1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Hyvä monitoimitulostin?

Viestiketju Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet -osiossa. Ketjun avasi Valot 17.03.2021.

 1. Valot

  Valot Member

  Liittynyt:
  11.02.2011
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ostin vuosi sitten Canonin Pixma TS6350-laitteen. Mustesuihkutulostin ja monitoimilaite. Se on huono. Kuvanlaatu surkea. Kaksi aiempaakin tulostinta olivat Canonin ja hyviä. Tarvitsen nimenomaan kuvien tulostamiseen, koska tekstille on mv-laser. Voisiko joku neuvoa, mikä laite olisi hyvä. Ei mainoksia, vaan käyttäjäkokemuksia. Samalla kysymys: Mikään ed. tulostimista ei ole pystynyt tulostamaan mv-kuvaa kuten pitäisi, vaan aina on vaaleanpunainen, violetti kuva, riippumatta siitä onko alkuperäinen kuva skannattu mv.kuva vai värikuvasta ohjelmassa mv-kuvaksi muunnettu.
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,481
  Kiitokset:
  1,091
  Pisteet:
  243
  Mitkähän ajurit tulostimelle on asennettu? Windows voi asentaa omat geneeriset ajurinsa, joiden värien säätö ei sovi Canon-tulostimelle. Kyseiset ajurit on merkitty kirjaimilla "WS". Asiasta on ohje toiselle Canon-mallille tuon keskustelun viimeisessä viestissä:
  Canon MG3200 Pixma is Printing Pictures Pink - Canon Community

  TS6350:n ajurien oikea asennuspaketti löytyy tuolta:
  PIXMA TS6350 - Canon Oy

  Jos tulostus on virheellinen oikeilla ajureilla käyttöohjeessa mainittujen säätöjen ja asetusten jälkeenkin, on kyseessä ilmeisesti takuun piiriin kuuluva huoltotarve.
  TS6300 series Online-käyttöopas (c-wss.com)
   
 4. WinLix

  WinLix Active member

  Liittynyt:
  22.02.2018
  Viestejä:
  713
  Kiitokset:
  116
  Pisteet:
  53
  Nykyään kuvat kannattaa tulostaa kuvapalveluista. Tulee halvemmaksi ja ei tarvitse säätää niin paljon.
   
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,481
  Kiitokset:
  1,091
  Pisteet:
  243
  On täysin turhaa "vastata" selvään kysymykseen mielipiteellä jostakin kyseiseen teemaan liittyvästä asiasta. Hyöty on samaa luokkaa, kuin jos kysymykseen, mikä on nopein yhteys Helsingistä Tampereelle, vastaisi, että on aivan turhaa mennä Tampereelle, sillä Hämeenlinna on paljon lähempänä.
   
  IlmoPJ kiitti tästä.
 6. WinLix

  WinLix Active member

  Liittynyt:
  22.02.2018
  Viestejä:
  713
  Kiitokset:
  116
  Pisteet:
  53
  Ei vaan hyödyllistä. Näin minullekin vastattiin yhdessä toisessa foorumilla kun kysyin samantapaista silloin kun omistin vielä 5-vuotta sitten kuvatulostimen ja kun mietin asiaa sen jälkeen niin heitin sen serriin ja teetätin kuvat Ifolor palvelussa. Huippulaatua tuli ilman turhaa säätämistä ja halvalla.
   
 7. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,708
  Kiitokset:
  1,129
  Pisteet:
  223
  Olisi tietysti asiallista vastata esitettyyn kysymykseen, eikä tuputtaa omia mielipiteitään tai mieltymyksiään.
  Kaikki varmaan tietää, että noita kuvapalveluja on, mutta jos haluaa itse tulostaa, niin se on ok.
   
  pentsu kiitti tästä.
 8. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  5,690
  Kiitokset:
  1,032
  Pisteet:
  223
  Entä jos aloittaja asuu 200 km:n päässä lähimmästä naapurista, saatikka postista? Entä jos aloittaja on harrastelijavalokuvaaja joka kuvaa paljon ja haluaa nähdä tuotoksiansa fyysisinä versiona ilman, että pitää lähettää niitä aina jonnekin. Se, että on ongelmia kuvan väreissä, ei tarkoita sitä, että pitäisi vältämättä säätää paljon.

  Olen itse kokeillut valokuvien tulostamista ihan vain huvin vuoksi. Ostin sopivat, halvat valokuvapaperit, pistin tulostimeen ja tulostin. Tulostin oli joku helkutin vanha perushalpis canon ja silti värit oli perusjampalle ihan ok ja vielä suht sitä mitä ne mun surkeissa räpsyissäklin oli. Tästä on jo varmaan 13-14 vuotta aikaa, joten varmana kuvanlaatu on vain parantunut.

  Kaikki tämä on arvailua, koska enhän minä tiedä. Aloittaja voi myös haluta ihan vain netistä tulostella kuvia hyvällä laadulla.

  Ihan varmasti jos enemmän haluaa valokuvia saada fyysisinä kopioina, niin kuvapalvelut on parempi vaihtoehto ja kuka ties vaikka aloittaja niitä käyttäisikin, mutta halaa silti hyvän tulostimen.
   

Jaa tämä sivu