1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Humax PVR-9200T vs. Handan DVB-T6000

Viestiketju Keskustelua antenniverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi RaakaRoki 22.09.2006.

 1. RaakaRoki

  RaakaRoki Member

  Liittynyt:
  07.01.2005
  Viestejä:
  30
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Minulla on ollut 2 eri yksilöä Handan DVB-T 6000 digiboksia ja yksi DVB-C 6000-malli (minulla oli talossani ensin kaapeli, sitten molemmat, nyt enää antenni katolla). Ohjelmistoversio on ollut aina uusin (viimeisin 1.33). Meillä antennin signaalitaso seilaa välillä 87%-95% ja laatu on 100% kaikilla paketeilla (A, B, C), siis erittäin hyvä signaali.

  Handanin viat ”paremmuusjärjestyksessä”:

  1. Eka laitteella vain n. 50 % ajastetuista tallennuksista onnistui viimeisellä ehkä n. 70%
  - Kun ohjelmistoversiolla 1.28 ajastetut tallennukset eivät onnistuneet juuri ollenkaan, seurasin vieressä miksi näin käy. Laitteeseen tuli vain virrat ajastetun tallennuksen alkuhetkellä, mutta tallennus ei alkanut.
  - Nyt päivityksen (v. 1.33) jälkeen laitteeseen tulee ensin virrat 5 minuuttia ennen ajastuksen alkamista ja sitten alkuhetkellä alkaa tallennus (typerä toteutus!)
  2. EPG ei toimi kunnolla
  - esim. viimeisessä kappaleessa (ohjelmistoversio 1.33) MTV3-kanavan ohjelmatiedot näkyivät vain n. 3 vrk eteenpäin
  - ongelma on edelleen, koska uutta päivitystä ei ole tullut tai sitten juuri kyseinen laite oli viallinen
  - EPG latautuu tosi hitaasti verrattuna Humax PVR-9200T-boksiin
  3. Tallennus ei aina onnistunut vaikka kuva näkyi loistavasti, niin kun yritti aloittaa tallennusta ruudulle tuli "Virhe. Ei signaalia. Tallennus keskeytetty".
  - Em. ongelman takia ilmeisesti myös ne ajastetut ohjelmat jäävät tallentumatta silloin tällöin
  - Esitin Laatuantennille, että voisiko vika olla toisessa virittimessä, mutta sieltä vain vastattiin,että ”Oletko kytkenyt digiboksin taakse sen lyhyen antennikaapelin pätkän?” vaikka olin kertonut, että totta kai koska tallennus kuitenkin joskus onnistuu.
  4. Laitteessa on ylimääräinen häiriöääni, aivan kuin "muuntajan hurina". Se alkaa, jos esim. painaa EPG:tä ja kestää pitkään. Jossain vaiheessa se hiljenee, jos et koske EPG:hen etkä yritä tallentaa. Tämän takia TV:n ääntä pitää laittaa kovemmalle. (Kovalevykö?)
  5. Viimeisin laite antoi häiriön analogisiin kanaviin niin, että niitä ei voinut katsoa ollenkaan. Häiriö poistui kun Handan jätettiin pois antennikaapeliketjusta. Humax ei aiheuttanut vastaavaa.
  - Kun raportoin tästä Laatuantennille, vastaus oli ”Kuka katsoo vielä analogisia kanavia?”
  6. Ennen kuin Handanien tuki siirtyi DigiTV Infolle, Laatuantennin tuki (=Jouko Karastie) oli ala-arvoista.
  - Kyselijän sanotaan olevan ammattivalittaja
  - Neuvot olivat luokkaa: ”Oletko alustanut kovalevyn?” tai ”Vedä töpseli irti seinästä ja laita takaisin”
  7. USB 1.1 eli tiedonsiirto todella hidasta PC:n ja boxin välillä
  8. Kanavat voi järjestellä mielensä mukaan vain suosikki-kanavalistaa (FAV) käyttämällä. Valittu suosikkilista menee kuitenkin pois päältä aina boksin aloittaessa tallennus (eli usein) ja se on hankala valita uudelleen (Todella ÄRSYTTÄVÄ piirre!)
  9. Kun boxi on automaattisesti käynnistynyt ajastetun tallennuksen takia, se myös sammuu automaattisesti vaikka katselu olisi kesken.
  10. Vieläkin satunnaista kaatuilua ja jumittumista
  11. Ei mahdollisuutta järjestellä tallennuksia kansioihin
  12. Boksi sammuu virtanapista ilman vahvistusta vaikka tallennus on käynnissä. Montakohan tallennusta epäonnistuu tämän takia!
  13. Käyttöliittymä vaikea
  14. TimeShift-näppäin sijaitsee kaukosäätimessä kanavanvaihtonäppäimen lähellä jolloin sitä tulee vahingossa painettua usein, jolloin kuva pysähtyy, koska alkaa ”ajansiirto”
  15. Laitteesta kuuluu rapsahtelua
  16. Kovalevylle voi siirtää hitaan USB-portin kautta MP3-musiikkia, mutta satunnaissoittomahdollisuutta ei ole
  17. Voit tallentaa vain yhtä kanavaa ja katsoa toista
  18. Autopadding puuttuu eli joutuu lisäämään erikseen jokaisen ajastetun tallennuksen loppuun muutaman minuutin, jotta tallennus tulee kokonaan

  Plussaa:
  - Päivitys USB:n kautta

  Hyviä kokemuksia Humax PVR-9200T-mallista (Sekä Suomi-versiosta että ”Britti-versiosta”):

  1. Kaikki tallennukset onnistuneet (100%:sesti)
  2. Paljon helppokäyttöisempi kuin Handan
  3. Äänetön. Ei hurise.
  4. EPG toimii paremmin kuin Handanissa
  5. Voit tallentaa 2 kanavaa samalla kun katselet kolmatta kanavaa tai tallennetta
  6. Siirto-ohjelma USB 2.0-portin kautta (Media e-linker, PC<->Humax) helppokäyttöinen ja tuli laitteen mukana (Handanissa vaikeakäyttöinen eikä tule laitteen mukana)
  7. Satunnaissoitto jukeboksissa
  8. Todella hyvä idea tuo autopadding, että voi tallennusasetuksista laittaa esim. 5 minuuttia automaattisesti lisättäväksi jokaisen ajastuksen loppuun
  9. Humax toimii heikollakin antennisignaalilla. Minulla on tästä kokemusta kun signaali heikkeni tilapäisesti niin Handan lakkasi toimimasta. Jos minulla olisi ollut pelkästään Humax, en olisi tiennyt asiasta mitään.

  Miinusta:
  - Päivitys RS-232-portin kautta
  - Kaipaisin lisäksi S/Video-liitäntää
   
 2.  
 3. cpenter83

  cpenter83 Regular member

  Liittynyt:
  28.05.2005
  Viestejä:
  1,353
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Eikö VCR-scartista saa S-videota ulos ja nimenomaan S-video liitintä kaipaa niin hommaa johdon, jossa toisessa päässä scart-liitin ja toisessa S-video + RCA-piuhat
   
 4. fevrier

  fevrier Member

  Liittynyt:
  03.02.2005
  Viestejä:
  72
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Oletpas saanut Laatuantennilta törkeetä palvelua. Ei voi kun ihmetellä. Niitten tuotteita kuitenkin myydään Suomessa paljon eli niillä on ihan mukava markkinaosuus, mutta ei se kyllä oikeuta tommoseen palveluun, joka kuulostaa siltä, että kun olet boxisi ostanut, niin hoida itse loput. Mun käsittääkseni noi sun luettelemas asiat olis korjattavissa softapäivityksellä (eikä olis softatalolle kovin iso juttu, vaikka lista onkin pitkä, niin pitää huomioida, miten monia käyttäjiä ne viat häiritsee). Vain se EPG:n ominaisuus, että näyttää vain 3 vrk:ta, voi olla jopa softan ominaisuus, eikä virhe. Toisaalta, jos EPG yleensäkin näyttää useita päiviä, niin normaali käytäntö lienee viikko.
   
 5. hintola

  hintola Member

  Liittynyt:
  04.10.2006
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  No miten se kone voi tietää, että sä katsot sitä!??? Totta kai se sammuu nauihoituksen päätyttyä, jos ajastus sen käynnistää.

  Osa noista vioista on muuten ominaisuuksia. Kuten yhden kanavan nauhoitus. Onnistuu tosin TimeShiftillä tavallaan tuokin.

  Muuten ei minulla onneksi ole ollut noin palnon ongelmia T6000-mallin kanssa. Muutaman kerran on jumittanut, mutta yllättävän vähän ongelmia on ollut. Vaikuttaa siltä, että laiteyksilöissä on eroja.
   
 6. Japsu1

  Japsu1 Active member

  Liittynyt:
  05.09.2003
  Viestejä:
  2,563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Siis tuossa Handanissa on koko perusohjelmointi pielessä jos noin voi käydä. Ajastettu tallennushan pitää toimia taustalla täysin riippumatta siitä onko sinulla laitteessa virta päällä vai ei. Jopa omassa Sonyn analogisessa DVD/kovalevytallentimessa voin avata laitteen kesken tallennuksen ja katsella vanhaa nauhoitusta miten vain ja senjälkeen sammuttaa laite ja ajastettu tallennus jatkuu taustalla häiriintymättä. Eikö sekä Topfield 5100 että Humax 9200 toimi samalla periaatteella? Kun olen näitä laitteista käytäviä keskusteluja ja testejä seurannut kohta 2 vuotta niin alan kallistua sille kannalle että tämä Humax on toistaiseksi paras vaihtoehto minulle, tosin siinäkin on joitakin puutteita jonka takia vielä odottelen. Handanin pudotin hankintalistalta jo pelkästään sekavan ohjelmaoppaan takia.;)

  Vielä kun Humaksiin saisi parempi editointi ja Sonyn analogitallenimesta lainattua "Intelligent Chaptering"-systeemi jolla mainokset voi yhdellä näppäimen painalluksella ohittaa, olisin myyty...
   
 7. RaakaRoki

  RaakaRoki Member

  Liittynyt:
  07.01.2005
  Viestejä:
  30
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Pitäishän sen tietää, jos esim kanavia vaihdellaan, volumea muutellaan, jne.
  Humax PVR-9200T-digiboksin voit koska tahansa sammuttaa tai käynnistää vaikka ajastettuja tallennuksia olisi menossa. Humax tekee tallennukset taustalla, se ei siis käynnisty tallennuksen ajaksi.
  Japsu1 on oikeassa, Handanin suunnittelu on pielessä. Kun vielä se mitä on suunniteltu ja tehty ei toimi, niin ollaan metsässä.
  Handanin omistajat perukaa kaupat, niin minäkin tein.
  Lukekaa Handanin esite ja kun toteatte, että laitteenne ei toimi niinkuin esite lupaa teillä on kuluttajasuojalain mukaan oikeus perua kauppa.
   

Jaa tämä sivu