1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

HP läppäriin win7 palauttaminen

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi setuulikk 27.12.2015.

 1. setuulikk

  setuulikk Regular member

  Liittynyt:
  29.04.2006
  Viestejä:
  133
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kaksi hämmentäjää sopassa, joten en tiedä ihan tarkalleen mitä alunperin on käynyt, mutta itse astuin mukaan kuvaan siinä vaiheessa kun yritetään palauttaa HP:n läppäriin Win 7 käyttis. Siihen oli onnistuttu asentamaan Windows 10 mutta se toimi tosi hitaasti ja jo asennukseen oli mennyt kolme vuorokautta, joten varmaan oli jotain pielessä siinäkin. Järjestelmän palautusta kaveri yritti siinä onnistumatta ja nyt ei sitten koneessa ole käyttistä ollenkaan. Kun sen käynnistää, tulee vain teksti "No bootable device -- incert boot disk and press any key". Siinä vaiheessa pitäis laittaa dvd asemaan asennusmedia, mutta se on vain ulkoisella kovalevyllä muiden tiedostojen seassa poltettuna (poltettu kun kone aikoinaan otettiin käyttöön). Sen lisäksi on yksi dvd "recovery cd" joka myös poltettu kun kone otettu käyttöön. Kysymys 1: varmaan tuolta recovery cd:ltä ei pysty asennusta tekemään, toi herja nimittäin vain toistuu kun dvd:n laittaa asemaan. Kysymys 2: Pystyykö asennuksen tekemään jollain konstilla siitä ulkoisella kovalevyllä olevasta Image Back Up:ista ? Jos joku osaisi kertoa niin saisiko suht simppelin ohjeen?
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,470
  Kiitokset:
  646
  Pisteet:
  173
  En tarkemmin tunne HP:n koneita enkä tiedä olisiko tässä tapauksessa tarkemmasta mallimerkinnästäkään apua, koska kovalevyn palautusosio ilmeisesti on tuhottu kymppiä asennettaessa. Jos se Windows 10 lähti toimimaan, olisi siinä pitänyt olla mahdollisuus seiskan palauttamiseen, mutta jos asennus oli kestänyt vuorokausikaupalla, niin jotakinhan siinä on mennyt pahasti pieleen.

  Luulen, siis tuntematta kyseistä HP:tä, että tuon "Recovery-CD:n hyödyntäminen edellyttäisi kovalevyn palautusosion vielä olevan kunnossa. Toki sitä voi koittaa niin, että laittaa BIOS-asetuksista CD/DVD-aseman ensimmäiseksi boottaavaksi asemaksi ja käynnistää koneen sitten uudelleen recovery-levyn ollessa asemassa. On myös mahdollista, että recovery-levy näin antaa mahdollisuuden palauttaa järjestelmä ulkoisen kovalevyn "Image BackUpista" tai jopa kovalevyn palautusosiolta, jos se sittenkin olisi kunnossa.

  Kuten sanoin, en tunne HP:n käytäntöjä enkä tiedä, millä ohjelmalla tuo ulkoisen kovalevyn "image" on tehty. Kannattaa kuitenkin kokeilla seuraavaa tapaa, jolla Lenovon palautussoftalla USB-asemalle tehty levykuva palautettaisiin. Ensin muutetaan boottausjärjestys, eli kone käynnistetään ja painetaan näppäintä, jolla päästään BIOS-asetuksiin. BIOS-asetuksista laitetaan boottausjärjestyksessä ensimmäiseksi USB-asema. Jos koneessa on sekä USB 2.0 että 3.0-portteja, liitetään USB-asema 2.0-porttiin ja käynnistetään läppäri uudelleen. USB-asemalta bootatessa ei Dvd-asemassa saa olla levyä. Jos USB-asemalle oli tallennettu boottaava palautustiedosto, pitäisi palautuksen nyt käynnistyä.
   
 4. Tonttuman

  Tonttuman Regular member

  Liittynyt:
  11.01.2007
  Viestejä:
  191
  Kiitokset:
  22
  Pisteet:
  28
  Jos nyt oikein ymmärsin niin aloittaja kertoi levykuvan olevan ulkoisella kiintolevyllä tiedostojen seassa. En usko että usb bootti toimii jos levyllä ei ole boottitiedostoa levykuvalle, tai levykuvaa "purettu" kiintolevylle. Helpoiten onnistuu jos jollain toisella koneella pystyy "polttamaan" levykuvan jollekkin asennusmedialle ja siitä sitten boottailla.
   
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,470
  Kiitokset:
  646
  Pisteet:
  173
  Noin minäkin ymmärsin, ja kerroin, ettei ole tietoa, millaisella ohjelmalla kyseinen HP:n malli tekee levykuvan varmuuskopion. Esimerkkinä mainitsin, että Lenovon (Rescue and Recovery-) varmuuskopiointisovellus tekee USB-asemalle boottaavan varmuuskopion koko kovalevystä, joten kannattaahan sitä tuossakin kokeilla paremman tiedon puuttuessa.
   
 6. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  3,915
  Kiitokset:
  129
  Pisteet:
  73
  HP:n mahdollisimman tarkka malli?
  Sitten voisi olla mahdollista löytää oikeat ohjeet....
  Voipi olla myös kovalevy särkynyt samalla tuossa kymppi-operaatiossa...

  T: Vesku
   
 7. setuulikk

  setuulikk Regular member

  Liittynyt:
  29.04.2006
  Viestejä:
  133
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Malli on Pavilion G7-2127so. Soitin tänään HP:n tukeen ja kerroin että olen kaksi kertaa päässyt HP:n omalla recovery ohjelmalla siihen saakka, että ruudulla oleviin kolmeen "vaihtoehtoon" on tullut ruksit, eli järjestelmän palautus olisi menossa, mutta progressi ei etene, lukee vaan koko ajan 0% eli se jumittaa. Englantia puhuva tukihenkilö pyysi testaamaan F2 Hardware diagnosticsia eli tsekkaan juuri onko kovalevy ehjä. Jos toi testi menee läpi ilman virhekoodia, on cd:ssä vika. Saan uuden netistä tilaamalla. Eihän se tiedosto sattumalta voisi olla siinä ImageBackup-tiedostossa ja jos voisi, niin millähän nimellä sitä vois etsiä? Vai onko tosiaan tilattava uusi recovery cd?
   
 8. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,470
  Kiitokset:
  646
  Pisteet:
  173
  Koska laite ilmeisesti toimitettiin Windows 7 esiasennettuna, tuolta löytyy Recovery Managerin ohjeisto:
  http://support.hp.com/us-en/document/c01867418
  HP:n ohjeiden mukaan mukaan palautusmedia voidaan luoda vain DVD-levyille tai USB-muistitikulle:
  http://support.hp.com/us-en/document/c01867124
  Sama vahvistetaan myös suomenkielisessä käyttöohjeessa:
  http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c03236200

  Boottaava palautuskuva voidaan siis luoda USB-medialle, mutta ohjeen kertoman mukaan ainoastaan USB-muistitikulle, joka on pienempi kuin 32 Gb. Arvoitukseksi siis jää, mikä image USB-kovalevyllä on, mutta ehkä se on tallennettu Windowsilla eikä Recovery Managerilla. Arvoitukseksi jää myös, mikä CD on kyseessä, sillä Recovery-levyjä pitäisi olla useampia. Kyseessä saattaa olla CD, jolla kovalevyn Recovery-osiolla oleva palautusohjelma voidaan käynnistää silloin, kun Windows ei käynnisty. Sellaisesta levystä on apua vain, jos palautusosio on ehjä.
   
 9. IlmoPJ

  IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  6,476
  Kiitokset:
  705
  Pisteet:
  193
  Ei nyt äkkiseltään osunut silmään, mutta saatko selville, millä ohjelmalla tuo varmuuskopio ulkoiselle levylle on tehty?
   
 10. setuulikk

  setuulikk Regular member

  Liittynyt:
  29.04.2006
  Viestejä:
  133
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Enpä muista enää miten sen Imagen tein kun kone on vuosimallia 2012. Pystyykö tiedoston sisällä olevien tiedostojen päätteistä päättelemään mitään? Kovalevy on ehjä, se selvisi tuolla diagnostiikkaohjelmalla. Kokeilen tässä vielä kerran: Käynnistän windowsin cd:ltä, valitsen kielen, tulee Järjestelmän perusasetukset. Siinä kohtaa ei näy käyttöjärjestelmän nimeä ollenkaan. Käytä palautustyökaluja (jos ei ole luettelossa käyttöjärjestelmää, pitäisi ladata ohjaimet, mutta en tiedä mikä siinä valikossa olevista se on, vai onko mikään). Klikkasin tuossa kohtaa Peruuta, ja tuli ruutu Järjestelmän palautusasetukset, olen kokeillut niistä kaikkia. HP Recovery Managerilla pääsin pisimmälle ja sieltä System Recovery valinnalla, eli yritin palauttaa tehdasasetukset. Factory Image restore otsikon alla on aluksi ruutu kohdassa Reformatting the windows partition of your hard drive. Hetken päästä ruksi tulee itsekseen myös kohtiin Copying files required to restore the hard drive, sekä Reinstalling original software. Mutta alhaalla lukee vaikka vuorokauden Please wait ja Progress 0%, eli siihen jumittaa. Eli se dvd levy ilmeisesti on vioittunut (recovery dvd tai cd kumpi se nyt onkaan). Ulkoisella kovalevyllä on tiedosto nimetty ImageBackUpiksi ja sen alla tietokoneen nimi ja sen alla sitten niitä tiedostoja, mutta tosiaan en tiedä voisiko siellä olla recovery aineisto, enkä sitä millä ohjelmalla back up on tehty.
   
 11. IlmoPJ

  IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  6,476
  Kiitokset:
  705
  Pisteet:
  193
  Jos se on tehty windowsin omalla varmuuskopiointi ohjelmalla, niin sen voi palauttaa asennus- tai korjauslevykkeellä.

  Tällaiset tiedostot tulee windows backupilla:
  Sieppaa.PNG
   
 12. setuulikk

  setuulikk Regular member

  Liittynyt:
  29.04.2006
  Viestejä:
  133
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Siellä on vain tuo keskimmäinen tiedosto. Tarkoititko että tuossa tiedostossa ei ole sisällä aineistoa josta voisi tehdä asennus- tai korjauslevykkeen? Eli onko ainoa konsti tilata HP:ltä uusi recovery dvd?
   
 13. IlmoPJ

  IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  6,476
  Kiitokset:
  705
  Pisteet:
  193
  Vaikea sanoa tuohon mitään näillä tiedoilla.
  Tutustuitko jo noihin 1perttin laittamiin linkkehin?
   
 14. setuulikk

  setuulikk Regular member

  Liittynyt:
  29.04.2006
  Viestejä:
  133
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Joo, olin jo aiemmin lukenut nuo samat HP:n sivuilta suomenkielisinä. Joskus aikoinaan taisin lukea myös sen viimeisen varsinaisen manuaalin. Vaan silti en muista miten olen tiedostot luonut. Ei taida auttaa muuta kun tilata best2servestä palautussarja. Siellä ohjeissa luki mielestäni että koneen käyttöönotossa recoverylevyn voi luoda vain kerran, joten jos se nyt oli luotu siihen dvd:lle joka ilmeisesti on viallinen, ei muuta voi tehdä. Nyt muistan myös miksi en ole tehnyt asennussarjaa: koska silloin ei ollut niin montaa levyä että olisi sen sarjan voinut polttaa ja tyhmänä luullut että näköis (image) tiedosto korvaisi sen, mutta ei sitten korvanne...
   
 15. IlmoPJ

  IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  6,476
  Kiitokset:
  705
  Pisteet:
  193
  Onko se imagetiedosto kansio vai yksittäinen tiedosto?

  edit:
  Palautuslevykkeet voi luoda vaan kerran. Muistelen, että jos levykkeet loppuu kesken, voi sitä myöhemmin jatkaa, jolloin se tekee puuttuvat levyt.
  Yleensä palautuslevykkeiden määrä laitteesta riippuen on 3-6 DVD- levyä.
   
  Viimeksi muokattu: 28.12.2015
 16. setuulikk

  setuulikk Regular member

  Liittynyt:
  29.04.2006
  Viestejä:
  133
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Se on kansio minkä sisällä on tiedostot Backup 2013-03-25 155346, Catalog, SPPMetadata Cache, sekä yksi tiedosto nimeltä MediaId. Backup tiedoston sisällä on 3 eri kiintolevyn näköistiedostoa, suuria kooltaan, kaikki eri kokoisia (nimi on kaikissa sama, alkaen 2cf9c02f- jne paitsi kahdessa muussa non 02f:n tilalla eri numerot niissä kahdessa muussa. Lisäksi siellä on 10kpl XML asiakirjoja joiden nimi alkaa aa647075 ja yksi XML asiakirja jonka nimi on BackupSpecs.
   
 17. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,470
  Kiitokset:
  646
  Pisteet:
  173
  Kyllä tuo näyttää Windowsin tekemältä levykuvamuotoiselta varmuuskopiolta. Kuten IlmoPJ edellä totesikin, palautus siltä pitäisi olla mahdollista Windowsin asennus- tai korjauslevyn avulla. Minulla ei ole tästä kokemuksia, mutta tuollainen ohjeistus löytyi: http://www.sevenforums.com/tutorials/675-system-image-recovery.html
   
 18. IlmoPJ

  IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  6,476
  Kiitokset:
  705
  Pisteet:
  193
  Tuosta en saa selvää. Kyselin siksi, että tuolla windowsin omalla tehdyllä varmuuskoipiolla, muistaakseni palautuksen saa alkamaan klikkaamalla tuota ylintä tiedostoa, josta laitoin kuvan, tai sitten korjauslevyllä.

  edit: katsoin noita omia backuppeja kansioista, niissä näyttäisi olevan kyllä noita samoja tiedostoja.
   
  Viimeksi muokattu: 28.12.2015
 19. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,470
  Kiitokset:
  646
  Pisteet:
  173
  Tuon ohjeen alussa kuvataan tilanteita, joissa kovalevylle asennettu Windows on edes osittain käytettävissä, vaikka boottaus siihen ei onnistukaan. Kohdassa 3 nähdäkseni opastetaan USB-asemalla olevalta WindowsImageBackupilta tapahtuvan palautuksen käynnistäminen asennus- tai korjauslevyn avulla.

  e. Tarkemmin sanoen se näyttää olevan STEP TWO ja siellä kohta 3.
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2015
 20. setuulikk

  setuulikk Regular member

  Liittynyt:
  29.04.2006
  Viestejä:
  133
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Olen tehnyt sen STEP TWO ja kohdan 3 mukaiset asiat, mutta Select a system image backup kohdassa ei näy viimeisintä system imagea. Jos taas valitsee Select a system image ja Install a driver, ei sielläkään näy mitään valittavaa. Kuten alla kerroin, pääsin mielestäni niin pitkälle kuin voi päästä, mutta asennus ei edisty.

  Eli asennuksen käynnistäminen asennus- tai korjauslevyn avulla ei nähtävästi sitten onnistu. Ellei sitten tosiaan se korjauslevy sisälly siihen ImageBackUp tiedostoon, mutta kun ei tiedä minkä niminen se voisi olla.
  Järjestelmän palautus ulkoiselta kovalevyn ImageBackUpista ei onnistune ilman recovery dvd:tä?

  Olin äsken yhteydessä vielä HP:n tukeen. ImageBackUp ei heidän tietääkseen sisällä asennus- korjauslevyn tiedostoja. Voi kokeilla käynnistyksen jälkeen F11 System recovery trouble shooting/palauta... mutta tämäkään ei muistaakseni auttanut. Windowsissa on omia palautusvaihtoehtoja heidän mukaansa, mutta ei kuulu viralliseen tukeen.
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2015
 21. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,470
  Kiitokset:
  646
  Pisteet:
  173
  En nyt oikein ymmärtänyt, mutta onko USB-levy, jolla ImageBackup sijaitsee, kytketty koneeseen ennen kohdan 3 aloittamista?
  Näyttää, että se hakee imagea väärästä paikasta eikä USB-levyltä. Laita valintapiste kohtaan "Select a system image" ja selaa sitten USB-asemaan.
   

Jaa tämä sivu