1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Hyvät tarjoukset-keskustelu

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi BPVest 06.07.2015.

  1. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Siinä on kyllä jo kovantuntusia lukemia. Saattaa jo sähkölaskussaki huomata :D
     
  2.  
  3. faggotti

    faggotti Regular member

    Liittynyt:
    01.04.2015
    Viestejä:
    150
    Kiitokset:
    34
    Pisteet:
    38
    En löytänyt kunnon specsejä Radeoneista, joten en tarkalleen osaa sanoa, mutta hämmennän mieluusti soppaa omalla kokoopanolla.

    Eli kellotettu i7 3820, 660Ti 2kpl Sli, DvD bluray, 1 SSD ja 3xWD limppuja, sekä Eheimin pumppu kiinni samassa 650W:ssa Corsairin hyvässä powerissa. Oma fiilis siis, että porukka yli mitottaa noita powereita ihan rankalla kädellä, josta on seurauksena se, että powerit vetää liian pienillä kuormilla isoja watteja seinästä. Sähköö palaa ja samassa menee powereiden sisuksetkin. Ajatuksia?

    Pitäiskö tästä alottaa muuten keskustelu, että saataisiin jengin tietoja samaan topikkiin?
     
  4. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,496
    Kiitokset:
    573
    Pisteet:
    173
    Depends, jos ajatellaan ihmistä jolla on elämä ja kone on kiinni suurimman ajan päivästä. Vielä vähemmän, jos käyttö ei edes ole päivittäistä kuten muutamalla kaverilla tuppaa olemaan.

    Tosin, yleensä nää monen näyttiksen setit on hirveillä nörteillä (kuten me :p) joilla kone on auki vähintään 8 tuntia vuorokaudessa :D

    Ota huomioon, että 6990 on KAHDEN ytimen näyttis. Siihen vielä 6970 mukaan, josta saadaan kolmas ydin. Pelkästään yksin 6990 nappaa leijonan osan

    [​IMG]

    Mitä käy kun tohon lapataan toinen näyttis mukaan ?
    Jää sun 650W aika nappulaks siinä vaihees.
     
    Viimeksi muokattu: 26.07.2015
  5. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Näyttäähän noi syövän. Itellä ei oo koskaan ollu mitään isompia virityksiä joten on pysyny kulutuskin rajoissa. Tosin jokainen kone on (ja on ollu) 24/7 auki ilman lepo- tai horrostilaa, no näyttö sammuu jos konetta ei käytetä 5tuntiin. Eipä sinänsä oo näkyny sähkölaskussa erityisemmin ja nykysessä kämpässä sähkö kuuluu vuokraan joten ei jaksa kiinnostaakkaan :D nyt ku tulee työtila laitettua kuukaden päästä niin joutuu kyllä opettelemaan tuon koneen sammutuksen, ei viitti siellä pitää jatkuvasti konetta päällä. (palovaara, ym)
     
  6. faggotti

    faggotti Regular member

    Liittynyt:
    01.04.2015
    Viestejä:
    150
    Kiitokset:
    34
    Pisteet:
    38
    Koitin muotoilla asian neutraalisti enkä mitenkään personoida tätä keskustelua just mun kamojen ympärille. Nappulaks saattaa tosiaan jäädä, mutta hälläkö väliä kun en oo Raatoihin koskenu sitten AGP-päivien. Kiitos tiedoista, kuten sanoin en hätäseen löytänyt speksejä. Makeet defenssit btw !
     
    Viimeksi muokattu: 26.07.2015
  7. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,496
    Kiitokset:
    573
    Pisteet:
    173
    Nyt en tajunnut.
    6990 + toinen näyttis rinnalle ei ole powereiden yliampumista kuten äskön kerroit. Tietenkin 800-1000W powereita on liikenteessä, mutta jos on yks poweri valmiina ja jostain saa revittyä toisen rinnalle on sekin vaihtoehto. Yritin selventää, että 6990 + 6970 kombo 650W powerilla ei ehkä ole järkevää.

    Yhden näyttiksen normi kokoonpanoissa 500-600W poweri on optimi.

    Ja mitä meinasit defensseillä ?
     
  8. faggotti

    faggotti Regular member

    Liittynyt:
    01.04.2015
    Viestejä:
    150
    Kiitokset:
    34
    Pisteet:
    38
    Niin et ymmärtänytkään ja siksi todennäköisesti kävitkin argumentoimaan mua vastaan niin voimakkaasti. Tätä tarkoitin defensseillä. Yritin vain avata keskustelua siitä, että kannattaisko "powereista ja kulutuksesta" aloittaa oma keskustelu, jotta saataisiin jengin kokoonpanoja enemmän esille ja yleinen tieto todellisesta kulutuksesta lähtisi näin kasvamaan.

    Olen siis sitä mieltä, että jengi ylimitoittaa varmuuden vuoksi powerinsa. Tämän taas sanoin mitenkään arvostelematta just sun kokoonpanoa. Kuten sanoit sait halvalla ja löit kylkeen, oikea ratkaisu sulle just siinä hetkessä.
     
  9. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,496
    Kiitokset:
    573
    Pisteet:
    173
    Vieläkään en ymmärrä.
    Ei tuntunut että sanoisit yleisesti, kun radeoneihin viittasit. Lisäksi kyseessä ei ole mun kokoonpano, vaan Geretin. Ja sanoinhan tossa aikasemmin, että yhden näyttiksen setteihin 500-600W poweri on optimi. Mikä tässä on niin hyökkäävää ja kylkeen lyövää ?

    Tässä taas mainitsit tosta 6990 + 6970 kokoonpanosta. Eli alkuun olin hyökkäävä, ja ei pitäny olla tästä setistä kyse, mutta viestis lopussa puhut just tästä setistä ?
     
    Viimeksi muokattu: 05.08.2015
  10. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,350
    Kiitokset:
    424
    Pisteet:
    143
    Toommoset pikku uptime ajat juuh:rolleyes:
    Sigun setti mutta prossu 4.4Ghz ja näyttis karvanverran alikellotettu virransyöttönsä takia, ja ramia lyöty lisää 4gb vaihtamalla toinen 2x2gb kitti 2x4gb kittiin joka minulla oli
    [​IMG]

    Johonkin tota ramia menee mutta menkööt, on sitä siellä mistä nyt mennäkkin :rolleyes: (waterfox imaisee tuolla hetkellä noin 3.15GB)
     
  11. faggotti

    faggotti Regular member

    Liittynyt:
    01.04.2015
    Viestejä:
    150
    Kiitokset:
    34
    Pisteet:
    38
    Joo on näkojään "vähä" hankalaa tää meidän välinen kommunikointi, eipä tuo mittään meitsi haihtuu tästä sua härnäämästä. Piis.
     
  12. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,744
    Kiitokset:
    1,190
    Pisteet:
    223
    @Gereti mikä tuo "waterfox" on? Täällä nappaa atm 1,7gb. (2x4gb)

    Eipä taida vielä olla ddr3 supertarjouksia.....
     
  13. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,350
    Kiitokset:
    424
    Pisteet:
    143
    Waterfox=64bit versio firefoxista (Firefox on 32bit)
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,744
    Kiitokset:
    1,190
    Pisteet:
    223
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,416
    Kiitokset:
    3,655
    Pisteet:
    223
    Eipä nuo normiramit ole enää hinnan kiroissa.

    Systemasta 2x4GB 1600MHz 49.90e.

    Itse maksoin 16 gigasta reilu 80 euroa. Eli on noissa hinnoissa ilmaa yhä, mutta näyttävät halvoilta viime vuosien ryöstön jäljiltä.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  16. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Tuskin sattumaa et samoihin aikoihin ku alko Inteliltä tuleen DDR4:a halpiskantaan, alkaa DDR3:n hinnat laskeen. Ilmeisesti firmat väänsi niitä "liikaa" ja alkavat pelkään et DDR4 saa suosioo ja jää käteen iso kasa DDR3:a.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  17. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,744
    Kiitokset:
    1,190
    Pisteet:
    223
    @wwallu
    Mitä kettua? Kaappasit joulupukin katolta. Olipa outo homma kun tuon laitoin normisti niin katosi... Hmm

    Siis tämän äsken laitoin:

    Eipä nuo normiramit ole enää hinnan kiroissa.

    Systemasta 2x4GB 1600MHz 49.90e.

    Oudompi juttu... :rolleyes::D
     
  18. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Whatta Heck: Tää on keskusteluketju, ei tarjousketju.
     
  19. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,744
    Kiitokset:
    1,190
    Pisteet:
    223
    Ai prkl... hätäisesti savu silmissä vain kattelin. Hehheh. My bad. :D

    muoks.
    Tuo on toki totta että kehitys kuitenkin menee ddr4:n suuntaan. Niin se pyörä pyörii. Jossain vaiheessa tulee vielä kovempiakin tarjouksia varmastikin.Kakkosmasiinaan voisi tuumailla 2x2GB:n tilalle 8GB:n kittiä tai sitten nakkaisi nykyisen kaltaiset ramit tuplana. A-Data 2x2GB 1333MHz. Lieneeköhän probleemaa jos on 4 kampaa, hmm. (M5A88V-evo)
     
    Viimeksi muokattu: 18.08.2015
  20. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,416
    Kiitokset:
    3,655
    Pisteet:
    223
    Olen pahoillani lasten puolesta. Yritin kommentoida postaustasi, mutta ei jostain syystä halunnut. Joten rankasti vain lainasin koko viestisi tänne.
     
  21. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,744
    Kiitokset:
    1,190
    Pisteet:
    223
    Everything is allright, man. :cool:
     

Jaa tämä sivu