1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys HTPC/Serveri hintaan 700 euroa

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi D-Code 15.07.2015.

  1. Persjalka

    Persjalka Active member

    Liittynyt:
    07.06.2011
    Viestejä:
    1,792
    Kiitokset:
    398
    Pisteet:
    93
    Isopropyylialkoholia nuo ammattilaiset suosittelee,saa apteekista.Tahnamömmöistä en mene mitään sanomaan,mutta eiköhän nuo osaa suositella jos jostain alan liikkeestä ostat.
     
  2.  
  3. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Aika kuumana käy.. Isopropyylialkoholia apteekista, sillä lähtee vanhat tahnat. Muista käyttää jotain nukkaamatonta pyyhkimiseen
     
  4. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,498
    Kiitokset:
    573
    Pisteet:
    193
    Noihin on ihan poistosettejä, jotkut ostaa alkoholipohjaisia litkuja apteekista kun taas itse pyyhin ihan ronskisti talouspaperilla x) Tietysti jos jotain vanhaa piitahnaa kunnolla jämähtänyt, niin sitten voinee tököttejä katsella.

    MX-4 on mulla vakiintunu suosikiksi:
    http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=50920

    Riittää tyyliin kymmenelle prossulle tosta tuubista.
     
  5. D-Code

    D-Code Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2008
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Kannattaako se tahna levittää tasaisesti (aiemmin oon tehnyt näin ja on aina ollu hyvät lämmöt) vai läntätä vaan keskelle joku kasa ja laittaa cooleri siihe? Laitan tässä tahnat ja lisäjäähyt tilaukseen ni ehkä sit tämän koneen saa viilenemään tästä.

    Kiitän kaikesta avusta ja saatan vielä härskisti bumpata tämän threadin vielä, jos on jotain hämminkiä.
     
  6. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ite oon läntänny keskelle kasan ja cooleri päälle.

    Koitas vielä ennen tilausta onko siili kuuma? Jos prossu on 80 astetta, siilin pitäis olla tosi kuuma. Ellei, todennäkösesti kusee kontakti.
     
  7. D-Code

    D-Code Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2008
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Siili ei ole tosi kuuma ja koneesta puhaltaa melko viileää ilmaa ulos (nyt siis Kozuti+koppatuuletin yhdessä päällekkäin). Ajattelisin, että kontakti on paska siinä kohtaa, missä on se lämpösensori ja muuten kontakti on OK.

    Sen Scythe Kozutin asennus oli surkea, se piti kiristää emolevyn alta siihen kiinni tosin kuin esim. Thermalwright Macho, mikä on tässä ATX-lootassa kiinni.
     
  8. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Eli kontakti kusee jossain tai lämpösensori/softa kusee.

    Kozutissa se huono puoli et se vie vähän tilaa mikä tietenki vaikeuttaa kiinnityksenki suunnittelua.
     
  9. D-Code

    D-Code Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2008
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Puhdistin prossutahnan pois isopropyylialkoholilla ja laitoin uuden (paremman lämpöjohtoisen) tahnan ja coolerin kiinni. Lämmöt 100% loadilla 85 astetta, vaikka koppa on auki. Jos koppa on kiinni niin lämmöt 90 astetta. Idlenä matalimmillaan jotain 55-60 astetta.

    Oon useammalla sensorisoftalla kattonut tota ja kaikki antaa samoja lukuja. Sillon ku prossu on 90-astetta niin prossun cooleri ei ole "vitun kuuma" vaan siihen voi aivan huoletta käden laittaa päälle ja tuntuu vähän lämpimältä.

    Koitan vielä kerran laittaa tahnan uudestaan. Pitääkö se cooleri kiristää kuinka tiukkaan siihen? Tossa Scythe Kozutissa on niin paska kiinnitys, että se kiristäminen voi olla kehnoa tai jotain.


    Update: Tällä jälkimmäisellä tahnanpoistolla se tahna oli ihan saakelin tiukassa ja kun coolerin otti irti niin se oli ihan joka kohdassa hyvä tasainen ohut kerros. Eli kontaktin pitäs mun järjen mukaan olla ihan hyvä. Aloin epäillä, että coolerin tuuletin olisi väärinpäin, mutta netissä olevissa kuvissakin se on noin. En siis itse ole sitä laittanut vaan tehtaalla laittavat tuulettimen cooleriin.

    Latasin "SpeedFan" sovelluksen ja se ei ilmoita mitään tuollaisia 80-asteen lämpöjä. Tai siis sen sovelluksen mukaan sellaista sensoria ei kai ole olemassa tai jotain?

    [​IMG]

    Kannattaakohan näistä lämmöistä enää huolestua? Kone toimii 100% loadilla ilman kaatumista, vaikka toi HWMonitor ja Speccy ilmoittaakin lämmöksi 85-astetta.
     
    Viimeksi muokattu: 30.08.2015
  10. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Ellei se prossusiili kuumene kunnolla vaikka prossu on "kuuma", kusee kontakti tai prossussa jotain mätää. Koita sellasta et pistät kunnon rasituksen, sit boottaat ja meet nopeesti kattoon mitä sanoo BIOS.
     
  11. D-Code

    D-Code Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2008
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Mun mielestä noissa AMD A8-7600:ssa on vaan yksi sensori. Speccy softan mukaan toi "Temperatures Package" tulisi 4:stä sensorista, jotka on prossussa. Toi SpeedFan näyttää, että Coren sensori on 35-astetta vaan.

    Bios ei myöskään näytä mielestäni ihan oikein. Se oli 100% loadin 16min rasituksen jälkeen luokkaa 55-astetta. Toi SpeedFan ei ilmoittanut minkään mittarin olevan niin iso. Oliskohan Biosin versiokin huono tuolle AMD A8-7600:lle?

    Lataan nyt tollasen "AMD Overdrive" softan ja testailen sillä noita lämpöjä.
    http://www.tomshardware.co.uk/faq/id-2122665/understanding-temperature-amd-cpus-apus.html
     
    Viimeksi muokattu: 30.08.2015
  12. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    BIOS päivitystä vois tietenki kokeilla. Ne lämmöthän laskee aika nopeesti bootissa mut ei pitäis laskee noin paljoo kuitenkaan.
     
  13. D-Code

    D-Code Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2008
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Jep. Osat oli sinänsä aika halpoja, että niiden rikkoitumista en pelkää juurikaan. Lähinnä sitä pelkään, ettei tämä kone syty palamaan, kun se on yksin päällä ja palvelimena toisella paikkakunnalla. Jos prossu kärähtää niin meneekö siinä muuta rikki kuin prossu ja ehkä emolevy?
     
  14. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Todennäkösimmin prossu sammuu siinä vaiheessa ku lämmöt nousee liikaa. Tosin ei hirveet prossun lämmöt tee hyvää emollekaan.

    Voisit tietenki koittaa viritellä lämpömittaria esim coolerin ja prossun väliin (jos sopivaa löytyy).
     
  15. D-Code

    D-Code Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2008
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Latasin AMD:n oman softan, jolla voi määrittää "Thermal margin"-arvoa. 100% loadilla 5 minuutin testin jälkeen toi ilmoittaa vielä 27-astetta marginaaliksi prossun maksimaalisen toimintalämmön ylärajaan. Ilman loadia se ilmoittaa, että Thermal margin on 50-60-astetta.

    Biosissa oleva 60-astetta on saattaa olla aika tavalla se oikea lämpö tolle prossulle 3100 Mhz kelloilla. Voi olla, että tolle prossulle tai prossu-emo combolle ei löydy luotettavaa monitoria. Työpöytäapplikaatio SpeedFan kertoo kylläkin Coretempiksi ja GPU tempiksi vaan luokkaa 45 täydessä loadissa. Emolevykin näköjään kyllä käy 55-asteeessa, jos heittää stressitestiä päälle. Tota 85-90-astetta prossun corelle en ainakaan osta kyllä.

    Rasitustestin jälkeen biosissa lämmöt oli vielä 65-astetta. Ainakin AMD Phenom 1055T X6 kävi jatkuvasti melkein 70-asteen lämmöillä täydellä loadilla. Ja se toimii edelleen ihan luotettavasti. Kunhan se kone ei syty palamaan niin heitän hanskat tän asian suhteen tiskiin nyt. On mennyt tähän säätämiseen, selvittämiseen ja uudelleenkasaamiseen niin monta tuntia, että olis melkein kannattanu rakentaa kone Core i5:lla ja lisänäyttiksellä sekä maksaa vaikka 400 euroa lisää.
     
    Viimeksi muokattu: 30.08.2015
  16. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Noi lämmöt kuulostaa oikeelta. Eli lämmöt olis rasituksessa jotain 63 astetta jos oletetaan et thermal margin on 90.

    Aika kallista on aikas. Mistäs sen tietää vaikka Intelin prossulla olis softat kussu? Noi lämpösoftat vetää joskus ihan omaa settiään. Ei se Intel tosiaan mitään ongelmattomuutta takaa, pikemminki päinvastoin.
     
  17. D-Code

    D-Code Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2008
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Ehkä se aika ei ihan niin kallista ole mutta kyllä työtä tekevä ihminen voi aikansa arvioida yli 20 euroa tunti. :) Ja tosiaan kyllä Intelillä olis voinut olla hämminkiä yhtä hyvin. Osittain turhautumisen piikkiin menee edellinen kommentti.

    Tulin siihen lopputulokseen, että kyllä noi lämmöt on kohtalaiset ja tuskin se kone sulaa tai räjähtää käsiin. Halpa vehje joka tapauksessa oli ja nyt vaan sitten otetaan käyttöön ja unohdetaan tämä lämpövenkulointi. Josakin luki, että maksimitoimintalämpö olis 71,3-astetta ja siihenkin nähden toi 63-67 rasituksessa olis ihan riittävä. Ainakaan se 85-90 astetta ei ole todellinen.
     
  18. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Jes, aika viilee jos maksimit olis 73, sillon 27 astetta alle marginin olis 46 astetta.

    Ei vaikuta siltä et räjähtäis.
     

Jaa tämä sivu