1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ilmaiset taivaskanavat näkyviin?

Viestiketju Keskustelua satelliittivastaanotosta ja satelliit -osiossa. Ketjun avasi Harzaman 13.01.2014.

 1. Harzaman

  Harzaman Regular member

  Liittynyt:
  15.12.2004
  Viestejä:
  313
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Eli millaisen laitteen tarvin ilmaisten sateliittikanavien katselemiseen. Oon ymmärtänyt, että kanavia saa kymmeniä, ellei satoja, ilmaiseksi näkyviin. Lautasta varmaan joutuu kääntelemään usein?
   
  Viimeksi muokattu: 13.01.2014
 2.  
 3. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Ihan tavallinen Digiboksi tai USB/PCI vastaanotin tietokoneeseen. Kääntömoottorin kun hankkii niin ei tarvitse itse käännellä lautasta. Toinen vaihtoehto on hankkia multifeed-pää yhteen lautaseen, eli saa otettua vastaan useamman (vierekkäisen) satelliitin tai sitten hankit useamman lautasen.
  http://fi.kingofsat.net
  Tuolta sivulta näkee FTA eli ilmaiset kanavat. Suurin osa ilmaiskanavista on kanavan alkuperämaan kielelle dubattuna tai yleensä vain sen maan kielellä puhuttuna.

  http://www.lyngsat.com/europe.html
  Tuolta voi tarkastella katselualueita.

  Esim.
  http://www.lyngsat-maps.com/footprints/Astra-2F-UK.html
  Ei todennäköisesti näy, koska suunnattuna brittilään.

  http://www.lyngsat-maps.com/footprints/Eutelsat-28A-Super.html
  Tämä taas todennäköisesti näkyy, jos vaan ei ole maastoesteitä.

  Androidille löytyy softia jotka näyttävät puhelimen näytöllä suoraan missä satelliitit ovat taivaalla niin voit vähän tarkastella mitkä satelliitit on mahdollista ottaa vastaan.
   
 4. Harzaman

  Harzaman Regular member

  Liittynyt:
  15.12.2004
  Viestejä:
  313
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Riittääkö vastaanottoon tv, jossa on sisäinen boxi?
   
 5. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,527
  Kiitokset:
  232
  Pisteet:
  93
  Kyllä riittää, mutta mitään ihmeitä ei ole syytä odottaa ja ajastukset/tallennustenkäsittely voi olla sitten luokkaa "ennen kivisateita"...
  Tuolta.

  T: Vesku
   
 6. Harzaman

  Harzaman Regular member

  Liittynyt:
  15.12.2004
  Viestejä:
  313
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Eli jos toimivasta systeemistä puhutaan, niin tietokoneeseen digikortti/boxi(ja siihen joku käypä softa?), lautanen moottorilla tai/ja multifeed-päällä. Mahtaakohan maksaa ja paljon? Onkos toi lautasen suuntaaminen miten tarkka ympäröivästä puustosta?
   
 7. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Googlea saa käyttää. Mediaplazashop myy myös tuota satelliittikamaa.
  Signaali ei mene puista läpi yhtään. Oksat, havut ja lehdet estävät myös erittäin tehokkaasti vastaanoton.
  E: Eli toisinsanoen täysin esteetön näkyvyys täytyy olla satelliittiin.
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2014
 8. Harzaman

  Harzaman Regular member

  Liittynyt:
  15.12.2004
  Viestejä:
  313
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ok. Lähden siis tästä liikkeelle. Suurin kysymysmerkki on varmaan, että millaisen avohakkuun joudun tekemään. Jos lautasen suuntaus on länteen, tai sinnepäin, niin homma saattaa toimia aika kivuttomasti. Kait sitä täytyy ottaa sitte joku ammattilainen avuksi, jos konstit loppuu. Kiitokset avusta!
   
  Viimeksi muokattu: 16.01.2014
 9. Lumikki

  Lumikki Regular member

  Liittynyt:
  15.06.2003
  Viestejä:
  418
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Siis tarvitset digiboxin tai TV:n jossa on S tai S2 viritin. Tavallisella T-virittimisellä TV:llä ei pysty katsomaan satelliitti kanavia vaan sen kanssa on käytettävä erillistä S tai S2-digiboxia. S2:lla näkyy HD-kanavat.

  Satelliitteihin pitää olla esteetön näkyvyys asennuspaikasta eli puita tai mitään muutakaan ei saa olla tiellä. Eli noin 20 asteen kulmalla ylöspäin "etelään" ei saa olla esteitä. Satelliitit sijaitsevat siten että etelässä ne ovat korkeimmillaan taivaalla ja siitä länteen ja itään ne ovat matalammalla. Kunnes maapallon kaarevuuden takia ne jäävät jossain vaiheessa horisontin taakse, kun ollaan riittävän sivussa. Etelä sijaitsee Suomessa noin 20-32E kohdalla eli "longitude" paikasta jossa ollaan.

  Jos haluat katsella että mitä taivaalta näkyy tutustumis tarkoituksella niin kannattaa hankkia kääntömoottori ja vähintäin 80cm lautanen siihen. Minä aloitin aikoinaan harrastuksen 100cm lautasella ja kääntömoottorilla. Mikropääksi kannattaa ottaa "Inverto Black Ultra Single HGLN Universal LNB" koska siinä on suuri vahvistus ja pieni kohina. Moottori lautanen soveltuu harrastelijalle, koska sillä voi katsoa mitä tahansa satelliittia joka vain näkyy, mutta vain yksi kerrallaan. Moottorin kääntö kun aiheuttaa viiveitä kanavien vaihtoon jos se joutuu siirtymään toiseen satelliittiin. Erinomainen tutustumiseen ja DX-katseluun. Aika vaikea asennettava eli vaatii hieman aikaa että sen saa asennettua oikein.

  Satelliiteista näkyy tuhansia kanavia mutta vain murto-osa on sellaisia joita viitsii katsella. Myös suomenkielistä sisältöä puhuttua/tekstitettyä ei satelliiteista löydy mistään muusta kuin Canal Digitalin maksullisesta palvelusta. Maksullisessa Viasatissa on myös hieman suomeksi tekstitettyjä ohjelmia. Joten ilmaiset rajoittuu aika paljon sen mukaan mitä haluaa nähdä, mitä on saatavilla ja mitä kieliä ymmärtää. Euroopalaiset kun jälkiäänittävät usein ohjelmansa omalle kiellelleen.

  http://fi.kingofsat.net/satellites.php

  Jos haluaa keskustella enemmän satelliitti vastaanotosta suomeksi niin http://huoltovalikko.com/ foorumilla on paljon asiaan vihkiintyneitä harrastajia.

  http://www.kemppi.org/satelliitti.html
  http://webbitv.info/sat/Satelliittisivu.html
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2014

Jaa tämä sivu