1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys HTPC/Serveri hintaan 700 euroa

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi D-Code 15.07.2015.

  1. D-Code

    D-Code Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2008
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    [​IMG]

    Tällainen paketti olis nyt mahdollisesti lähdössä tilaukseen. Mindfactorysta sais valitettavan paljon alennusta joistakin osista. Esim. SSD:n sais 46 eurolla, toki vähän huonommalla kirjoitusnopeudella. Pitää katsoa jos kuitenkin tilais mindfactorysta jotakin.
     
  2.  
  3. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,498
    Kiitokset:
    573
    Pisteet:
    193
    Mindfactory tulis nyt tosi paljon kysymykseen, saisit paremmat osat, ja luultavasti myös SSD:n mukaan.
     
  4. D-Code

    D-Code Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2008
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    [​IMG]
    + Toinen samanlainen tuuletin, joka jäi pois vahingossa 6,48e
    + Toimitus 19,90e
    + Kotelo Jimmsiltä 74e
    http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/55003
    + Windows 8.1 DVD Jimmsiltä 119,90e
    http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/90354

    = 663,57€
    Kyllä tolla säästöllä voi melkein ottaa riskin, että joku osa menee rikki ja joutuu ostamaan uuden ilman mitään takuuhuoltoja. Siis lähinnä, koska Saksaan asti ei kannata takuuhuoltoon melki mitään tästä paketista lähettää omilla rahoilla. Onko toi Mindfactorysta kasattu setti ihan kelvollinen, ettei tullut mukaan mitään susiosaa vahingossa?

    Lähinnä mietin, että meneekö toi Scythe Kozuti cooleri tohon FM2+ kantaiseen emolevyyn, kun tossa coolerissa ei lue FM2+ ainakaan Jimmsin sivulla.
     
    Viimeksi muokattu: 17.07.2015
  5. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  6. D-Code

    D-Code Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2008
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Joo laitetaan vaihtoon. Entäs toi emolevy ja SSD? Onko ne ihan OK? Otin vaan halvat, en speksejä kovin tarkkaan tiiraillut.
     
  7. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
  8. D-Code

    D-Code Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2008
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
  9. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Kirjotusnopeuden voi heittää sinne päin, elinajanodotteeseen voi pistää ihan mitä lukua tahansa. Mut ihan OK valinta, ei siinä.
     
  10. D-Code

    D-Code Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2008
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Joo tiedän, mutta optimistina uskon, että johonkin ne valmistajan ilmoittamat speksit perustuu. Joka tapauksessa kiitän ja kumarran osien valinta-avusta.
     
  11. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    K
    Kyllä tuolla on ihan samat RMA kuviot kuin muuallakin , että sen puolesta uskaltaa tilata.

    Mutta varmista että emosi hyväksyy 4Tb levyn ( joissakin on ollut 3Tb rajana ja suosituksena 2x2Tb)
     
  12. D-Code

    D-Code Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2008
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Meni jo tilaukseen. Toivotaan, ettei tuu hämminkiä. Ei mun tietääkseni enää pitäis 64bittisten järjestelmien kanssa olla mitään kovalevyn tilarajotusta. Tai ainakin joskus software rajoitti kovalevyn kokoa. We will see.

    RMA-kuvioissa vaan yleensä asiakas maksaa postituksen Saksaan ja Suomen hinnoilla sinne ei kannata mitään 80 euron prossua lähettää.
     
    Viimeksi muokattu: 18.07.2015
  13. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Ei kun tuon sarjan emoissa on erillinen AsMedian USB3/SATA ja se vaatii omat ajurinsa.

    RMA posticoodista en ala kinaamaan , mutta toi niitten DHL on kelvannut Itellalle, tästä nykyfirmasta ei kokemusta.
     
  14. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Piirisarjasta löytyy 8*SATA, 4*USB 3.0+10x USB2.0

    Mihin Asmediaa tarvitaan?
     
  15. D-Code

    D-Code Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2008
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Kone on nyt tullut ja kasattuna tässä mulla.

    Lämpötiloja testaillessa HWMonitor ilmoittaa "AMD A8-7600, Temperature, package" Idlenä 65-70 astetta sekä 100% loadissa 81 astetta. Toinen mittari jossa lukee "Temperature CPU" ilmoittaa 36-astetta idlenä ja saman verran loadin kanssa. Biosissa oli joku 55 astetta sen mittarin mukaan.

    Onkohan tää HWMonitorin ilmoittama 81-astetta joku bugi vai oonko asentanut prossun tahnan tai coolerin huonosti?

    Laitoin koppaan myös lisää tuulettimia ja nyt siinä on siis toi Scythe Kozuti + sen päällä 400rpm hiljainen iso koppatuuletin (vähensi lämpöä tuntuvasti) ja sit sivulla on noi kaksi pientä 80mm tuuletinta.
     
    Viimeksi muokattu: 02.08.2015
  16. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Hwmonitorin kanssa ollu muillaki ongelmia. Lataa speccy ja coretemp ja kato osuuko niiden näyttämät lukemat toistensa kanssa kohalleen.
     
    D-Code ja BPVest kiittävät tästä.
  17. D-Code

    D-Code Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2008
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Laitoin siihen koneeseen vaan Windows 10:n jo niin eipä toiminut CoreTemp. Pitää tota Speccyä koittaa tai sit tarvittaessa asentaa toiselle kovolle Windows 8.1 ja koittaa muilla ohjelmilla niitä lämpöjä.
     
  18. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Speccy ainaki toimii kympissä koska itellä on se tossa työpöydällä just auki
     
  19. Persjalka

    Persjalka Active member

    Liittynyt:
    07.06.2011
    Viestejä:
    1,792
    Kiitokset:
    398
    Pisteet:
    93
    Juu Hwmonitor näyttää jopa voltitkin väärin,lämpötiloista puhumattakaan ainakin itselläni.
     
  20. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,498
    Kiitokset:
    573
    Pisteet:
    193
    Riippuu setistä, mulla HWMonitor näyttää parhaiten
     
  21. D-Code

    D-Code Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2008
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    6
    Pisteet:
    28
    Näyttää Speccy myös prossun lämpötilaksi 80-astetta, kun laittaa 100% loadille. Pitää varmaan tilata netistä uusi tahna ja asettaa cooleri uudestaan sekä laittaa tohon coolerin päälle vielä joku tehokas koppatuuletin.

    Mitenkäs tuon tahnan poistaminen kannattaa tehdä ja mitä tahnaa laitan tilalle?

    Ajattelisin, että APU-prossunkaan käyntilämpö ei saisi kyllä olla mitään 80 astetta, vaikka tuskin mihinkään 23-astetta idlenä pääsee. Tällä hetkellä idlenä näyttäisi olevan n. 50-70 astetta.
     

Jaa tämä sivu