1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Huawei-tabletti kääntää näytön 90° tahattomasti, vaikka kierto on lukittu

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi DeepBlue 28.09.2018.

 1. DeepBlue

  DeepBlue Member

  Liittynyt:
  10.11.2007
  Viestejä:
  48
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Ostin Huawein MediaPad M5 -tabletin ja siihen fyysisen näppäimistön, jolla halusin tehdä Facebookin ryhmiin myynti-ilmoituksia. Tähän asti olen laatinut ja ladannut ilmoitukset Samsungin kännykällä tai PC:llä. Ongelmaksi tabletilla on muodostunut se, että vaikka näytön kierto olisi lukittu, tabletti kääntää näytön omin päin 90° siirtyessäni ilmoitusten laadinnan, editoinnin tai kommentoinnin eri vaiheisiin, jossa näkymä muuttuu. Samoin käy, kun luen toisten julkaisuja ja klikkaan kommentteihin. Näin tapahtuu olinpa Facebookissa sovelluksen tai selaimen kautta.

  Esimerkiksi tätä julkaisua Facebookin ryhmään aloittaessani näyttö oli vaakatasossa, joka on tabletin Huawei MediaPad M5 oletussuunta, mutta kirjoitusta en päässyt laatimaan vaakatasossa fyysisellä näppäimistöllä vaan näyttö kääntyi itsestään pystyyn, jolloin on pakko käyttää kosketusnäppäimistöä.

  Onko ongelma Huawein vika eli eikö se ole yhteensopiva Facebookin kanssa? Vai Android-käyttöjärjestelmän vika? Kännykässäni on Android, mutta ei se koskaan ole käyttäytynyt näin. Olen nollannut tabletin sovellusasetukset kerran, mutta se ei tuonut muutosta epätoivottavaan käytökseen.

  Mitä tabletteja teillä on käytössä? Mitä merkkiä ja käyttöjärjestelmää? Tapahtuuko teillä samaa näytön tahatonta kiertoa? Esiintyykö ongelma myös iPadeissä? Huaweillani on vielä palautusoikeus voimassa, mutta jos muut tabletit tekee samoin, ei minun kannata vaihtaa laitetta. Tästä oli hyvä tarjous.
   
 2.  
 3. Tepsu9

  Tepsu9 Active member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  2,158
  Kiitokset:
  121
  Pisteet:
  93
  Samsung Galaxy Tab S 10.5 SM-T805 käytössä niin kyllähän tuo kääntyy joissakin tapauksissa vaikka olisi estetty.

  Edit.
  Kokeilin tuollaista ohj. äsken ja sillä saa tuon kierron estettyä. Kannattaa kokeilla noita kaikkia vaihtoehtoja sitten.

  https://play.google.com/store/apps/details?id=org.crape.rotationcontrol&hl=fi
   
  Viimeksi muokattu: 28.09.2018
  DeepBlue kiitti tästä.
 4. DeepBlue

  DeepBlue Member

  Liittynyt:
  10.11.2007
  Viestejä:
  48
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
 5. DeepBlue

  DeepBlue Member

  Liittynyt:
  10.11.2007
  Viestejä:
  48
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tepsu9,
  Kun näyttö kääntyi, käänsitkö tablettia vai kääntyikö se itsestään, kun siirryit esim. Facebookissa ilmoituksen julkaisemisessa seuraavaan vaiheeseen? Minulla Huawei siis käänsi näytön automaattisesti, vaikka laite pysyi paikallaan.
   
 6. DeepBlue

  DeepBlue Member

  Liittynyt:
  10.11.2007
  Viestejä:
  48
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Latasin ja kokeilin tuota sovellusta, mutta ei toimi. Vilkaisin muita vastaavia lataamatta niitä, koska ne jo PlayKaupassa varoitti, että "Tätä sovellusta ei ehkä ole optimoitu laitteellesi".
   
 7. Tepsu9

  Tepsu9 Active member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  2,158
  Kiitokset:
  121
  Pisteet:
  93
  Ei tarvinnut tablettia kääntää kun meni kyseistä ilmoitusta katsomaan niin vaihtui saman tien. Esim. tabletissa minulla on Fonecta Caller ja kun napsautan sen kuvaketta niin se kääntyy heti vaaka-asentoon (tab. ollessa vaaka-asennossa) ilman että käännän tablettia mihinkään päin riippumatta siitä onko lukitus päällä vai ei.
  Mitä tulee tuohon kyseiseen ohjelmaan joka myöskin jää tablettiini niin asentui ongelmitta ilman mitään mainitsemaasi herjaa "Tätä sovellusta ei ehkä ole optimoitu laitteellesi". Näyttää myöskin toimivan ongelmitta. Tuota Rotation Control ohjelmaa ei aikaisemmin ole ollut tabletissani joten oli myöskin ensimmäinen kerta kun tuli käytettyä. Olisi vaan pitänyt hankkia aikaisemmin tuo.
  Tuota kautta sen löysin:
  https://www.puhelinvertailu.com/uutiset/2018/03/24/opas-pakota-sovellus-vaakatasoon-androidilla
   
 8. DeepBlue

  DeepBlue Member

  Liittynyt:
  10.11.2007
  Viestejä:
  48
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Huawei-tabletissa tuo ei siis Facebookin käytössä toiminut, mutta Samsung-kännykässä voi olla toimiva ja hyödyllinen appi. Facebookin sivut ei normaalistikaan kierry kännykässä ellei halua, mutta videoita sängyssä katsoessa olisi kiva, että näyttö pysyisi vaakatasossa. Laitteen näytön lukitus lukitsee vain pystyyn. Jos haluaa näytön vaaka-asentoon, lukitus pitää vapauttaa, mutta pienikin heilahdus saa kuvan vaihtelemaan suuntaa. Mutta tällä linkittämälläsi appilla em. ongelma lienee nyt kontrollissa. Kiitos vihjeestä.
   

Jaa tämä sivu