1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Internet <-> ADSL-modeemi <-> WLAN-reititin

Viestiketju Laajakaistaliittymät -osiossa. Ketjun avasi MADmike_ 30.08.2014.

 1. MADmike_

  MADmike_ Member

  Liittynyt:
  24.01.2011
  Viestejä:
  15
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Terve,

  Tällainen ongelma, että minulle vastikään kytkettiin ADSL. Mukana tuli Zyxelin P-660HN-T1A v2 ADSL-modeemi. Kun liikenne tulee tämän modeemin kautta langattomasti tai lankaa pitkin koneeseen, kaikki toimii hyvin. Haluaisin kuitenkin, että Internet liikenne tulisi mahdollisimman suoraan tuon purkin läpi edelleen omaan WLAN-reitittimeeni, jonka päälle olen kotiverkkoni rakentanut asetuksineen, tietokoneineen ja tulostimineen. Em. reititin on siis Asus RT-N16.

  Eli jos tämän jotenkin kuvainnollistaa, niin Internet -> ADSL-modeemi -> Asus RT-N16

  Asuksessa on natit, palomuurit ja kaikki tarpeellinen, mitä ei tuossa ADSL-purnukassa tarvitsisi. Lisäksi siinä on mitä varmimmin paljon enemmän suoritustehoa hallita kotiverkon sisäistä liikennettä.

  Eli, saako tuota ADSL-laatikkoa säädettyä niin, että se sylkäisisi suoraan ulkoisen IP:n tämän minun Asuksen WAN-porttiin?

  Siltausta, NATin poistoa, IP-asetuksia ja muuta olen koittanut säädellä parhaan kykyni mukaan, mutta mikään ei tunnu tepsivän.

  Asus mainitsee vain, että verkkokaapeli ei ole kytketty WAN-porttiin. Ja tarkistettu noin 1400 kertaa, että on, ja saman johdon päästä tulee koneeseen Internetin ihmeellinen maailma.

  Kiitos jo etukäteen,
  MADmike
   
 2.  
 3. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
  Kyllä se pitäisi onnistua, kun Zyxelin laittaa siltaavaan tilaan, ottaa DHCP:n pois ja NAT:n poista päältä (myös WLAN-kannattaa ottaa pois päältä). Tosin jos tietokoneella toimii netti samasta kaapelista, mutta Asus ei tunnista yhteyttä niin kyseessä voi olla jokin yhteensopivuusongelma laitteiden välillä.
   
 4. MADmike_

  MADmike_ Member

  Liittynyt:
  24.01.2011
  Viestejä:
  15
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Eli periaatteessa noilla ohjeilla saa myös tietokoneeseen suoran ulkoisen IP:n? Ei siis toiminut tietokoneessakaan Internet, kun laitoin siltaavan tilan päälle.
   
 5. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
  Kyllä.

  Zyxelin valoista/logista pitäisi tuon muutoksen jälkeen näkyä, että syntyykö se ADSL-yhteys modeemin ja keskuksen välille. Jos ei synny niin kannataa tarkistaa Encapsulation- ja VPI/VCI-arvot Zyxelin asetuksista (että ne ovat varmasti samat kuin operaattorin sanomat).
   

Jaa tämä sivu