1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Hyvä pelikone tonnilla

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi JuhoMt 07.01.2017.

  1. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,498
    Kiitokset:
    573
    Pisteet:
    193
    Lue tarkemmin se artikkeli, ongelmat eivät ole pelkästään yhtenäiset kellot

    "Esimerkiksi Kaby Lake- ja Skylake-prosessoreilla testi pätkäsi parissa kohdassa ja ruudunpäivitysnopeus notkahti selvästi, mutta Ivy Bridgellä ilmiö ei esiintynyt niin vakavissa määrin, vaikka käytössä oli vanha Z77-emolevy ja DDR3-muistit."

    7600K base kellot on 3,8Ghz ja Boostilla 4,2Ghz. En näe mitään ongelmaa miksi Clock-to-clock ajossa 4Ghz tuottais ongelmia. Sillähän juurikin näkee eron eri prossujen välillä, sekä se antaa selkeemmän tuloksen kun ei tuijoteta pelkästään gigahertzejä.

    Ostaja teke päätöksen minkä ostaa. Eiköhän tämä ollu tässä.
     
  2.  
  3. Makesx

    Makesx Regular member

    Liittynyt:
    15.05.2016
    Viestejä:
    274
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    28
    Hei oikeesti huhuu? Ketjun tekijäkään ei varmaan enää ymmärrä missä mennään. Uusien komponenttien väittelyketjun vois tehä jos oikeesti menee 2 sivua siihen joittenkin konepaketti kyselyistä. @wwallu @RatCon @sepemies @Kummitus
     
  4. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,498
    Kiitokset:
    573
    Pisteet:
    193
    Jos ketjun aloittajalle pakotetaan Kaby Lakea perusteella "koska 4K netflix" (josta hän ei maininnut mitään), niin pistin asiallisesti testiartikkelin jossa selitetään ja näytetään erittäin selvästi mimmosesta prosessorista on kyse. Tämä oli minun pointtini, jonka jälkeen homma lähti kinaamiseen ja vääntämiseen. Se että puhutaan "selvästi tehokkaammasta uuden sukupolven prosessorista" on huuhaata, joka tulee artikkelistani todella hyvin selville konkreettisten pelitestien kautta.

    Artikkeli on annettu, mutta näemmä edelleen asiasta halutaan vääntää.
     
    JuhoMt kiitti tästä.
  5. Makesx

    Makesx Regular member

    Liittynyt:
    15.05.2016
    Viestejä:
    274
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    28
    Kyllä itteänikin mietitytti että kun tuo @sepemies höpötti 4k netflixistä vaikka kysyjälle ei varmaan ole 4k näyttöä. Tuon päättelin koneen budjetista.
     
  6. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,156
    Kiitokset:
    127
    Pisteet:
    73
    Luin viestit läpi. Tässä kohtaa meni uskottavuus viimeistään :D "Ilmoitat että m.2 ssd ja ssd ei ole paljoa eroa, ja väität esimerkiksi muutaman sekunnin käynnistysajan olevan jokin pienikin asia. Millä perustelet hdd vs ssd jos se on mielestäsi noin ?"
    -Hdd vs SSD käynnistysajassa 30-45 sekunnin ero.
    -M.2 vs SSD 1-3 sekunnin ero
    :cool:
    "Normaalissa pelikäytössä 8gt muistilla ei teekkään mitään. mutta jos puhumme että koneeseen käyttää yli tuhat euroa, on parempi että pelit pyörivät erittäin hyvin, ja ultralla,"
    -Jaa, itellä riittää 8gb missä tahansa pelissä max asetuksilla :rolleyes:
     
  7. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,498
    Kiitokset:
    573
    Pisteet:
    193
    Tuossa kohtaa se vissiin puhu Radeon 480 näyttiksestä, kun oli sitä viestissä #11 ehdottanutkin. Itse DDR muistia samassa paketissa oli 16Gt, siksi sitä vähän ihmettelinkin...
     
  8. JuhoMt

    JuhoMt Newbie

    Liittynyt:
    07.01.2017
    Viestejä:
    7
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos kaikille vastauksista, mutta kerkesin about viikko sitten tilaamaan tuon xenonin prossun ja odottelen osia postissa. Tosissaan 4K-videoita ei ole tarkoitus koneella katsoa, koska on jo valmiiksi 4K TV, josta mielummin leffoja katsoo. Viimeistään ensi viikolla pitäisi koneen tulla postissa ja pääsen pelailemaan ✌
     
  9. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,498
    Kiitokset:
    573
    Pisteet:
    193
    Et tuu häviimän mitään. Se Xeon pärjää viel hyvin pelikäytössä. Pistä vaan viestiä jos tulee probleemaa kasaamisen suhteen tai minkään.
     
    JuhoMt kiitti tästä.
  10. Malperi

    Malperi Regular member

    Liittynyt:
    23.10.2016
    Viestejä:
    149
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    28
    Kummaa, itse jouduin asentamaan winukan kovalevylle kun ssd ei toiminut ja lähetettiin takuuseen.
    (hitaaseen?..) 2tb wd green. Ja kone käynnistyi alle 10sec. Ssdeelle kun pääsin myöhemmin asentamaan niin käynnistys aika tippui n.4-6sec.
     
  11. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,848
    Kiitokset:
    3,758
    Pisteet:
    223
    Täytyy olla joku horrostila päällä jos kovalevyltä kymmenessä sekunnissa käynnistyy. Mulla menee ssd:ltä pari minuuttia. No, se johtuu soneran kantturasta, mutta parikymmentä sekuntia ilman nettiä viipyy kummiskin.
     
  12. Malperi

    Malperi Regular member

    Liittynyt:
    23.10.2016
    Viestejä:
    149
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    28
    Joo tää menee vähän offtopic mutta kuitenkin.
    Onkohan mulla kone KOKOAJAN horrostilassa (edes jollain tavalla) koska jos sammutan koneen windowsin sammutus napista, kone näyttää sammuvan ja on täysin hiljaa ja kaikki tuulettimet pysähtyy jne. Mutta kuitenkin jos painan jotain näppäintä näppiksestä tai liikutan hiirtä niin näppiksen/hiiren ledit syttyy päälle muttei näytölle tule mitään ellen käynnistä konetta erikseen. Näppis ja hiiri: razer blackwidow chroma ja deathadder chroma. Tämä sama juttu oli myös kovalevyllä.

    En ole avannut vielä tälle omaa ketjua (pitäisikö?) kun olen luullut että se on joku näppis vika. Mutta miten ihmeessä näppis saa sitten virtaa kun se on kytkettynä vain emolevyn usb 3.0 porttin?..

    E: selvensin parijuttua :D
     
  13. Persjalka

    Persjalka Active member

    Liittynyt:
    07.06.2011
    Viestejä:
    1,792
    Kiitokset:
    398
    Pisteet:
    93
    En nyt muista onko biosissa joku säätö että tietokone lähtee päälle kun painaa jotain näppäintä.Semmoisen olin joskus ammoisina aikoina näkevinäni,enpä ole sen jälkeen biosiin tutustunut.
     
    Malperi kiitti tästä.
  14. Malperi

    Malperi Regular member

    Liittynyt:
    23.10.2016
    Viestejä:
    149
    Kiitokset:
    20
    Pisteet:
    28
    joo katon tänään myöhemmin sit :D
     
  15. lehmuskoski

    lehmuskoski Newbie

    Liittynyt:
    16.08.2017
    Viestejä:
    2
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hei onko tehty jo se ketju josta voi kysellä mikä kone kannattaa ostaa? Siis jos ostaa pelkät osat niin kuka ne kiinnittää? Jos ite lähen kiinnittämään niin en voi ikinä olla varma saanko kaikki oikeille paikoilleen.

    Itsellä olisi pelikoneen osto edessä, eli mikä kannattaisi ostaa?
     

Jaa tämä sivu