1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys HP emolevy ongelma nykynäyttisten kanssa

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Ronsuli 13.07.2016.

 1. Ronsuli

  Ronsuli Member

  Liittynyt:
  08.01.2012
  Viestejä:
  42
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
 2.  
 3. Kuunmies

  Kuunmies Senior member

  Liittynyt:
  05.03.2010
  Viestejä:
  4,007
  Kiitokset:
  638
  Pisteet:
  123
  Puhelin ei halunnut avata linkkiä joten en nähnyt mikä emo kyseessä, mutta pari tapausta muistuu mieleen täältä foorumilta kun pakettikoneen emoon laitettu uudempi näyttis ja ei vaan toimi vaikka näyttis todettu toimivaksi muualla. Yllättäen emoihin ei myöskään löydy bios-päivitystä. Periaatteessa pitäisi toimia mut kun vaan ei.
   
 4. IlmoPJ

  IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  6,508
  Kiitokset:
  715
  Pisteet:
  193
  Ihan ensin on huomioitava, että valmistaja on tehnyt pakettikoneen toimivaksi sille kokoonpanolle, mitä osia ovat kokoonpanoon valinneet. Kokoonpanoon suunnitteluvaiheessa ei ole huomioitu tulevaisuudelle minkäänlaisia komponettipäivityksiä. Lisäksi monissa kokoonpanoissa on käytetty valmistajan omia ratkaisuja, jotka muodostavat yhteensopivuusongelmaa ns. yhteensopivien komponettien kanssa.

  Ajurituki on minimaalinen ja biospäivityksiä tehdään ainoastaan mahdollisiin syntyneisiin ongelmatilanteisiin, samaten sen tuki muita komponetteja varten on puutteellinen ja kellotustuki on yleensä poissuljettu kokonaan.

  Monille on tullut pakettikoneen päivittäminen suunniteltua kalliimmaksi, johtuen monista eri seikoista, jotka ovat liittyneet erilaisiin yhteensopivuuksiin tai toimimattomuuteen. Päivitys on aiheuttanut monilla sitä, että osan parin päivitys on johtanut koneen kaikkien merkittävien komponenttien uusimiseen koteloa myöden.

  Periaatteessa tuon emon tuki pitäisi riittää uusimmille näytönohjaimille, mutta tämä selviää vasta kokeiltaessa sitä.
   
 5. Ronsuli

  Ronsuli Member

  Liittynyt:
  08.01.2012
  Viestejä:
  42
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kiitokset kovasti vastauksista! Olisiko parasta vain vaihtaa Emolevy kokonaan niin säästyisi turhalta säätämiseltä? EN kuitenkaan haluaisi kaikkia osia uusia joten voisitteko neuvoa mikä emolevy sopisi nykyisiin osiini LGA1155 prosessori kanta mutta tukisi kuitenkin uusia näyttiksiä Esim RX480 tai GTX 1060. Tässä muut koneen speksit http://h20564.www2.hp.com/hpsc/doc/public/display?docId=c02881663. Tarvitsisi vaihtaa vain Poweri, emo ja näyttis sitten aikanaan.
   

Jaa tämä sivu