1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Hyvä tallentava digibox?

Viestiketju Keskustelua antenniverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi Lordjupu 13.06.2006.

 1. YJT365

  YJT365 Member

  Liittynyt:
  11.04.2006
  Viestejä:
  19
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ostin Humax 9200T:n muutama viikko sitten. Tinkimällä sain paikallisesta kodinkoneliikkeestä halvemmalla kuin netistä, ja laitteen sai saman tien mukaan. Lisäbonuksena on, että jos tulee takuuhuollon tarvetta tms, voi laitteen viedä itse suoraan sinne paikalliseen liikkeeseen. Ja tukee samalla paikallista yrittäjää...

  Itse laitteeseen olen ollut erittäin tyytyväinen; ainoa miinus tulee siitä että elektronisen ohjelmaoppaan latautuminen kestää esim. Nelosen kohdalla todella kauan. Eli jos olen vaikka aamulla laittamassa ajastusta ennen töihin lähtöä, kannattaa boksi avata etukäteen että EPG ehtii latautua. Kerran meinasin myöhästyä bussista tämän takia...
   
 2.  
 3. RaakaRoki

  RaakaRoki Member

  Liittynyt:
  07.01.2005
  Viestejä:
  30
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Hei LordJupu!
  Kerrotko mistä nettikaupasta ostit tuon Humax PVR-9200T-boksin?
  Siinähän on kahden vuoden takuu. Jos siihen sattuu tulemaan jotain vikaa, voitko lähettää sen siinä tapauksessa Suomen maahantuojalle korjattavaksi vai tiedätkö miten tulee toimia?
   
 4. RaakaRoki

  RaakaRoki Member

  Liittynyt:
  07.01.2005
  Viestejä:
  30
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Hei Lordjupu ja YJT365 sekä muut joilla on Humax PVR-9200T
  Humaxin maahantuojan tuessa väitettiin ennenkuin ko. laite oli Suomessa, että sillä voi kuunnella MP3-musiikkia suoraan USB-tikulta siis kytkemällä se vain etupuolella olevaan USB-liittimeen USB-kaapelilla. Pitääkö paikkaansa?
  Ainakin minä olen ymmärtänyt ko. laitteen englanninkielisestä esitteestä, että MP3:set pitää ensin kopioida mukana tulevalla softalla laitteen kovalevylle ja vasta sieltä niitä voi toistaa.
  Kokeilkaapa !!
   
 5. Tomba_76

  Tomba_76 Regular member

  Liittynyt:
  25.07.2004
  Viestejä:
  197
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Millasia kokemuksia porukoilla on Handan DVB-C 6000:ta?
  Kattelin hobikselta kyseistä boxia mutta silmiin pisti tuo usb joka on 1.1 eli melkoisen hidas, eli jos tahtoo poltella dvd:lle Pc:Llä niiin eikös se pidä ensin siirtää koneelle ja tolla usb:lla se on melk hidasta? onhan noit tapoja mut ei suoranaista liitintä
   
 6. RaakaRoki

  RaakaRoki Member

  Liittynyt:
  07.01.2005
  Viestejä:
  30
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Joo, minulla on kokemuksia tuosta Handan DVB-6000C ja myös T-mallista.
  Yritin siirtää digiboksin kovalevyltä kannettavan kovalevylle sillä Handanin softalla yhtä elokuvaa, mutta hermot eivät kestäneet odottaa niin kauan. Siirsin kahden tunnin elokuvaa vajaan tunnin ja lopetin sitten kesken. Siirtonopeus taitaa olla sama kuin toistonopeus. Myös MP3-musiikin siirtäminen kannettavalta boksin kovalevylle kesti kauan ja oli hankalaa. Joskus siirto katkesi kesken ja kyseisen kappaleen siirron joutui aloittamaan alusta. Samoin käy elokuvan siirrolle jos siirto katkeaa kesken.
  Onko kenelläkään kokemuksia Humax PVR 9200T-mallin (USB 2.0)vastaavasta siirrosta?
   
 7. RaakaRoki

  RaakaRoki Member

  Liittynyt:
  07.01.2005
  Viestejä:
  30
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Humax PVR-9200T !
  Sain eilen kokeilulle paikallisesta kodinkoneliikkeestä otsikon laitteen. Minulla on myös ennestään Humax PVR-8000T (yksi viritin ja 40 GB:n kovalevy).
  Ensimmäisiä havaintoja:
  1. Tässä uudessa laitteessa toimii EPG aika huonosti! Neloskanavalle se näyttää vain juuri meneillään olevan ohjelman ja seuraavan eikä mitään muuta vaikka odotan kuinka kauan. Tänä aamuna avasin boksin ja odotin noin viisi minuuttia ennenkuin selasin EPG:tä. KAIKILLA kanavilla näkyy vain juuri meneillään olevan ja seuraavan ohjelman tiedot eikä muita tietoja. Huom! Humax PVR-8000T-mallissa ohjelmatiedot näkyvät kaikilla kanavilla melkein välittömästi käynnistyksen jälkeen. Mikä uudessa mallissa on mennyt pieleen?
  2. Uudessa mallissa on ohjelmistopäivitystä varten RS-232-portti (kuten vanhassakin). Ongelma on se, että nykyään uusissa kannettavissa tietokoneissa ei enään ole ko. porttia vaan useita USB-portteja. Raahaa siinä sitten pöytäkone näyttöineen olohuoneeseen päivitystä varten tai boksi ja TV tietokoneen luo! Uudessa mallissa on kyllä USB-portti, mutta sitä ei voi käyttää päivitykseen kuten joissakin merkeissä (mikseikähän).
  3. Mukaan EI TULE RS-232-kaapelia eikä USB-kaapelia. Miksei?
  4. Laitteesta puuttuu S-Video-liitäntä, jota tarvitaan esim. projektorin kytkemistä varten. Projektoreissa ei nykyään ole Scart-liitintä vaan usein S-video tai RCA-liitin. S-videon kautta saa paremman kuvan!
  Testaan tänään lisää, mm. MP3-musiikin siirtoa ja kuuntelua boksin kautta.
   
 8. YJT365

  YJT365 Member

  Liittynyt:
  11.04.2006
  Viestejä:
  19
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Minulla EPG päivittyy joidenkin kanavien osalta alle puolessa minuutissa, mutta ainakin tuo Nelonen vie huomattavasti pidempään.

  Olen ollut huomaavinani, että laite päivittää EPG:n nopeammin sen kanavan osalta, joka on sillä hetkellä katselussa. Saattaa olla "optinen harhakin", mutta usein käy niin että kun laitan EPG:n pois ja vaihdan kanavan vaikka SubTV:lle, sen osalta EPG on päivittynyt, kun laitan kanavanvaihdon jälkeen EPG:n taas päälle. Nelosen osalta päivittyminen kestää kuitenkin lähes poikkeuksetta useita minuutteja.
   
 9. RaakaRoki

  RaakaRoki Member

  Liittynyt:
  07.01.2005
  Viestejä:
  30
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Olen ottanut yhteyttä maahantuojaan EPG:n hitauden osalta ja saan sieltä palautetta sähköpostiini (tai sitten en).
  Siirsin eilen MP3:sia ja valokuvia PC:llä Humax PVR-9200T:n kovalevylle laitteen mukana tulleella ohjelmalla. Ohjelma oli erittäin helppokäyttöinen (toisinkuin Handanissa), toimii kuin Windowsin resurssienhallinta. Siirto kävi ripeästi (140 MP3:sta eli n. 0,5 GB siirtyi kymmenessä minuutissa).
  Jukeboksi eli soitto digiboksista toimii ja plussana voin mainita satunnaissoittomahdollisuuden, jota Handanissa ei ole.
  Siirsin myös digiboksista yhden tallennetun TV-ohjelman PC:lle, mutta tietääkö kukaan millä ohjelmalla sitä katsoisi (tiedostomuoto on *.ts)?
  Huom! Tässä laitteessa on eräs hieno toiminto: Menu->Tallennus-valikon kautta voit lisätä ajastettujen tallennuksien alkuun ja/tai loppuun 1,2,3,5 tai 10 minuuttia lisäaikaa niin ohjelma tallentuu varmasti kokonaan. Muutosta ei tarvitse siten tehdä jokaiseen ajastukseen erikseen.
  Handan DVB-6000T jättää melkein säännöllisesti ajastuksen lopusta tallentamatta viimeiset minuutit. Handanin valmistajat eivät kuitenkaan ole suostuneet tekemään vastaavaa muutosta ohjelmistoonsa pyynnöistäni huolimatta.
  Vaihtakaa tekin Handan Humaxiin ettekä kadu vaihtoa. Minulla on vankka kokemus molemmista merkeistä!
   
 10. Sokar80

  Sokar80 Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2006
  Viestejä:
  2,319
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  [bold]Taas viedään Handania kuin vierasta sikaa teurastamolle[/bold]

  Ajaton, tyylikäs ja pienikokoinen kotelointi, toimintavarmuus ja kanavien automaattipäivitys ovat HANDAN-digiboxin ominaisuuksia, jotka erottavat sen kilpailijoistaan. Käyttövalikkokielet suomi, ruotsi,englanti, norja, tanska ja saksa.

  nyt olin tossa "asiantubtiaan yhdeydessä kun maksoin laskun welho sanomataloon nyt siellä oli heppu joka tiesi viat virheet että mistä johtu hän sanoi että toi automaatti päivitys kun vaihtaa kanavaa siitä johtuu ton egp hitaus kun ser eka päivittää sitten näyttää päivitetyt tiedot kun esim top fild päivitää itensä kerran tunnissa tuskin just sillon katot joten se on nopeampi

  ero kanavien välillä johtuu kanavien paluu väylästä

  miks siirtää Mp3 johonki digi boxin kun ei ainakaan mun töllössä ole mitkään hyvä kaijuttimet pc on paremmat valo kuvat nyt ymmärän jos haluaa kattoa isolta ruudulta omia kuvia
  hieman turha lisä ominaisuus kun laite on tarkoitettu tv ohjelmien nauhoitukseen
  et sitte ikinä ole ajatellut laitaa esim 22:00 -> 23:00 ohjelmaan nauhoitu aikaa vaikka 21:55 -> 23:10 sama vaiva kun mennä menusta lisäämään
  no ite en puhu etel-koreaa vaikka voivat osata englandia mutta tuskin heitä kiinostaa joku suomessa asuvan murheet ei millä pahalla mutta toi kai on tosia asia
  no itellä ei ole ollut mitään ongelmia Handan 7700 kanssa no ite osti vasta n: 3kk sitten ymmärsin että suurimmat bugit oli just tossa kevät päivityksessa korjattu joten oli pieniä totuttelu vaikeuksi

  [bold]mutta nyt ei ole mitään vikaa kun osaa käytää [/bold]

  vanhukset valittavat kaikesta
  [​IMG]
   
 11. arskaxx

  arskaxx Active member

  Liittynyt:
  14.07.2004
  Viestejä:
  1,056
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
 12. RaakaRoki

  RaakaRoki Member

  Liittynyt:
  07.01.2005
  Viestejä:
  30
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tietämättömälle Sokar80:lle, jolla ei ole kotiteatteria eikä digikameraa!

  1. Kun digiboksi on kytketty kotiteatterivahvistimeen sitä on kätevä käyttää jukeboksina, kun sen kovalevylle voi tallentaa vaikka pari tuhatta kappaletta. Ei tarvitse olla vaihtamassa koko ajan levyjä.
  2. Digikameran taas voi kytkeä suoraan Humaxin ETUPANELISSA olevaan nopeaan USB 2.0-liittimeen.
  Verrataanpa taas: Handanissa on hidas USB 1.1-liitin, joka sijaitsee vielä TAKAPUOLELLA. Rupea siinä sitten repimään digiboksia kirjahyllystä tai TV-tasosta. Hankalaa!!!

  Eikö Sokar80 oikein ymmärrä suomenkieltä vai eikö älli riitä:
  Tottakai on helpompi tehdä ajastuksen muutos vain kerran (<-Humax),
  kuin jokaiseen tallennukseen erikseen (<-Handan).
  Tästä syystä Handanissa ei kannata tehdä ajastuksia ollenkaan EPG:n kautta, koska niitä pitää sen jälkeen käydä vielä muuttelemassa hankalan valikon kautta.
  Humaxiin tehdään asetuksiin muutos vain kerran ja sen jälkeen voi huoletta tehdä kaikki ajastukset EPG:stä.
  Sokar80, opettele suomenkieli!

   
 13. RaakaRoki

  RaakaRoki Member

  Liittynyt:
  07.01.2005
  Viestejä:
  30
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kun moitin HANDAN DVB 6000T-digiboksia, puhun kokemuksesta:
  Minulla on ollut Handanista kolme eri yksilöä (uusimmilla päivityksillä) ja Humaxista 5 eri yksilöä. Kaikki Handan-kaupat olen joutunut perumaan, koska laitteet ovat toimineet niin huonosti. Tässä syitä:
  1. Puolet ajastuksista eivät onnistuneet ollenkaan
  2. Osa tallennetuista ajastuksista päättyi liian aikaisin
  3. EPG ei toimi kunnolla
  4. Toinen viritin viallinen
  5. Aiheutti häiriöitä analogisiin lähetyksiin
  6. Laitteeseen ilmestyi häiritsevä hurina
  7. Ym. pientä mutta harmillista

  Kokemuksia Humaxista:
  1. Paljon helppokäyttöisempi kuin Handan (Sokar80 voisi myös oppia)
  2. Kaikki tallennukset onnistuneet (100%:sesti)
  3. Äänetön. Ei hurise.
  4. EPG toimii paremmin
  5. Voit tallentaa 2 kanavaa samalla kun katselet kolmatta
  6. Voit tallentaa 2 kanavaa samalla kun katselet tallennetta
  HUOM!!! Kohdat 5. ja 6. eivät onnistu ollenkaan Handanilla
  7. Siirto-ohjelma (PC<->Humax) helppokäyttöinen ja tuli laitteen mukana (Handanissa vaikeakäyttöinen eikä tule laitteen mukana)
  8. Parempi jukeboksi-toiminto kuin Handanissa (Esim. satunnaissoittoa ei ole Handanissa mutta Humaxissa on).
  9. Todella hyvä kaukosäädin (Vrt. Handanin Timeshift-näppäin (moitittu kaikissa testeissä) jota tulee usein vahingossa painettua).
   
  Viimeksi muokattu: 28.07.2006
 14. Sokar80

  Sokar80 Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2006
  Viestejä:
  2,319
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  :) heh he
  niin ja toi optisen kaapelin hankiminen Pc:eehen onkin mahdotonta ?
  näin minä sanoin soomeksi [bold]valo kuvat nyt ymmärän jos haluaa kattoa isolta ruudulta omia kuvia [/bold]
  viisas pääsee vähemällä mutta tyhmän ei tartte tehdä mitään !
  niin no mulla vaan vanha tapa tehä se manuaalisesti jos haluan että ohjelma tallentuu varmasti muutaman nappulan lisä painallus ja lempi ohjelma tulee varmasti nauhalle

  oli nääs huonoja kokemuksia Panasonic VHS viiva koodi \ pvr ym muka helppo yhden napulan systeemistä joka kerta kuin käytin noita ei manuaalisia ajastin tallennuksia niin lempi ohjelma meni sivu suun tai ainakin osa siirtä joten päätin että mielummin nään pienen vaivan niin lempi ohjelma tulee varmasti nauhalle
  mut jos ei käytä olenkaan EGP niin sitten vain yhen kerran joutuu tekemään
  painaa power napulaa -> painaa Rec nappulaa -> painaa nuoli näpäimestä oikealle -> syöttää kellobn aika päivä määrä ja kanava -> painaa ok näpäintä ei musta kovin hankalaa mutta mielipide tai maku asia
  imettelen vaan että voiko Handan 6000t olla niin erillainen kuin Handan 7700 mistä ei yhtää huonoa kokemusta täsää 3kk aikana

  tosta linkistä "saa" tiedon siirto ohjelman
  http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=16362

  [bold]RaakaRoki älä polta pärettä millä muuten sytytät saunan[/bold]
  [​IMG]
   
 15. Beaver

  Beaver Regular member

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  421
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Verkkokauppa.com:n ilmoituksesta: "Handan CV-7700 PVR, 160GB, kaapelidigiboxi Welho-kaapeliverkkoon". Toimiiko se muissa kaapeliverkoissa?
   
 16. Sokar80

  Sokar80 Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2006
  Viestejä:
  2,319
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  anteeks nyt tyhmyyteni mutta onko muita kuin WELHO kaapeli verkoa

  ELISA entinen HPY (Helsinkin Puhelin Yhdistys) omistaa kaikki kupari kaapelit uudenmaan läänin alla vaikka soner,dna,saunalahti myy "omaa" nopeata ADSL netti liitymää niin ne vuokraa elisalta tota kaistaa

  joten samoin tossa WELHO entinen HTV PTV jne omistaa kaikki tv kaapelit uudemmaan läänissä joten vaikka joku muu sitä vuokraa niin kyllä se on WELHO verkko josta se tulee

  [bold]vanha nyrkki säätö jos SUB TV näkyy ilman digi boxia niin kuulut WELHO piiriin[/bold]
   
  Viimeksi muokattu: 29.07.2006
 17. YJT365

  YJT365 Member

  Liittynyt:
  11.04.2006
  Viestejä:
  19
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Niin, Suomihan jatkuu myös Uudenmaan ulkopuolella... En nyt ota kantaa siihen, omistaako Welho esim. Porvoon tai Lohjan kaapelit, mutta ainakin omalla kotipaikkakunnallani on kaapeliverkko, joka ei ole Welhon kanssa missään tekemisissä.

  Samasta syystä tuo mainitsemasi nyrkkisääntö ei pidä (tai sitten se on [bold]todella[/bold] vanha; ajalta ennen SubTV:tä).
   
 18. arskaxx

  arskaxx Active member

  Liittynyt:
  14.07.2004
  Viestejä:
  1,056
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Onko tuo nyt sitten lauantaihuumoria :D

  Onhan suomessa kaapeliverkkoja muuallakin kuin uudenmaan läänissä ;)
   
 19. Sokar80

  Sokar80 Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2006
  Viestejä:
  2,319
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  [bold]vanha nyrkki säätö jos SUB TV näkyy ilman digi boxia niin kuulut kaapeli talouteen[/bold]

  pahoitelut sisä siitoisuudesta
  olen aina luulut tää on suomen kartta ???

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 29.07.2006
 20. arskaxx

  arskaxx Active member

  Liittynyt:
  14.07.2004
  Viestejä:
  1,056
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Yhtä hyvin voit ostaa Handan 6000C boxin, se vähän halvempikin ja käytännössä sama vehje kuin 7700 mutta softassa on jotain eroja. 7700-boxiin saa laitettua 6000C-boxin softan sisään.
   
 21. RaakaRoki

  RaakaRoki Member

  Liittynyt:
  07.01.2005
  Viestejä:
  30
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Help!
  Voisiko joku kertoa nettiosoitteen, josta voin ostaa Humax PVR-9200T tai Topfield TF 5100T digiboksin Suomeen toimitettuna?

  Olen jo yrittänyt ostaa tuon Humaxin kahdesta paikasta, mutta yksi kauppa ei toimita UK:n ulkopuolelle ja toinen, joka toimittaa, ei hyväksynyt Visa-maksuani, koska korttini on myöntänyt suomalainen luottokorttiyhtiö (Luottokunta)! Onkohan se epäluotettava.

   

Jaa tämä sivu