1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Huawein Googlettomat puhelimet

Viestiketju Android -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Jyk 30.04.2020.

 1. Jyk

  Jyk Member

  Liittynyt:
  23.05.2019
  Viestejä:
  71
  Kiitokset:
  7
  Pisteet:
  18
  Monet ovat varmasti huomanneet Huawein hieman tukalan tilanteen ohjelmiston ja sovellusten suhteen. Itselle saapui Huaweilta testattavaksi P40 Pro ja P40 Lite, jotka eivät siis näitä Googlen palveluita käytä ja sovelluksia pitää latailla muualta kuin Google Play -sovelluskaupasta.

  Luonnollisesti näiden puhelimien kanssa löytyy erilaista testattavaa ohjelmiston ja etenkin sovellusten lataamisen suhteen, joten tässäpä hieman ensitunnelmia puhelimista (tai lähinnä sovelluksista).

  Ensimmäiseksi vanhasta puhelimesta siirretään sovelluksia uuteen Phone Clone -ohjelman avulla. Tämä toimii yllättävän hyvin ja useimmat sovellukset toimivat suurinpiirtein ongelmitta. Vaikka sovellukset avatessa valittavat Googlen puutteesta, ne avautuvat ja toimivat lähes normaalisti. Osa sovelluksista ei kuitenkaan toimi ollenkaan ja näille pitää mahdollisesti löytää korvaava sovellus.

  Lisää sovelluksia Huawein puhelimille asennetaan ensisijaisesti Huawein AppGallery -sovelluskaupan kautta, joka ei sisällä lähellekään samaa määrää laadukkaita sovelluksia kuin Googlen Play -kauppa.

  AppGallery ei tässä vaiheessa vain ole kovinkaan hyvä. Hiljalleen valikoima alkaa parantua, sillä esimerkiksi Here WeGo -karttasovelluksen sieltä voi nyt ladata (Puhelimissa kun ei ole Google Mapsia tai mitään karttasovellusta asennettuna valmiiksi). Puutteita kuitenkin löytyy isoimpien sovellusten kohtaa (Facebook, Instagram, WhatsApp jne jne), eikä varsinaista tietoa ole millä tahdilla sovelluksia kauppaan ilmestyy, jos ilmestyvät ikinä.

  Kolmantena vaiheena sovelluksia sitten aletaan haalimaan muualta. Koska kyseessä on kuitenkin Android-puhelin, sovellusten lataaminen onnistuu muualta suhteellisen helposti.

  Itsellä vaihtoehdoiksi valikoituivat Amazon Appstore ja APKPure. Näistä löytyy käytännössä kaikki mitä tarvitsee ja ilmeisesti myös kohtuullisen turvallisista vaihtoehdoista myös puhutaan. Toki aina riskejä löytyy, joten lataaminen tapahtuu omalla vastuulla.

  Tässä vaiheessa kaikki on aika hyvin. Sovelluksia on saatu taas puhelimeen. Kuitenkin Phone Clone -ohjelman siirtämät muutamat sovellukset eivät toimineet ollenkaan. Tähän hätään sitten päätin asentaa APKPuren kautta Google Play Services -palvelut ja tämä toimi yllättävän hyvin, sillä nämä muutamat sovellukset alkoivat toimimaan normaalisti. Lisäksi myös YouTuben sai toimimaan tällä tavalla (tosin ilman sisäänkirjautumisen mahdollisuutta).

  Kolikolla kun on kääntöpuolensa, niin osa sovelluksista alkoi toimimaan huonommin tai eivät toimineet ollenkaan. Osa sovelluksista kaatuu yllättäen käytön aikana tai esimerkiksi Instagramin kohdalla tarinoita ei pysty ollenkaan lisäämään (sovellus kaatuu), mutta muuten se tuntuu toimivan moitteetta.

  Eli jos siis olet pohtimassa näiden uusien Googlettomien Huawei-puhelimien ostamista, joudut todennäköisesti miettimään oman puhelimen käyttöä uudelleen ja kohtaamaan ongelmia, kuten muutkin käyttäjät.

  Itse puhelimet ovat omalta osaltaan huipputasoa. Tässä vaiheessa testissä käyttö on lähinnä rajoittunut P40 Pron kohdalle, josta voi sanoa sen sisältävän erinomaisen näytön, vielä paremmat kamerat, laadukkaan rakenteen, hyvän akunkeston ja muuta.

  Kuitenkin jonkinlaista testiartikkelia on luvassa Puhelinvertailun puolella mahdollisesti ensi viikolla, vaikkakin yhteenveto on mitä todennäköisemmin sama, jonka olet varmaankin kuullut jo muualta: nämä puhelimet ovat erinomaisia puhelimia, mutta sovellusten puutteen takia niitä ei oikein voi suositella kenellekään.

  Tähän voi sitten lisäillä erilaisia kysymyksiä näistä Huawein puhelimista, jos sellaisia löytyy. Tai mikäli olet jo jostain syystä tällaisen puhelimen hommannut, niin jätä kommenttia, että miten elämä sen kanssa sujuu.

  Edit. Huawei P40 Pro arvostelu luettavissa Puhelinvertailun puolella.
   
  Viimeksi muokattu: 18.06.2020
 2.  

Jaa tämä sivu