1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma IP Kameran katselu kotiverkon ulkopuolelta?

Viestiketju Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet -osiossa. Ketjun avasi Henry1979 06.10.2016.

 1. Henry1979

  Henry1979 Regular member

  Liittynyt:
  02.08.2003
  Viestejä:
  942
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  28
  Hei vaan toverit,

  Ostin tuollasen IP kameran mallia opticam i6 DB HD ( https://www.verkkokauppa.com/fi/product/6908/fvcxm/Opticam-i6-DB-HD-IP-kamera) ja mainospuheessa kerrotaan kuinka on helppoa asentaa ja kaikki toimii nappia painamalla. No kun ei toimi! Windows 10 käyttöjärjestelmässä vaikka asennan pluginit, niin ei lähde kameran hallinta sovellus toimimaan IE:llä eikä firefoxilla eikä chromella. I phoneen ja androidiin saatavalla ohjelmalla sain sentään yhteyden luotua kodin sisäisessä verkossa, muta tarkoitus olisi karvapersus kissojen touhuja tsiigata, kun en itse ole paikalla, joten aika huonosti nyt tällä hetkellä palvelee tätä asiaa ja tarvitsisin neuvoja tähän kuinka saan kameraan yhteyden esimerkiksi timbuktusta nettiyhteyden välityksellä?

  No laittestosta infoa mitä osaan kertoa, niin kamerassa mainostetaan olevan Dynamic DNS, eli tämä on nyt sitten joku systeemi, jolla kierretään palveluntarjoajan vaihtuva ip osoite, mutta en ymmärrä mitä ja miten teen asetukset modeemiin.

  Kameran takana tarrassa on nämä tiedot:
  - MAC ID: C4D5842568F9
  - DDNS: c68547.myipcamera.org
  - UID: helvetin pitkä merkkijono kirjaimia ja numeroita
  - S/N: VERIPRW8015532

  Tällä hetkellä sisäisen verkon ip osoite kameralle on 192.168.10.58 ja portti 88.

  Käyttiksenä windows 10 ja vaihtoehtoinen kone jolla voin myös kokeilla jo tänään on Applen tekele.

  Ja modeemi on elisa viihteeseen mukana tullut kotiboksi P-2812 ZyXEL (https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/laajakaista/ohje/kotiboksi-p-2812/). Modeemista on firewall valittuna aktiiviseksi ja yhdessä ohjeessa tämä firewall ruksattiin pois käytöstä. Onko tämä järkevää nyt sitten palomuri ruksata pois päältä vai jopa ainoa keino saada homma toimimaan? Modeemin asetuksia kahlatessa on löytynyt jo tuo Dynamic DNS, mutta en tiedä miten sen saa tomimaan. Netistä löytyy ohjeita kyllä, mutta ei ihminen ymmärrä, kun ensin kerrotaan kuinka pitää NAT:ttiin avata portti ja heti perään kuitenkin kerrotaan, että DDNS on se parempi vaihtoehto jolla saa homman toimimaan, jonka jälkeen ohjeissa mennään luomaan no-ip.com sivuille tunnukset ja ladataan koneelle joku serveri ohjelma. Ei onnistu sitten puhelimella kameran katselu jos pitää olla joku kotikone auki 24/7 serveri ohjelman takia? Miten tässä tulisi nyt edetä, jotta homman saisi pelittämään?

  Jos tarvitsee lisää infoa vehkeistä niin kerron kyllä...

  Auttakkee kun ei pieni ymmärrä :(
   
  Viimeksi muokattu: 06.10.2016
 2.  
 3. neferius

  neferius Regular member

  Liittynyt:
  11.06.2007
  Viestejä:
  136
  Kiitokset:
  28
  Pisteet:
  38
 4. Henry1979

  Henry1979 Regular member

  Liittynyt:
  02.08.2003
  Viestejä:
  942
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  28
  Noniin aikani tuskailtua tän ongelman parissa jonkin näköinen ratkaisu löytyi. Tietokoneella pääsin käpistelemään kameran asetuksia, kun tajusin, että yli 12 merkkinen salasana kameraan on liian pitkä jotta sen hallintaohjema ymmärtäisi päästää kirjautuessa sisään. Puhelimen appilla siis muutin salasanan lyhemmäksi ja nyt toimii tietokoneella kirjautuminen. Tietokoneella ei edelleenkään pääse kotiverkon ulkopuolelta katselemaan videokuvaa.

  Puhelimen kanssa homma lähti pelittämään siten, että latasin ohjelmaksi my ipc viewer softan jolle asetukset tehdään lukemalla viivakoodi kameran persiistä. Puhelimella pääsee nyt myös kotiverkon ulkopuolelta katselemaan kuvaa.

  Modeemiin avasin nattiin portin 88 ja tässä port forwarding kohdassa pyydettyyn ip osoite kohtaan syötin IPv4 osoitteen, jonka selvitin komentokehotteen ipconfig käskyllä. DDNS asetin kamerasta päälle ja modeemista myös, mutta käsitin näin että modeemin DDNS asetus tarvii olla enable vain jos käytän esim. no-ip.com sivuilla luomaani omaa DDNS osoitetta.

  No pääasia että nyt puhelimella pääsee pällistelemään ku kisut vetää zetaa päivät pitkät, mutta harmittaa kun jäi nämä muutama asia mysteeriksi vielä...
   

Jaa tämä sivu