1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

IBM Think Pad T20 ongelma.

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi turpek2 04.12.2014.

 1. turpek2

  turpek2 Regular member

  Liittynyt:
  21.08.2008
  Viestejä:
  227
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Hei, foorumilla viimeksi käynyt vuosia sitten, nyt tuli kuitenkin avuntarve ja tunnetusti täältä apu löytynyt.
  Elikkäs asiaan, herättelin tuossa vanhan Think padini kun tuli taas rs232 portin ja windowsXP tarve, konetta käynnistellessä järjestelmän testauksessa ilmestyi ERROR 0175: Bad CRC1, stop POST task. Elikkäs kertoi bioksen pariston loppumisesta, uuden pariston tilasin ja seuraavaksi käynnistellessä antoi : error 0189 invalid RFID conifguration information area....
  Annoin koneen sitten olla muutaman tunnin ja nyt aijemmin ilmestynyt ERROR 0175: palautui taas. Tuskimpa uusi paristo muutamassa tunnissa tyhjeni o_O
  Kellään vastaavaa ongelmaa vai joutaako tuo roskakoriin ja hankittava uudempi kone XPn ja rs portin kanssa.
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,505
  Kiitokset:
  659
  Pisteet:
  173
  Googlailin illan päätteeksi noita virheilmoituksia. "ERROR 0175: Bad CRC1, stop POST task" näyttäisi tarkoittavan vakavampaa virhettä biosissa kuin pelkkää patterin loppumista, mikä sekin on tuon ikäisessä koneessa ilmeistä. Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että patterin uusimisen jälkeen tuli virheilmoitus "error 0189 invalid RFID conifguration information area", jonka Google-tulosten mukaan voisi ohittaa pelkällä Esc-painalluksella, jonka jälkeen Windows on latautunut normaalisti.

  Aivan hatusta vetäisen muutaman ehdotuksen kokeiltavaksi, jos aikaa ja intoa riittää:

  CRC-testi voi epäonnistua virransyöttöhäiriöiden takia. Kannattaa kokeilla käynnistystä myös ilman akkua siltä varalta, että akussa olisi vika, joka ylikuormittaa virtalähdettä.

  Koska bios-pariston vaihto on kerran auttanut, voisi biosin resetointia kokeilla uudelleen irrottamalla paristo joksikin ajaksi. (Ainakaan kaikissa ThinkPadeissa muutama sekunti ei riitä.) Jos virhekoodi vaihtuu taas 0189:ksi, kokeile pääseekö Esc-näppäimellä eteenpäin.

  Edellisen jälkeen jäljellä taitaa olla vain BIOS-päivityksen kokeilu. Sellainen näyttää vielä löytyvän ladattavaksi:
  http://206.17.82.2/en_IL/downloads/detail.page?&LegacyDocID=MIGR-4MNN8X
  Ensiksi kannattaa tietysti lukea "README"-ohje.

  Jos mikään edellä mainittu tai muu itse keksimäsi ei ole auttanut, lienee aika todeta, että kyseisen läppärin taru on lopussa. IBM:n vanha "virallinen" korjausohje tuohon "0175: Bad CRC1, stop POST task" -virheilmoitukseen oli emolevyn vaihto.
   

Jaa tämä sivu