1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ideoita keskustelualueiden ulkoasun suhteen..

Viestiketju Keskustelualueiden tiedotukset ja uutiset -osiossa. Ketjun avasi dRD 10.01.2011.

 1. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,855
  Kiitokset:
  188
  Pisteet:
  143
  Nyt on kulunut noin 14kk siitä, kun sivustomme ulkoasu vaihtui tähän nykyiseen "v4"-ulkoasuun ja valtaosa jengistä tuntuu jo tottuneen uuteen ulkoasuun. Tarkoituksenamme onkin pitää nykyinen leiska käytössä useamman vuoden ajan, mutta toisaalta pyrimme myös löytämään mahdolliset ongelmakohdat sivun käytettävyydessä ja korjaamaan niitä ajan kanssa.

  Muutama havainto logidataan, jne perustuen keskustelualueidemme käytettävyydestä:

  1) ns. silloin tällöin sivuilla käyvät käyttäjät eivät tunnu "löytävän" tuota yläreunan tabipalkkia

  2) Yläreunan tabipalkissa muutama oleellisempikin valinta on "piilotettuna" tuon "nuolen" alle, kuten yksityisviestit, jne.

  3) Alareunan crumbin eli murupolun poistaminen oli virhe.

  4) Wanhoihin viestiketjuihin tuleminen esim. googlesta johtaa käyttäjän helposti "umpikujaan", koska missään ei juurikaan selitetä miksi ketjuun ei voi vastata.

  5) Jostain syystä tuon yläpalkin hakukentän käyttömäärä on tipahtanut aika radikaalisti wanhan leiskan vastaavaan hakukenttään, vaikka sen sijainti ja koko ovat identtiset wanhaan verrattuna.

  Mietimme erinäköisiä ratkaisuja em. ongelmien korjaamiseksi ja yksi hahmotelma/idea siitä, miltä viestiketjusivu voisi näyttää, on tässä:

  Idea viestiketjusivusta v4.1

  Tuo on sillä tavalla "kesken", että tuossa mallissa täbeistä katoaisivat kokonaan nuo forumeiden pikavalinnat ja tabeihin jäisivät lähinnä "Keskustelualueiden etusivu", "Aloita uusi keskustelu", "Kaikki uudet viestit" ja "Yksityisviestit" -valinnat ja muulta osin navigointi tapahtuisi vasemman reunan avulla.

  Tämä on siis vain yksi idea monien joukossa ja haluammekin palautetta siitä, mitä ja miten asioita pitäisi kehittää kevään mittaan.

  Kommenttia?

  EDIT: Ennenkuin joku ehtii älähtää, tuo konseptikuva on siis ihan sisäinen mockup, ei edes oikea sivu ja siinä on vain hahmottamisen vuoksi käytetty sieltä täältä "pöllittyjä" kuvia/nappeja ajansäästön vuoksi. Luonnollisestikaan lopullinen sivu, mikäli se tuollaisena koskaan edes tulee käyttöön, ei tule käyttämään muilta saiteilta lainattuja kuvia/elementtejä :)
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2011
 2.  
 3. Betrayed

  Betrayed Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  12.10.2004
  Viestejä:
  1,585
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  68
  Itse en ainakaan välittäisi että nuo "oleelliset" tiedot levitetään vaakasuunnassa. Tarkoitan nickiä, sotilasarvoa ja postausaikaa. Nyt ne näkee yhdellä kertaa, silmiä pahemmin liikuttamatta. :) Nuo Muokkaa viestiä, vastaa, raportoi jne. olisi järkevä säilyttää viestin alalaidassa, nostaa ehkä todennäköisyyttä lukea se viesti ensin kokonaan ennen vastausta. Säilyttäisin myös ton "Raportoi"-tekstin. Ja taas, kaikki löytyvät pienen alueen sisältä. Eikä tuota "Seuraa viestiketjua" tarvitsisi toteuttaa checkboxilla, nykyinen suht-iso möllykkä on omaan silmään ainakin sopiva.

  Käyttäjäkohtaisen nuolivalikon deaktivoinnin voisi ottaa pois jäähyilijöiltä, helpottaisi Content lookuppia. Kun käyttäjä bannataan, historiassa mennään taaksepäin JS:n avulla, voisiko ketjun urlin mieluummin laittaa "return to thread"-kohtaan? Käytän tabeja kohtuuttoman paljon, ja niissä tuo history-2 ei toimi jos ketju on jo suljetussa tabissa. Mitä tulee hakemisen käytön vähenemiseen, en käytä Google-hakua ollenkaan. Forumin oma hakusysteemi on n^2 parempi, ehkäpä joku täppä asetuksiin missä tuon oletushaun saa vaihdettua (defaulttina vaikka Google). Mainostulot ilmeisesti syynä?

  Kun kirjautuu sisälle, "Tervetuloa!" boxi menee aika ärsyttävästi navigoinnin tielle, vaikka se ei siinä pitkään olekaan. Olen aika kärsimätön. :) Voisiko sitä siirtää/pienentää?

  Taisin älähtää. :) Toivottavasti tuosta jotain saatte irti. Mielipiteitä on tietysti yhtä monia kuin niiden antajiakin.

  EDIT: yksittäisten viestien hidetys olisi kätevää ;) poistonappi saisi toki jäädä. Jos joku käyttää #numero viittauksia niin ne menee ketuiks jos välistä lähtee roskaa pois.
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2011
 4. JustGamer

  JustGamer Regular member

  Liittynyt:
  02.06.2010
  Viestejä:
  4,757
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Voihan näitä muropolkuja yms. muutoksia tehdä, mutta onko todella välttämätöntä muuttaa esim. kommenttien/viestien ulkonäköä noin avuttomaksi? Vanhassa vara parempi :D
   

Jaa tämä sivu