1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

IP Bannit tai homma karkaa käsistä

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi sniperfin 03.03.2005.

 1. Kuupo

  Kuupo Member

  Liittynyt:
  25.10.2004
  Viestejä:
  50
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Osa näistä saman asian miljoonatta kertaa postauksista on selkeästi ihan viattomia. Tähän vaikuttaa selkeästi se että ihmiset eivät osaa/viitsi käyttää etsi toimintoa. Tähän voisi auttaa se että kun avaat jonkun keskustelualueen, niin topiceja näkyisi siinä enemmän kuin nyt tekee.
  Joillekkin kun tuntuu olevan kynnys siirtyä sinne seuraavalle sivulle. Jos ei heti siitä ensimmäiseltä sivulta asiaa löydy, niin ei muuta kun uutta topicia.

  En tiedä onko ko. ratkaisu mahdollista toteuttaa, muta voisi olla kokeilemisen arvoinen.
   
 2.  
 3. pkaksp

  pkaksp Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  11.01.2005
  Viestejä:
  12,228
  Kiitokset:
  53
  Pisteet:
  128
  Toteutus on varmasti mahdollista mutta se että auttaako se asiaa... mä vähän epäilen..
   
 4. Pete-74

  Pete-74 Guest

  Itekkään en ole bannien kannalla, jo esille tulleiden ongelmien takia.
  Kannatan kanssa lisää modeja jotka voisivat lukottaa ketjut.
  Sen olen viime aikoina huomannut että piratismiin on puututtu kaikilta tahoilta heti ja asiallisesti.Ja se on hieno homma.
  Kuitenkin kannattaa aina muistaa että meitä käyttäjiä on kaiken ikäisiä ja toisilla kirjoitus taito ei ole välttämättä niin hyvä ulospäin että joskus saattaa tulla siitäkin syystä vähintäänkin outoja ketjun aloituksia mihinkä toivoisinkin vakio porukan vastaavan kohteliaasti ja asiallisesti takaisin.
  Aina kannattaa muistaa lause:kohtele muita niinkuin haluaisit sinuakin kohdeltavan.Sillä tässä elämässä pärjää jo aikas pitkälle.
   
 5. Valittu

  Valittu Member

  Liittynyt:
  14.10.2004
  Viestejä:
  14
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kyllä tämän paikan arvo on laskenut kuin lehmän häntä. Uutiset ja ohjesivut ja ohjelmat ovat ainoat mitä täällä on kehumisen arvoista. Kiire olisi jo poistaa kaikki saasta tai voitte ottaa käyttöön uuden nimen: *uropaketti2.fi

  Edit: Pelkästään tämä saastan paljous on yksi syy siihen, että jengi ei käytä hakua. Vastauksena tulee niin monta ketjua jossa on "musta tuntuu" vastauksia ja juuri näitä "et vaan osaa" juttuja, joten helpoin tapa on tehdä oma ketju mihin tulee nämä samat saisset. AD viikonlopuksi kiinni ja isolla joukolla putsaamaan tätä. Ensiksi kaikki joutava p**ka pois. Sen jälkeen samaa (fiksua) tarinaa sisältävät ketjut voisi selata ja yhdistää niissä olevia asioita, jottei olisi 200 ketjua aiheesta miten poltan dvd:n.

  Kiitos. Pitäkää ympäristönne puhtaana ;)
   
  Viimeksi muokattu: 05.03.2005
 6. gerbiili

  gerbiili Active member

  Liittynyt:
  07.08.2004
  Viestejä:
  1,848
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  afterdawnhan on keskittynyt digitaalisen videoon ja musiikkiin. Muut osiot ovat lisääntyneet vasta sen jälkeen. Mikäli poistettaisiin esim. p2p-osiot, alkaisivat ihmiset kysellä niitä muilla osioilla. Modejen lisäys on hyvä tapa selvitä tästä, mutta kunhan palvelinhässäkkä on ohi niin drd varmaan katsoo mikä on tilanne.
   
 7. arc03

  arc03 Regular member

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  585
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Nyt puhuu Valittu asiaa. En yhtään ihmettele, miksi samoja kysymyksiä kysytään yhä uudelleen kun haulla et saa vastausta ongelmaan. Siivous tekis terää (tietysti iso urakka, mutta mitä ilmeisimmin tarpeen).
   
 8. gerbiili

  gerbiili Active member

  Liittynyt:
  07.08.2004
  Viestejä:
  1,848
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Kaipa sitäkin jossain vaiheessa tehdään. on vaan niin räjähdysmaisesti kasvanut tämä paikka että resurssit eivät ole kaikkeen riittäneet. serveritkin menivät vaihtoon.
   
 9. Edille

  Edille Regular member

  Liittynyt:
  11.06.2013
  Viestejä:
  342
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
 10. Gigabit

  Gigabit Regular member

  Liittynyt:
  09.11.2007
  Viestejä:
  152
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Afterdawn on siisti foorumi verrattuna esim. Suomi24:jään, jossa homma on karannut käsitä jo aikoja sitten. IP-bannit on teoriassa hyvä ajatus , mutta senhän voi kiertää helposti proxyillä tai käyttämällä vaihtuvaa ip:tä. Joten en tiedä onko siitä lopulta mitään hyötyä.
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2007
 11. yamaneko

  yamaneko Senior member

  Liittynyt:
  22.09.2005
  Viestejä:
  5,093
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  118
  Monesti ne häiriköt on niin urpoja etteivät osaa tehdä asialle mitään jos ip-bannit saisivat.
   
 12. Boppex

  Boppex Regular member

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  561
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tosiaan harmillista että näitä spammaajia on alkanut ilmestymään. Mutta löytyy sitä asiallistakin väkeä vielä paljon.

  Olisiko idealootan ainesta että etusivulle laittaisi näkyvään paikkaan isolla tekstillä että "käytä etsintää ennen kuin kysyt" tai jotain vastaavaa?
   
 13. Supo

  Supo Regular member

  Liittynyt:
  31.03.2002
  Viestejä:
  437
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Voi tsiisus sentään kun guruja taas närästää kun hiekkalaatikolle on tullut "peeloja,tyhmiä kysymyksiä esittäviä"ja muita jotka häiritsee omaa pientä egoa.Hyvin täällä hommat on hoidettu ja aina oon apua saanut ja tietoa löytänyt.Alkaa olla yleimaailmallinen epidemia että jengi haluaa lisää valvontaa,kieltoja ja rangaistuksia.Varmaan harmittaa kun Stalin ja Hitler on poissa kuvioista, mutta muuttakaa Kiinaan,siellä sensuuri sentään pelaa ja teillä on kotoisat oltavat.Afterdawn on just tälläisenaan hyvä sivusto ja pidetään se suht vapaana.V.... noi suljetaan se ja se keskustelu kun se ei minulle sovi, ja aiheuttaa näppylöitä perseeseen ja unettomia öitä kun maailmasta löytyi vikaa.
   
 14. Boppex

  Boppex Regular member

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  561
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kovaa tavaraa ja täyttä totta kaikki. Viimeisin päälle vaan jos alettaisiin pilkkua viilaamaan niin tuo sinunkin "jaksottelusi" kaipaisi hieman hiomista. ;) Mutta kyllähän maailmaan monenlaista mahtuu.

  En usko että täälläkään kukaan kuitenkaan on kuolemassa? Ei nämä asiat nyt niin huonosti sentään taida vielä olla.
   
 15. heko

  heko Regular member

  Liittynyt:
  15.12.2004
  Viestejä:
  271
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tosiaan itseä on harmittanu muutamat kerrat kun on apua oikeasti kaivannut. Taistelin Catalyst ajureiden kanssa tässä ketjussa

  http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/590800

  Vietin ennen postaamista monta tuntia googlessa etsien vastausta, mutta en sitä sieltä itse löytänyt. Tulin tänne kuten yleensä viimeisenä hätäkeinona. Mitä sainkaan, en mitään vaikka mielestäni kyymyksessä ei ollut mitään vikaa... Lopulta kun pari viikkoa netissä pyörin löysin vastauksen etsimääni.

  Tosin harvoin näin on tapahtunu, mutta todella piinaava ongelma oli kyseessä. Crysis ei toiminut Supreme Commander ei toiminut kunnolla molemmissa harmaa kuva. Jotenkin tuntuu että osa viesteistä vain hukkuu massaan...

  Mielestäni perus käyttäjienkin olisi mahdollista äänestää turhat ketjut kiinnin. Yksinkertaisesti otsikon vieressä olis nappi tulisiko toppic sulkea ja kun riittävän moni äänestää kyllä niin toppic unohtuisi bittiavaruuteen. Tosin kokeneemmilla käyttäjillä olisi suurempi äänivalta. Tosin idea vaatii jalostusta, mutta idea kuitenkin.
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2007
 16. Boppex

  Boppex Regular member

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  561
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tainnut joskus käydä minullekkin samoin. Mutta saattaahan olla ettei kysymykseesi ole osattu vastata tai ettei henkilöt jotka osaisivat ole vain huomanneet viestiäsi?
  Mutta kaiken kaikkiaan nämä tapaukset ovat minun mielestäni kaikkein harmillisimpia.
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2007
 17. Quiote

  Quiote Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  20.12.2005
  Viestejä:
  2,215
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Moderaattorien lisäyksellä tästä päästään, ei siis 'haluun olla mode koska sit mä oon niin cool' tyyppien, vaan niiden jotka oikeesti tekee homman.

  Sitten vaikka semmoinen, että jonkun käyttäjätason saavuttaneet henkilöt voisi lukita ketjun siihen asti, kunnes moderaattori on tarkistanut sen. Tähänkin pitäisi laittaa joku rajoitus, esim. 3/pv tai vastaava, ettei tule mitään ketjujen sulkemiskilpailua. Sitten tieten semmonen, että ketju, johon on kirjoiteltu tietyn viestimäärän yli viestejä, saa ns. laatumerkinnän, ettei sitä voi sulkea määräajaksi ollenskaan.

  Jonkun tyyppinen wiki olisi myös hyvä? Nimittäin nykyinen sanasto tuskin palvelee montaakaan enään.

  Yksi idea mielestäni myös olisi tehdä jonkinlainen opastus uusille käyttäjille jotka eksyy sivulle.
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2007
 18. Naigel

  Naigel Member

  Liittynyt:
  24.07.2007
  Viestejä:
  43
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  -
   
  Viimeksi muokattu: 22.11.2010
 19. willie55

  willie55 Regular member

  Liittynyt:
  24.01.2006
  Viestejä:
  246
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Parhaitenhan varmaan auttaisi modejen lisääminen, mutta minusta Hekon idea voisi toimia, että kaikki esim. Junior Membereistä ylöspäin voisi "äänestää" viestiketjun laillisuudesta ja jos tulisi tarpeeksi ääniä jonkin ajan sisällä, niin menisi lukkoon ja mode kattois sen sitten kun ehtisi. Muutenkin suurin ongelma tääl taitaa olla kun ihmiset tulee kysymään asioita lukematta sääntöjä, niin voisi olla että kun ekaa kertaa yrittää tehdä uutta aihetta niin ohjais ekaks sääntöihin ja sit vast pääsis rustaamaan.
   
 20. Ekaros

  Ekaros Regular member

  Liittynyt:
  02.11.2006
  Viestejä:
  154
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Voisi ottaa tavoiteeksi useimille alueille saada aikaiseksi kunnolliset FAQit. Totesin haun olevan hieman hankala täällä, etsiessäni vastausta erääseen verkko-ongelmaan (eipä kyllä postaamastani ketjustakaan sitä tullut).
  Toinen olisi automaatio joka poistaisi välitömästi viestiketjut jotka sisältävät otsikossa esim. "APUA" tai pyytäisivät korjaamaan otsikon, toisaalta hyvän otsikon keksiminen on hankalaa...
   
 21. Miitti

  Miitti Regular member

  Liittynyt:
  12.02.2005
  Viestejä:
  1,610
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Itse en näe tässä ideaa, koska yleensä kun ketju lukitaan, on aloitusviestissä ollut jotain asiatonta ja se asiaton viesti jää siihen kaikkien näkyville. Eli tarvittaisiin sitten vielä editointi oikeudet, jolloin ollaankin jo moderaattoreita.

  Kiinnostaisi, mitä ajat tässä takaa. Itse kun en näe tässä mitään järkeä, mitä sitä sulkemaan muutenkaan jos keskustelu on laadukasta?

  Mitä tarkoitat, ettei nykyinen sanasto mielestäsi palvele montaakaan? Miten wiki olisi parempi, voihan tuonnekin lisätä uusia sanoja.

  Veikkaisin, että jos he eivät ole kiinnostuneita säännöistä rekisteröinnin yhteydessä, eivät he ole niistä kiinnostuineta viestejä kirjoittaessaan. Nojaavatko uudet käyttäjät (ja vähän vanhemmatkin) siihen, että "kyllä se moderaattori sitten kertoo, jos on jotain väärää", vai? Itsestäni tuntuu siltä.

  Tässä olisi mielestäni ideaa.
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2007

Jaa tämä sivu