1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

iMac vai Mac mini?

Viestiketju Mac -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Jnzu 08.03.2013.

 1. Jnzu

  Jnzu Member

  Liittynyt:
  08.03.2013
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Moi
  Olen siis siirtymässä Windows-koneesta Mac-tietokoneeseen, mutta en tiedä mikä olisi järkevintä hankkia.
  Kone tulee päivittäiseen käyttöön netin surffailuun, tekstinkäsittelyyn ja leffojen katseluun ym.
  Kumpi olisi siis kyseiseen käyttöön parempi? En pelaa koneella.
  Mac mini Core i7 2,3 GHz, 1 TB Fusion Drive kovalevy ja 16 GB keskusmuistia. Siihen Samsung 21,5" Ful HD näyttö ja Applen oma näppäimistö ja hiiri. Tai toinen vaihtoehto iMac 21,5" Core i5 2,9 GHz Fusion Drive kovalevyllä. Onko koneissa siis huomattavia eroja muuta, kun näytön ohjaimessa? Kuinka suuri ero prosessoreissa on?
  Kiitos jo mahdollisista vastauksista etukäteen.
   
 2.  
 3. pequ

  pequ Member

  Liittynyt:
  09.03.2013
  Viestejä:
  79
  Kiitokset:
  7
  Pisteet:
  18
  Tuollaiseen peruskäyttöön riittää kumpi kone vain enemmän kuin hyvin. Valintasi ratkaisee enemmän se, haluatko kompaktin paketin (iMac) vai onko suunnitelmissasi vaihtaa näyttö isommaksi tai paremmaksi tulevaisuudessa (mini). Joka tapauksessa hyviä valintoja molemmat pitkälle tulevaisuuteen.
   
 4. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
  Tuosta ministä, Core i7:lla ei arkikäytössä hyödy mitään tuohon Core i5:seen verrattuna. Eli i5 kelpaa hyvin, ja säästää rahaa.

  Ja 16 gigatavua muistia peruskäyttöön on liikaa eli mitään hyötyä siitä ei ole (varsinkin kun Apple ottaa muistista kovat katteet).

  Fusion Driven tilalle ottaisin itse ihan tavallisen SSD:n.

  Applen hiirtä (Magic mouse) ei kannata ostaa. Mieluummin tavallinen USB-hiiri kahdella napilla ja rullalla, varsinkin kun Windows-puolelta vaihdat Macciin.
   
 5. r65

  r65 Regular member

  Liittynyt:
  19.10.2006
  Viestejä:
  129
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kuten tuossa jo mainittiin, molemmilla on hyvä puuhastella, jos et mitään videorakennusfirmaa meinaa perustaa ja aluksi nuo menee siinäkin...
  iMacin etu on selkeästi siinä kompaktissa rakenteessa ja esim. Applen Storessa voit käydä rakentamassa kummastakin mieleisesi version prossuineen ja muisteineen sekä näet mitä sieltä tilattuna maksaisi.
  Sitten pyydät lähiliikkeestäsi tarjouksen ja katsot mihin nää kotomaiset yltää...

  Molemmissa koneissa on mahdollisuus kasvattaa muistia jälkikäteen, mutta iMacissa se on aika kovan - ja ehkä hieman riskaabelinkin - puuhastelun takana, joutuu purkamaan emolevyä myöten laitteen palasiksi, että pääsee muisteihin käsiksi.
  27" versiossa taas on takana luukku, jonka kautta tuo hoidetaan.

  Näppis kannattaa ottaa Applen johdollinen numeronäppäimistöllä varustettu versio, koska siinä on näppärästi esim. muistitikkua varten USB-hubi näppiksessä itsessään. hiirenä Applen MagicMouse ei mielestäni ole ollenkaan hullumpi, mutta koska optiona saa edukkaasti sen oheen napattua TrackPadin, suosittelen noiden kahden yhdistelmää, kumman koneen sitten hommaatkin.
  TrackPadin kanssa kun on tullut hetki heiluttua, jää hiirulainen nopeasti statistin ja oikeastaan varalaitteen asemaan.

  Jos taas vertaat 21.5" ja 27" versioita keskenään ja muistat tuon muistiasian, saattaisit saada huomattavasti pidempi-ikäisen laitteen 27" i5-prossulla varustetusta, eikä hinta pompsahda kauhena ylös, kun voit ottaa perusmuistilla ja kasvattaa muistia ostamalla vaikka Verkkiksestä vastaavaa muistia paljonkin edullisemmin kuin Applelta.
   

Jaa tämä sivu