1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ilmaiset foorumiohjelmistot

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Tapio Huuhaa 26.09.2018.

 1. Tapio Huuhaa

  Tapio Huuhaa Member

  Liittynyt:
  24.04.2018
  Viestejä:
  91
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  1. On mahdollisuus erilaisiin käytäntöihin, kuten:
   1. Pitää kirjautua, mutta ei ole ennakkotarkistusta.
   2. Ei tarvitse kirjautua eikä ole ennakkotarkistusta. Jonkin tyyppinen Captha-varmennus olisi ehkä paikallaan.
   3. Ei tarvitse kirjautua, mutta on ennakkotarkistus.
   4. Voi väliaikaisesti ottaa ennakkotarkistuksen käyttöön.
  2. Voi editoida kommenttiaan (tällöin pitänee olla kirjautunut).
  3. Voi valita joko sisäkkäiset kommentit tai peräkkäiset kommentit.
  4. Voi lisätä muutaman oheistussivun.
  5. Voi luoda eri osastoja.
  6. Jonkun keskustelun voi naulita, jolloin se pysyy listan kärjessä, vaikka foorumissa on sivuja, joita on päivitetty myöhemmin.
  7. Jonkin säikeen voi lukita.
  8. Olisi mahdollista määritellä jollekin osastolle muista poikkeava käytäntö. Käytännössä tämä merkitsee sitä, että moderaattoriosastossa lähetettäville viesteille olisi mahdollisuus määritellä haluttaessa ennakkosensuuri, vaikka muissa osastoissa niin ei toimittaisi. (Mahdollisuutta yksittäisen säikeen muista poikkeavaan asetukseen tuskin mistään foorumialustasta löytyy).
  9. Olisi toivottavaa, että eri osastoilla voisi toteuttaa erilaisia käytäntöjä, esim. niin, että jos on moderaattoriosasto siihen voisi suoraan kirjoittaa vain moderaattori/moderaattorit.
  Sellaisia ovat mm. seuraavat:
  • phpBB. Vaatii tietokantojen käytön, mutta palvelintilassa, jota olen pyytänyt, tietokantojen käyttö pitäisi olla mahdollista. Minulla on kokemusta MySQL-tietokantojen käytöstä. Chat-ominaisuus on kiva.
  • myBB
  • CODOFORUM.
  Google-haulla "free php forum software" saa koko joukon ehdotuksia muista foorumisovelluksista. Ensimmäinen vaihtoehto lienee tutuin, mutta monesti vähän ankean näköinen. En osaa sanoa, mikä vaihtoehdoista olisi käyttötarkoitukseeni paras.

  Ajattelin, josko jollakulla olisi kokemuksia. Vaihtoehtoja on niin paljon, ettei kovin montaa jaksa testailla. Huomasin eräästä phpBB-sivustosta, että phpPP on koodattu niin, että yksittäisiä toimintoja voi hyvin vähän piilottaa näkyvistä CSS:llä, koska ei ole yksilöityjä id- tai class-attribuutteja.

  Foorumeissa on monesti esillä aivan tarpeetonta tietoa, jonka haluaisin piilottaa CSS:llä. En nyt vain tiedä, missä foorumialaustalla onnistuisi siistiminen parhaiten.
   
 2.  
 3. Tapio Huuhaa

  Tapio Huuhaa Member

  Liittynyt:
  24.04.2018
  Viestejä:
  91
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Foorumeihin liittyen haluan MySQL-hallintaohjelman
  https://dev.mysql.com/downloads/installer/
  ongelmana on se, että tuossa pakkauksessa pitäisi olla mukana
  Mutta kun ei ole - vaatii, että etukäteen lataa sen, mutta sivuilta ei saa sitä erikseen ladattua. Kaikki muut vaatimukset lisäpalikoista sain asennettua.

  Tuota en nyt tarvitsekaan, koska cPanel-hallintapaneelissa on tietokannan hallitsemiseen liittyvät työkalut. Silti tuo oli aika outo tapaus. Puuttuvan komponentin takia ohjelmaa on mahdoton saada toimimaan.

  Minulle tuli WordPress & bbPress kanssa robottihyökkäys ( https://keskustelu.afterdawn.com/th...lla-robotti-tekee-kirjautumisia.774333/page-2 ).

  Pitäisi löytää toinen foorumialusta, jonka kimppuun robotit eivät niin halukkaasti iskisi ja voisi välttyä Captcha-suojauksen asettamiselta. No rekisteröitymisessä on nyt muu kuin Googlen suunnittelema suojaus.

  Asiat ovat kunnossa. Lisäosilla bbPressiin saa XenForolle tyypillisiä ominaisuuksia (visuaalinen editori, allekirjoitukset ja siteeraaminen). XenForo lähinnä tarjoaa laajemman käyttäprofiilin hallinnan ja henkilökohtaisen viestinnän.
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2018

Jaa tämä sivu