1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

HP:n läppäri erittäin hidas

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi jak2 15.01.2020.

  1. jak2

    jak2 Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    252
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Käyttöaste oli 100% ennen puhdistamista. Nyt on vmi provider host 30-40%. Se käy välillä 10%:ssa.Kone ei taida olla lepotilassa kyllä. Järjestelmän keskeytykset vie n. 12%.
    Miksi selain toistuvasti jo ennen tätä hitausongelmaa ilmoittaa, etta selain ei vastaa? Liikaa sivuja auki?
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 03.03.2020
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,992
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    Tässä näyttäisi nyt olevan sellainen ongelma, että tuo tehtävienhallintanäkymä näyttää vain kyseisen käyttäjän tehtävät, ja laitetta kuormittaa joku System-prosessi. Osaisikohan joku Windows 10:ä paremmin tunteva kertoa, miten kaikkien käyttäjien, siis myös Systemin, prosessit saa näkyviin? Vai miten tuon 100%:a kuormittavan tehtävän saisi selville?

    Windows 7:ssa piti laittaa rasti ruutuun, mutta tuossa ei näy mitään sellaista valintamahdollisuutta.

    EDIT. Asia taisikin selvitä.
    Sinun täytyy olla kirjautuneena Järjestelmänvalvojana. Klikkaa em. Tehtävienhallinta-näytössä saraketta Lisätiedot. Klikkaa sitten avautuvan luettelon yläosassa olevaa saraketta Suo... Näin saat näkyviin kaikki prosessit, niiden aiheuttaman kuormitusasteen ja käyttäjän, siis myös tuon SYSTEM-käyttäjän. Tästä näytöstä selviää ainakin alustavasti, mikä aiheuttaa tuon 100%:n kuormituksen.

    upload_2020-3-3_11-53-2.
     
    Viimeksi muokattu: 03.03.2020
  4. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,970
    Kiitokset:
    920
    Pisteet:
    123
    @jak2 Jatkoa ajatellen, helpottamaan itseäsi ja muita mahdollisia viestin lukijoita. Ota mieluummin kuvankaappauksia kuin kameralla kuva näytöltä, kuvankaappaukset ovat lähes poikkeuksetta parempilaatuisia ja miellyttävempi katsoa, kuin kännykällä/kameralla otettu kuva.

    Tapoja ottaa kuvankaappauksia ja tallentaa niitä on monia, mutta tässä yksi helppo, jossa saa kuvankaappauksen 4:lä hiiren klikkauksella.

    Huom: Aina kun otat kuvankaappauksen jostain kohteesta, niin avaa kohde, esim ikkuna, auki koko näytölle jos mahdollista.

    Ensimmäisenä tarkista onko sinulla windows inkin työtilan painike tehtäväpalkissa. Tämä tarvitsee tehdä vain kerran.
    Klikkaa tehtäväpalkkia näytön alareunasta hiiren oikealla näppäimellä ja pistä valinta kohtaan: Näytä windows inkin työtilan painike.

    tpalkki2.

    Kuvankaappauksen ottaminen.

    1. Klikkaa Windows inkin työtila painiketta ja valitse koko näytön leike.

    tpalkki3.

    2. (Valinnainen vaihe) Tässä vaiheessa voit tehdä mahdollisen rajauksen kuvaan jos haluat.

    tpalkki4.

    3. Tallenna kuva nimellä haluamaasi kohteeseen. (Esimerkiksi työpöydälle)

    tpalkki5.


    Noin, jatkossa liität kuvia iloisesti foorumeille.

    Itse ongelmaan. Kannattaa tarkistaa levyn kunto Crystaldiskinfolla
    Jos levy on kunnossa, tarkista viestin 2. ohjelmilla koneesta mahdolliset haittaohjelmat, jos et ole jo niin tehnyt.
    Sen jälkeen tarkista windowsin päivitykset ja lataa ja asenna mahdolliset. Jos päivitykset on kunnossa, kokeile antaa koneen olla päällä käyttämättä jonkin aikaa (vaikka puolisen tuntia, katso, että se ei mene lepotilaan) seuraa laskeeko tehojen käyttö.
     
    Viimeksi muokattu: 04.03.2020
  5. jak2

    jak2 Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    252
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Mulla ei oo erikseen tiliä järjestelmänvalvojalle eli mun pitäisi kyllä olla koko ajan kirjautuneena jörjestelmänvalvojana. Olen myös saanut ladattua kaikki ohjelmat ja tehtyä mitä haluan koneella ilman kehotuksia ottaa yhteyttä järjestelmänvalvojaan. Löysin yhden prosessin joka käyttää tehoja mutta nyt en enää löyda koko suoritinta eli en muista mista sen saa esiin
     
  6. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,992
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    Tehtävienhallinta avautuu painamalla yhtä aikaa Ctrl+Shift+Esc. Vai mistä oli kyse?
     
    jak2 kiitti tästä.
  7. jak2

    jak2 Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    252
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Sain sen auki. Ongelma todella on se etten ole kirjautunut järjestelmänvalvojana. Kirjauduin ulos. Sellasta kohtaa ei ole kuin vaihda käyttäjää. Miten saan kirjauduttua järjestelmänvalvojana enkä tavallisena käyttäjänä. Ruudulle tulee kirjaudu sisaan ja valmiiksi valittuna käyttäjä.
     
  8. jak2

    jak2 Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    252
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Pystyisinkö yhdistämään modeemin verkkoon puhelin hotspottina. Mulla olisi toinen tietokone jonka saa verkkoon ainoastaan kiinteään verkkoon piuhalla
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,074
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Näyttää olevan epäselvää miten käynnistetään toiminta Järjestelmävalvojana.
    Sinulla varmaan käyttäjätili on järjestelmävalvojan tili.

    Järjestelmävalvojana käynnistetään ohjelma tai toiminta seuraavasti, Etsi haulla tai sitten suoraan ohjelman käynnistys.

    JV1. JV2.
     
  10. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,992
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    Nyt varmaan on kyse eri asiasta kuin tuossa tarantellan ohjeessa, sillä Tehtävienhallinnan täytyy avautua järjestelmänvalvojan tilillä suoraan ilman tuota "Suorita järjestelmänvalvojana" -tapaa.

    Tehdään nyt ensin selväksi, mistä on kyse. Onko ainoalta tililtä kadonnut järjestelmänvalvojan oikeudet? Avaa Ohjauspaneeli ja klikkaa Käyttäjätilit ja sitten uudelleen Käyttäjätilit Oikeassa reunassa näkyy tilin tiedot. Siellä pitäisi lukea "Järjestelmänvalvoja". Ellei lue, niin tuli lisäongelmia, jotta uusi järjestelmänvalvojan tili saadaan luoduksi.

    Edit. Kun tuolla aiemmin kirjoitin, että "Sinun täytyy olla kirjautuneena Järjestelmänvalvojana", niin tarkoitin yleensä järjestelmänvalvojan tiliä enkä sitä, että toiminto täytyisi suorittaa tuolla erityisellä "Suorita järjestelmänvalvojana" -tavalla.

    Edit2. Havainnollistava kuva unohtui:
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 08.03.2020
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,074
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    En todella lukenut keskustelua pidempään, mitä tässä oli, josta vedin johtopäätöksen.
     
  12. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,970
    Kiitokset:
    920
    Pisteet:
    123
    Todennäköisesti se on paikallinen tili järjestelmänvalvojan oikeuksilla ja toi 100% ei oo normitilanne ja se levyn kunto kannattaisi testata, että näkee johtuuko hidastelu siitä. Muistin käyttö näyttäisi olevan myös kuvien oton hetkellä korkea, toisaalta sitä onkin vain 4 gigaa. Haittohjelmat olisi ollut hyvä tarkistaa jo kun niistä aiemmin mainittiin.
     
  13. jak2

    jak2 Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    252
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Suoritin putos nyt 60%:iin ja kone nopeutui. Kuvat on väärässa järjestyksessä.
    Miten levyn kunnon voisi testata? Antimalware service ececute vie välillä 34%.
    Puhdistin cc:llä, eikö se vie samalla haittaohjelmat?
     

    Liitetyt tiedostot:

  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,074
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
  15. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,992
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    CCleaner ei poista mahdollisia haittaohjelmia. Sitä varten voisit ladata ja ajaa AdwCleaner-nimisen ohjelman:
    https://www.malwarebytes.com/adwcleaner/
    Saman lataussivun yläreunassa on Malwarebytes-ohjelman ilmaisen version latauslinkki FREE DOWNLOAD. Malwarebytes on myös hyvä haittaohjelmien poistosovellus ja tehoaa hieman erilaisiin haittoihin kun tuo AdwCleaner. Malwarebytes on asennettava koneelle toisin kuin tuo AdwCleaner, joka toimii heti ladattuna.

    Huomautan varmuuden vuoksi, että yleensä lataussivuilla olevaa "ylimääräistä" latauslinkkiä ei pidä klikata, mutta tässä tapauksessa tuo Free download siis lataa aivan asiallisen ohjelman samalta valmistajalta.

    On normaalia, että tuo Antimalware service ececutable vie välillä suoritintehoa tarkastusta suorittaessaan. Järjestelmän keskeytysten aiheuttama korkea käyttöaste sen sijaan viittaa johonkin ongelmaan. Tarkista nyt ensin tuo kiintolevy ja tee haittaohjelmatarkistukset.
     
  16. jak2

    jak2 Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    252
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    Tarkistin crystalilla levyn ja se on kunnossa. Laitoin malbytesillä pari juttua karanteeniin. Kone nopeutui hetkeksi sä ja on nyt taas hidas. Pitää ruveta katsomaan noita prosesseja
     
  17. Nanna_86

    Nanna_86 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    555
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    53
    Lataa Process Explorer v16.32 täältä.
    Käynnistä procexp ja tallenna prosessikanta tekstitiedostona ja lähetä seuraavassa viestissä.


    [​IMG]
     
  18. jak2

    jak2 Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    252
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
    tätä tedostoa ei s
    tätä tiedostoa ei saa ilman winrarin lisenssiä auki
     
  19. jak2

    jak2 Regular member

    Liittynyt:
    12.12.2011
    Viestejä:
    252
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    28
     

    Liitetyt tiedostot:

  20. Nanna_86

    Nanna_86 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    555
    Kiitokset:
    124
    Pisteet:
    53
  21. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,970
    Kiitokset:
    920
    Pisteet:
    123
    Ei sen pakatun version pitäisi winraria vaatia, klikkaa vain hiiren oikealla sitä kansiota ja valitsee "pura kaikki"
     

Jaa tämä sivu