1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

IP Bannit tai homma karkaa käsistä

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi sniperfin 03.03.2005.

 1. morbir

  morbir Regular member

  Liittynyt:
  26.11.2003
  Viestejä:
  939
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Samaa mieltä täällä

  Hirveesti näkee niitä viestejä että "lue säännöt" tai "viestis on väärällä alueella", tällehän viesti väärällä aluella ei mahda enää mitään itse käyttäjä, täysin turhaa kommentointia, ja tuskin on käytetty ilmoita ylläpidolle painiketta.
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2007
 2.  
 3. Lypsy

  Lypsy Member

  Liittynyt:
  15.08.2003
  Viestejä:
  95
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Itse tätä mieltä...

  Foorumi pysyy suosittuna, jos tänne kirjoitteleville immeisille
  jää tunne, että täältä saa apua. FAQ:t ovat hyviä, mutta usein hädän
  ja hämmennyksen hetkellä kirjoitetaan oma viesti.

  Tietämättömiä on paljon, mutta onhan käyttäjämäärät kasvaneet ja nuorentuneet.
  Ei takavuosiin ole palaamista eikä hyvää uutta täsmälääkettä taida olla. Modet kunniaan...
   
 4. puppe_b

  puppe_b Regular member

  Liittynyt:
  02.04.2005
  Viestejä:
  843
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Hyvä idea. Lisää Sticky ja FAQ topikkeja, missä usein kysytyt asiat tulevat kaikille selväksi. Tämä onnistuisi talkoo työllä, johon kaikki voisivat osallistua. Tässä ehdotukseni pääidea:

  1. Kartoitetaan ne keskustelualueet, jotka vaativat yleisiä ohjeita.

  -Tämä voidaan hoitaa tarkastelemalla kyseisen alueen ensimmäisiä sivuja ja kirjaamalla ylös topiccien aiheet. Jos huomataan, että samaa asiaa kysytään aina uudestaan, niin yritetään muodostaa siiitä yleinen, kattava Sticky viesti alueen alkuun.

  2. Yhteiset talkoot.

  -Kukaan ei voi olettaa, että tämä olisi vain modejen homma. AD:n käyttäjät ovat jakautuneet eri Keskustelualueille. Itsekkin luen ja kirjoitan viestejä pääasiassa vain neljälle eri alueelle. Stickyn muodostaminen olisi siis aina tietyn alueen käyttäjien vastuulla, sillä mitä enemmän yhdestä aihepiiristä on kiinnostunut (lukee & postailee viestejä) sitä enemmän tietoa käyttäjällä on aihepiiristä.

  3. Muokkaus ja Sticky

  -Sticky viesti -luonnos muokataan käyttäjien ja modejen yhteistyöllä edustavaan kuntoon ja lopulta se kirjoitetaan puhtaaksi. Näin on syntynyt keskustelualueen X kattava Sticky Y.

  4. Ylläpito

  -Mielestäni tähän saisivat kaikki osallistua. Rauta ja Softa (ynnä muu) uudistuu nopeasti ja läheskään kaikille alueille ei voida kirjoittaa Stickyä, joka olisi voimassa kahden kuukauden taikka vuoden päästä. Esimerkiksi tietokoneen komponentit uudistuvat todella nopeasti. Sticky viestille täytyy valita innokas ylläpitäjä, joka on valmis päivittämään viestiä silloin tällöin (=tarpeen vaatiessa). Kyseinen henkilö voisi olla member tai suuremman "statuksen" omaava käyttäjä tai vaikkapa moderaattori. Stickyn ylläpito olisi kaikkien vastuulla: kun huomataan, että viestiä täytyy päivittää ilmoitetaan aiasta ystävällisesti viestin ylläpitäjälle.


  Ehkä jotain tämän tapaista?
   
 5. Miitti

  Miitti Regular member

  Liittynyt:
  12.02.2005
  Viestejä:
  1,610
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Hyvä idea puppe_b.

  Itse voisin olla mukana tällaisessa.


   
 6. Quiote

  Quiote Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  20.12.2005
  Viestejä:
  2,215
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Niin justiinsa. Eli tarkoitin sitä, jos on viestiketju, melko uusi, johon alkaa tulemaan ihan turhaa sontaa, niin sen saisi estettyä. Niitä TURHIA viestejä on myös muitakin kuin ne asiattoman viestit.

  Niin justiinsa. tämä on yhteydessä edelliseen. Eli jos on mahdollista jollain sulkea viestiketju määräajaksi, tällä estetään ettei esim. tälläisiä
  pistetä lukkoon ihan hattuilun vuoksi, tosin jos ominaisuus olisi ns. 'korkeilla' käyttäjätasoilla niin tuskin niistä enään ääliöitä löytyy.

  Niin justiinsa. "voihan tuonne lisätä sanoja", kerro mulle missä tällä sivulla on linkki mistä pääsee lisäämään sanan. Kiitos.

  Mun mielestä uusilla käyttäjillä taas on väärä kuva foorumista. JOS he eivät lue sääntöjä ja näkevät sitten p2p-osion, tulee heille tottakai mieleen, että sinne voin kirjoittaa miksi en saa asennettua call of duty 4sta jonka latasin dc:llä. Eli olen sitä mieltä, että sääntöjen näkyvyyttä pitäisi lisätä.
   
 7. pkaksp

  pkaksp Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  11.01.2005
  Viestejä:
  12,228
  Kiitokset:
  53
  Pisteet:
  128
 8. Miitti

  Miitti Regular member

  Liittynyt:
  12.02.2005
  Viestejä:
  1,610
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Eli jos joku esittää asiallisen kysymyksen, ja joku tulee ajamaan paskaa ketjuun, mielestäsi ketju pitäisi lukita ja tehdä hallaa myös ketjun aloittajalle?

  Kuten sanoit, tuskin käyttäjät jotka omaavat oikeuden lukita ketjuja, eivät hattuilun vuoksi lukitse.

  Mulla ainakin on tällainen loota sivun alaosassa:
  [​IMG]

  Silmät auki ;-)

  Tämä voi hyvinkin pitää paikkaansa. Miten olet ajatellut, että säänöjen näkyvyyttä pitäisi lisätä?
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2007
 9. krimu

  krimu Member

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  26
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tämä nyt ei enää aiheen otsikkoon mitenkään liity, mutta kun keskustelussa oli stickyjen / FAQien lisäys/parannus, meillä on ensi vuoden yhtenä ideana pultata hallintatyökalujen puolelta löytyvä wiki-pohja forumeihin kiinni siten, että kullekin forumhuoneelle tulisi _yksi_ wikisivu (ei siis useampaa sivua, vaan yksi sivu), jota kaikki loganneet käyttäjät voisivat editoida, mutta jossa muutokset vaatisivat modejen ja/tai adminien hyväksynnän ennen "virallistamista" osaksi wikiä.
   
 10. willie55

  willie55 Regular member

  Liittynyt:
  24.01.2006
  Viestejä:
  246
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Quiote varmaan tarkoitti sitä kun joku tulee kyselemään esim. waretuksesta niin siihen tulee aika paljon turhi kommentteja.Tuollainen vaan on varmaan aika hankala toteuttaa.
  Noista sääntöjen näkyvyydestä, niin tuossa kirjoitus boksin oikealla puolella voisi lukea kielletyt puheen aiheet, kuten waretus.
   
 11. Quiote

  Quiote Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  20.12.2005
  Viestejä:
  2,215
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Ilmeisesti et Miitti oikein ymmärrä mitä minä tarkoitan ja toisinpäin?
  Siis tarkoitin jos on joku asiaton ketju niin siinä tilanteessa sen voisi sulkea ettei siihen tule lisää viestejä ennen kuin mode on kerennyt puuttua asiaan.

  Mutta ettei mennä ihan lapselliseen väittelyyn niin mennään asiaan:

  Esimerkiksi, kun uusi käyttäjä on rekisteröitynyt ja kirjoittanut ensimmäisen viestinsä ja painaa "Lähetä vastaus" nappia niin aukeaakin säännöt tai joku 'luithan säännöt' ruutu, ja vasta sitten saa lähetettyä viestin oikeasti. Myös uutta ketjua tehdessä pitäisi uusille käyttäjille tulla säännöt esiin jossain vaiheessa, kuten silloin kun he painavat 'aloita uusi viestiketju' nappia.

  ps. lisää sana ja ehdota uutta sanaa lisättäväksi on eri asia ;)

  EDIT: ja tuohon 'linkki tähän viestiin' ja 'raportoi viesti moderaattorille' linkkien viereen voisi lisätä säännöt linkin. Kummallista, että edes tuossa raportointi ruudussa ei ole linkkiä sääntöihin. Tieten kaikilla on käsitys mikä on sääntöjen vastaista, mutta ei niitä kukaan ulkoa muista sanalleen.
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2007
 12. BlasterX

  BlasterX Regular member

  Liittynyt:
  14.05.2006
  Viestejä:
  1,483
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Mitenkäs olisi, jos Newbieden viestinkirjoitusboxin ylä-/alapuolella tai taustalla (transparentina) lukisi lyhyesti perussäännöt - kissankokoisin kirjaimin? "Asiallinen otsikko/viesti!", "Älä kiroile!", "ÄLÄ HUUDA!"

  Melko moni kuitenkin rekisteröityy tänne hädän hetkellä, kiireessä - lukematta sääntöjä. Tulos onkin sitten sitäsun tätä. Pakko tunnustaa, niin minäkin tein. Sittemmin olen kyllä lukenut ne muutamaan kertaan, ja koen olevani varteenotettavampi keskustelija.

  EDIT: Tämmöistä tarkoitan. Tuossa sama kuva ilman resizeä.
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2007
 13. Lypsy

  Lypsy Member

  Liittynyt:
  15.08.2003
  Viestejä:
  95
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Parhaalta vaikuttaisi minusta tuo BlasterX:n idea. Eli vähemmän häiri-
  köintiä. FAQ:t ovat hyvä idea, mutta eivät välttämättä auta kiireistä
  avuntarvitsijaa, joskus tietty. Lisäksi FAQ:ssa on se kysymys, että
  kuka ottaa vastuun niiden ajantasalla pitämisistä...Tekijä tietty,
  mutta elämä riepottelee, ja saattaa foorumi jäädä unholaan tärkeiden
  asioiden ottaessa aikaa
   
 14. Miitti

  Miitti Regular member

  Liittynyt:
  12.02.2005
  Viestejä:
  1,610
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Joo nyt tuli selväksi, esim. numero 1 kysyy mistä saan waretettua pelin x ja numero 2 ja 3 huutelevat että mene kauppaan!

  Tietysti ovat, mutta se on hyvä että näitä valvotaan. Ajattele millainen tuo lista olisi, jos kaikennäköiset hupimiekkoset pääsisisvät lisäilemään sanoja.

  Ei kai tässä mitään väitelty olla, kyselin vain tarkennuksia, koska en oikein käsittänyt pointtiasi alussa. Keskusteluun on vaikea osallistua, jos ei tiedä mitä toinen tarkoittaa ;-)

  Tähän pitäisi saada selkeästi vastuuntuntoisia ihmisiä. Jos vaikka ensisijainen päivittelijä lähtee lomille/yms. olisi toissijainen päivittelijä tilalla. Ja ensisijaisen velvollisuus olisi ilmoittaa ettei häneen saada yhteyttä tarvittaessa.

  BlasterX idea olisi hyvä, jos säännöt olisivat tuossa oikeassa laidassa, ei viestin pohjana. Mielestäni se häiritsisi liikaa.
   
 15. frankku

  frankku Regular member

  Liittynyt:
  10.06.2005
  Viestejä:
  874
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Viimeksi muokattu: 03.01.2008
 16. De_Nitro

  De_Nitro Regular member

  Liittynyt:
  01.04.2005
  Viestejä:
  308
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Sinällään täyttä totta; olen joskus "ilokseni" katsonut topikkeja, joihin on ilmestynyt lukkoa. Sitten ajattelin; "Ei hel...ti...".

  BlasterX ehdotus oli suorastaan nerokas! Mielestäni säännöt jäävät vähän "piiloon". Harmittavaa on, koska kun uusi käyttäjä näkee P2P -alueen hän yhdistää sen näin: P2P -> Vapaa piratismi keskustelu -> Peli ei sattumoisin toimi -> Topikkia. (Ei aina, onhan niitä viisaita vielä olemassa ;)

  Pakko tunnustaa kylläkin; olen saanut henkistä mielihyvää ajatellessani minun antavan banaania häiriköille. Olen miettinyt joskus myös IP-bannia, mutta koska se on hyvin selitelty, en kannata sitä. Mutta kyllä ahkeraalla työllä kaikki p*ska siivotaan!
   
 17. razer321

  razer321 Member

  Liittynyt:
  07.09.2007
  Viestejä:
  52
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Täytyy myöntää, että itsellekin on käynyt juuri saman tapainen "lipsahdus" kun luin jotain vanhoja iPod uutisia. Eli ei tullu katottua päivämäärää. Hyvä kuitenkin että siitä huomautettiin sillä nyt ei enää päivämäärän tarkastus unohdu.

  http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/231055

  Kyseinen taisi olla varmaan 2. viestini, ja nyt kun jälkeenpäin lukee vanhoja viestejä, niin löytyy jonkun verran niitä turhia viestejä mitä ei nykyään enää viitsi kirjottaa :)
   
 18. kiiveri

  kiiveri Active member

  Liittynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  1,614
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Kai kaikki kuitenkin huomasivat, että ketju on vuodelta 2005 ja silloin oli erilainen tilanne viestien tasossa ja moderaattorien määrässä. Tuosta tilanteesta tähän on tullut muutamia modeja lisää ja peelojen määrä vähentynyt.
   

Jaa tämä sivu