1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Internet ongelma

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi s1mppza 08.01.2017.

 1. s1mppza

  s1mppza Newbie

  Liittynyt:
  08.01.2017
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kasattiin uusi tietokone joka toimii kuin pitää ja kotona saa ethernetillä seinästä internetin, mutta kun kaverin luona koitin niin luki että verkko rajattu eikä saatu yhteyttä tietääkö joku mistä johtuu?
   
 2.  
 3. Tepsu9

  Tepsu9 Active member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  2,165
  Kiitokset:
  122
  Pisteet:
  93
  Tietokoneen ilmoittama rajoitettu yhteys tarkoittaa, että koneella on toimiva yhteys seuraavaan verkkolaitteeseen (esimerkiksi laajakaistamodeemi tai mobiilireititin), mutta koko yhteysketju ulkoiseen internetiin ei toimi.

  Jos vaikka otat ADSL-modeemin puhelinjohdon seinästä ja koneesi on yhdistetty modeemiin, ilmestyy verkkoyhteyskuvakkeen päälle keltainen varoituskolmio ja saat ilmoituksen rajoitetusta yhteydestä. Liikenne kulkee modeemin ja koneen välillä, mutta ei modeemista eteenpäin, koska johto on irti.

  Ongelma voi johtua myös siitä, jos asetukset tietokoneesi ja modeemin tai reitittimen välillä ovat ristiriidassa keskenään. Erityisesti langattomat verkkoyhteydet oireilevat herkästi. Tällöin on syytä tarkistaa verkkopäätteen asetukset ja muokata ne sopiviksi.

  Monien laitteiden oletusasetukset on tehty hyvin geneerisiksi, mutta tietyt tietokoneet ja älypuhelimet saattavat vaatia asetusten muuttamista. Myös koneen verkkoyhteysohjaimien ja muiden olennaisten ohjelmistojen päivitys on suotavaa.
   
 4. 99eki

  99eki Regular member

  Liittynyt:
  17.12.2012
  Viestejä:
  369
  Kiitokset:
  57
  Pisteet:
  38
  Ketjun aloittajaa ei ole näkynyt yli neljään vuoteen. Ehkä sai homman toimimaan, tai sitten ei.
   

Jaa tämä sivu