1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Hp kannettava Win 10 Videoeditori ei toimi

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi replys1 10.01.2021.

  1. replys1

    replys1 Member

    Liittynyt:
    05.02.2005
    Viestejä:
    63
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kun koitan viimeistellä videon ja vie kansioon, niin tämä herjaa jonkun virhekoodin 0x887A0005.

    Windowsin oma videoeditori jota koittasi harjotella käyttämään.

    Herjassa että pitäisi videoohjain päivittää Hp;n sivulla on niin paljon kaikkia en tiedä mikä noista on oikea.

    https://support.hp.com/us-en/driver...00-notebook-pc-series/10862317/model/14605521

    Kannettavani siis
    HP Notebook - 15-ba079no

    Kiitos mahd ohjeista, ( helpoista )
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,404
    Kiitokset:
    1,082
    Pisteet:
    243
    Valitettavasti tunnen HP:tä huonosti ja AMD:tä en ollenkaan, joten en osaa osoittaa oikeata ajuria tuosta listasta:
    upload_2021-1-10_18-25-56.
    Normaalisti valitaan uusin versio, mutta noissa näyttäisi olevan muitakin eroja.

    Yksi tapa edetä olisi hakea ajuria laitteen sarjanumeron perusteella, jolloin vääriä ajuriversioita ei pitäisi tulla tyrkylle:
    Virallinen HP®:n kannettavien tietokoneiden ohjainten ja ohjelmistojen lataus

    Kokonaan toinen juttu sitten on, että en usko ongelman johtuvan näytönohjaimen ajurista, vaan Windowsin Video Editorissa olevasta olevasta bugista. Ainakin vanha Windows Movie Maker käyttäytyi juuri noin: kun suuri projekti oli valmis ja sen halusi julkaista, ohjelma kaatui. Hyvä keino on kokeilla ensin jollakin pienemmällä projektilla, onnistuuko tallennus ollenkaan. Jos onnistuu, kannattaa videomateriaali koostaa ja editoida pienissä osissa, jotka sitten lopuksi yhdistetään. Tällöin siirtymiä ja efektejä ei tule enemmän kuin mistä ohjelma suoriutuu,
     
  4. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,593
    Kiitokset:
    1,106
    Pisteet:
    223
  5. replys1

    replys1 Member

    Liittynyt:
    05.02.2005
    Viestejä:
    63
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Hei. Se herja siis oli " päivitä ohjaimet, jotta videon vienti onnistuu" Viedeoeditorissa.

    Kun en näistä mitään tiedä, nyt näen että näytönohjainta tarkoittaa tuo herja.

    Laitoin tuonne koneen oikean sarjanumeron niin tuli prikulleen tuo sama lista kuin ilman sarjanumeroakin ??

    Jos koitan tuota 2017 lakkaako kaikki mahd näkymästä ??
     
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,593
    Kiitokset:
    1,106
    Pisteet:
    223
    Voisi auttaa paremmin vastaamaan jos näkisi tuon herjan, tarkoitetaanko sillä varmasti näytönohjaimen ajuria. Jos niin, lähtisin kokeilemaan listan uusimalla näytönohjaimen ajurilla.

    Edit: Olisi mielenkiintoista nähdä, minkä ajurin koneen laitehallinta sille näyttää.
    Yleensä AMD:n vanha ajuri tulisi poistaa ennen uuden asentamista.
     
    Viimeksi muokattu: 10.01.2021
  7. replys1

    replys1 Member

    Liittynyt:
    05.02.2005
    Viestejä:
    63
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    20.6.2017 ohjaimen päivämäärä
    AMD Radeon (TM) R5 Graphics
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,593
    Kiitokset:
    1,106
    Pisteet:
    223
    Kannattaa aina lainata kysymys, niin ei tarvitse miettiä, mihin kysymykseen vastataan.
     
  9. replys1

    replys1 Member

    Liittynyt:
    05.02.2005
    Viestejä:
    63
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Mulla näkyy kaikki oikein mukavasti tämän alla pötkössä, ei tarvii miettiä mitään.

    Hp kannettava Win 10 Videoeditori ei toimi
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,593
    Kiitokset:
    1,106
    Pisteet:
    223
    Ongelmaasi kysyit apua. Kannattaa silloin ottaa vakavasti ehdotukset tai huomautukset. Olen samassa viestissäni kysynyt kahta asiaa.

    Nyt sinun pitää ymmärtää jos on useampia kysymyksiä, niin tee lainaus siitä kysymyksestä omaan vastaukseesi, silloin ei tarvitse miettiä mihin vastataan, jos on tehnyt useampia kysymyksiä.
    Vastuksilla pyritään ratkomaan ennen kaikkea sinun ongelmaasi, jos tämä ei sovi, en vastaakaan.

    Minä en tuota laittaisi näytönohjaimen ajurin viaksi. Siinä kerrotaan että "Videoeditori ei toimi". Mistään näytönohjaimen ajurista siinä ei ole kyse.
    Videoedittori on koneesi ohjelma, joka tuon mukaan ei toimi.

    Edit:Kannattaa opetella laittamaan noista asioista tai herjoista kuvia, niin ei tarvitse tulkita niitäkään.
    Kuvakaappaus tuosta virheviestistä voisi kenties antaa lisäviitteitä asiaan.
     
    Viimeksi muokattu: 12.01.2021
  11. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,404
    Kiitokset:
    1,082
    Pisteet:
    243
    Kuten edellä totesin, en pidä uskottavana, että kyse olisi perimmiltään ajuriongelmasta, vaan jostain muusta. Viestin #2 lopussa kerroin joitakin vinkkejä, joilla voisit kokeilla ohjelman toimivuutta ensin pienemmillä tehtävillä. Ota myös huomioon, että kyseessä aika vaatimaton editoriohjelma eikä koneesi suorituskykykään ole kummoinen. Jos yrität koostaa monimutkaista projektia, se tuskin onnistuu. Lisävihjeenä vielä, että Microsoftin Video Editor ei pysty koostamaan videota klipeistä, jotka ovat eri tyyppisiä. Jos esimerkiksi MP4-klippien joukossa on videoklippi jollain muulla päätteellä, niin ei onnistu, vaikka sovellus ei osaa kertoa, missä vika.

    Jos kuitenkin haluat vielä varmistaa, että käytössä on uusimmat ajurit, on tässä HP:n ohje yksittäisten ajurien päivittämiseen Laitehallinnassa tai HP Support Assistant ohjelmalla:
    https://support.hp.com/fi-fi/document/c03991236

    Edit. Lisään vielä, että minulla on omakohtaisia kokemuksia vain vanhemmasta Windows Movie Makerista. Tuo, mitä kirjoitin Microsoft Video Editorista, perustuu lukemiini arvioihin ko. ohjelmasta. Nämä muiden kertomat kokemukset viittaavat siihen, että uusi ohjelma on perinyt noita Movie Makerin heikkouksia.
     
    Viimeksi muokattu: 14.01.2021
  12. replys1

    replys1 Member

    Liittynyt:
    05.02.2005
    Viestejä:
    63
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    testattu. ei auttanu.

    Koitin tehdä 30 kpl pätkistä, viimeistele video ja vie. niin tuli sama herja. testasin siitä 5 ekaa pätkää yhteensä noin 2-3 min

    Kaikki ne onn samalla hp kameralla tehty. Videoklipeissä lukee. MVI_ tässä numero ja . MP4

    herja . Päivitä ohjaimet, jotta videon vienti onnistuu.
    Video-ohjaimissa ilmeni ongelma, joten videon vienti ei onnistunut. Asenna uusimmat ohjaimet laitteistovalmistajan sivustoilta ja yritä uudelleen.

    virhekoodi 0x887A0005
     
  13. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,404
    Kiitokset:
    1,082
    Pisteet:
    243
    Google-haut virhekoodilla ja vikailmoituksella näyttävät, että ongelma on varsin yleinen, mutta mitään yksiselitteistä ja toimivaa oikeaa ratkaisua siihen ei löytynyt. Tämä on vain yksi monista vastauksista Microsoftin Answers-sivuila:
    https://answers.microsoft.com/en-us...887a0005/15d2fd11-ef35-4cb5-9fb4-d09428a614b5

    Tuolta löytyy 9 kohdan lista korjausehdotuksia ja palautteen mukaan jotkut ovat löytäneen sieltä ratkaisun. Lista on Youtuben sivulla alkutiedoissa tekstinä ja video opastaa sen läpi käymisessä. Kohta 3) ei tietenkään koske sinua, koska läppärissäsi on AMD:n suoritin.

    View: https://www.youtube.com/watch?v=sThpSGHbSmw
     
  14. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,523
    Kiitokset:
    999
    Pisteet:
    173
    Kokeile edellisten lisäksi vielä ladata ajuri suoraan AMD:ltä.

    Lataa AMD:n päivittäjä kohdasta: Download now
    https://www.amd.com/en/support

    Huom: Kuvassa alla näkyvät ajurit on eri koneelle, joten sinulla voi näkyä eri tai ei yhtään ajuria. Jos asennusohjelma ehdottaa Recommended ja Optional versioita, lataa recommended.

    Jos asennusohjelma löytää asennettavaa, pistä lisäasetukset kohdassa valinta kohtaan "tehdasasetusten palautus" Tarvittaessa voit laittaa valinnan myös kohtaan "pidä käyttäjäasetukset" - jatka asennusohjelman ohjeiden mukaan.


    amdajurijuttu.
     
    Viimeksi muokattu: 16.01.2021
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,593
    Kiitokset:
    1,106
    Pisteet:
    223
    Viimeksi muokattu: 17.01.2021
  16. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,404
    Kiitokset:
    1,082
    Pisteet:
    243
    Katsoin tuosta tarantellan videosta kohdan videon viimeistelemisestä ja tuli mieleen ehdottaa, että jos sinulla on kruksi tuossa ruudussa Käytä laitteistokiihdytettyä koodausta (kohdassa 36'22"), niin poista valintamerkki ja kokeile uudelleen exporttausta.
     

Jaa tämä sivu