
 9. 1kke

  1kke Member

  Liittynyt:
  23.01.2012
  Viestejä:
  88
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  18
  Yleensä ip-osoite ja käyttäjätili saa bannit mutta jos on toinen tili tai teet toisen niin hankit uuden ip-osoitteen jotenkin ja pääseet pelailee.

  Imeisesti aloittaja olikin päässyt pelailemaan toisella käyttäjällä "reitittimen" vaihdon jälkeen eli jos näin on niin ei ole mitään hätää että saisi bannia toiselle acolle nyt.

  Reititin ei ole sitten sama asia kun modeemi jotka on nyt menny ihan sekasin tässä.
   
  Viimeksi muokattu: 17.07.2016

Jaa tämä sivu