1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Huawei Honor 8, ongelma kuulokkeiden kanssa

Viestiketju Android -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi purpelo 29.05.2017.

 1. purpelo

  purpelo Regular member

  Liittynyt:
  11.03.2005
  Viestejä:
  124
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Terve,

  Ostin avovaimolle Honor 8 puhelimen ja kuulokkeiden kanssa tuntuu olevan kummallista ongelmaa. Olen kokeillut puhelinta useilla eri nappikuulokkeilla joita kotoa löytyy, mutta ongelma ei ole täysin ratkennut.

  Kun käytän spotifytä esim. S4:n kuulokkeilla (tai eri tarvikekuulokkeilla), puhelin vaihtaa kappaletta, pysäyttää toiston tai käynnistää Huawein ääniohjauksen aina kun kuulokkeiden liitintä puhelimessa pyörittää, kopauttaa tai muulla tavoin "häiritsee". Esim. puhelimen ollessa taskussa liitin todennäköisesti välillä tärähtelee ja musiikin toisto sekoaa.

  Itselläni on työpuhelimena iPhone ja sen kuulokkeilla ongelma lähes ratkeaa. Kappaleet eivät enää vaihdu, eikä toisto pysähdy liitintä koputellessa tai pyörittäessä, mutta kuulokkeen kontrollit eivät toimi Honorissa (äänenvoimakkuuden säätö). Jos taas lahjoitan applen kuulokkeet pois, oma elämäni hankaloituu koska iPhone on näköjään myös kovin nirso kuulokkeiden kontrollien suhteen.

  Onko ongelma yleinen Huawein mallien kanssa, ja onko jokin kuuloke jonka kanssa Honor toimii ongelmitta? Vai onko kyseessä vika?
  Esim. toimiiko puhelin paremmin jollakin näistä?
  http://www.mytrendyphone.fi/shop/huawei-honor-8-headset-266895c1.html
   
 2.  
 3. Näppishemmo

  Näppishemmo Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2017
  Viestejä:
  497
  Kiitokset:
  75
  Pisteet:
  28
  Suosittelen hankkimaan hyvät bluetooth kuulokkeet. Toimivat paremmin kuin normaalit koska ei ole enää liitinongelmia. Itsekin hankin enkä voisi enää palata kännykkäkäytössä kaapelikuulokkeisiin. Toki hifi-kuulokkeet erikseen niissä langaton ei vielä ole hyvä.
   
 4. purpelo

  purpelo Regular member

  Liittynyt:
  11.03.2005
  Viestejä:
  124
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Moi, katsoin tuossa verkkokaupasta muutamat bluetooth kuulokkeet läpi. Hinnat on aika kovia noissa kunnollisissa, eikä ole kuitenkaan mitään varmuutta, että kuulokkeiden kontrollit (ääni/kappaleen vaihto etc.) varmasti toimivat Honorin kanssa. Kuten aikaisemmassa kirjoitin, esim. Applen kuulokkeiden kanssa nuo kontrollit eivät pelanneet. Sen kautta perinteinen vaihtoehto on helpommin lähestyttävissä.

  Onko tietoa siitä, onko ensimmäisessä viestissä kuvattu ongelma vika puhelimen liittimessä vai "ominaisuus". Eli kannattaako alkaa pyörittämään takuurumbaa vai ostaa Huawein kuulokkeet?
   
 5. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,768
  Kiitokset:
  162
  Pisteet:
  143
  Kuulostaa kyllä aika vahvasti bugilta joko raudassa tai softassa. Ja en ole moisesta itse kuullut, vaikka tutuillani noita Honoreita on ollut. Eli valitettavasti melkein sanoisin, että on takuurumban aika...
   
 6. purpelo

  purpelo Regular member

  Liittynyt:
  11.03.2005
  Viestejä:
  124
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Päivitys:
  Ostin kuitenkin vielä tuolta aikaisemmin linkkaamaltani sivulta Huawein omat kuulokkeet. Ongelma ratkesi nillä. Kuulokkeet toimii niin kuin niiden pitääkin, eivätkä liittimen asennon muutokset tai muut iskut aiheuta muutoksia puhelimen toimintaan. Alla linkki tuotteeseen. Eli vaikuttaa siltä, että ainakin tämä kyseinen Honor on nirso toimimaan stock tai muiden valmistajien kuulokkeilla.

  https://www.mytrendyphone.fi/shop/huawei-am115-in-ear-183989p.html
   
 7. Näppishemmo

  Näppishemmo Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2017
  Viestejä:
  497
  Kiitokset:
  75
  Pisteet:
  28
  Kyllä puhelimessa on jotain vikaa jos siinä ei toimi muun merkkiset kuulokkeet kunnolla. Veisin takuuseen. Vielä ei ole tullut vastaan sellaista puhelinta jossa toimisi vain valmistajan omat kuulokkeet.
   
 8. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  7,357
  Kiitokset:
  876
  Pisteet:
  193
  Ei asia aivan noin taida olla. 4-napaisen 3,5 mm plugin johdotusta ei ole mitenkään standardoitu, vaan eri valmistajilla on erilaisia johdotustapoja. Vanhastaan Applella oli eri johdotus kuin Nokialla. Toinen rengas, johon Nokialla oli liitetty mikrofoni, on Applella maa ja niin on myös uusimmissa Nokioissa. Monissa uusissa kiinalaispuhelimissa puolestaan käytetään tuota vanhaa entistä Nokian johdotustapaa, jossa maa on siis plugin juuressa eli rungossa.

  Asia tulee vielä mutkikkaammaksi, kun käyttöön otetaan erilaisia ohjaustoimintoja: start, stop, seuraava. Lopputulos on, että yhden valmistajan kuulokkeet eivät välttämättä toimi toisen valmistajan laitteen kanssa oikein, tai eivät toimi siinä ollenkaan.
   

Jaa tämä sivu