1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

HP "boot device not found"

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi sinkuri 06.11.2017.

  1. sinkuri

    sinkuri Newbie

    Liittynyt:
    06.11.2017
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Eli omistan noin puolivuotta vanhan hpn pavilionin. Kissa onnistui pääsemään läppärin näppäimistön päälle huomaamatta, jonka jälkeen sammutin koneen ja yritin avata uudelleen jolloin tulee teksti

    "Boot device not found.

    Please install an operating system on your hard disk.

    Hard disk (F30).

    F2 system diagnostics. "

    Pitääkö tähän nyt ladata käyttis uudelleen vai mikä mättäää.. Takuu on ehkä voimassa joo, mut aattelin jos tän sais hoidettua ilman siellä käymistä.
     
  2.  
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,800
    Kiitokset:
    1,019
    Pisteet:
    223
    Turn off the computer and wait five seconds.

    Press the button to start the computer and repeatedly press the F10 key to enter the BIOS setup menu.

    Katso kohtaa boot order tms. ja valitse hard disk + enter.

    Press F10 to Save and Exit.Use the arrow keys to select Yes, then press Enter when asked Exit Saving Changes?Follow the prompts to restart your computer.

    If the computer restarts normally and the error message does not display, you are done.

    viite:
    https://support.hp.com/rs-en/document/c01443463
     
    Viimeksi muokattu: 06.11.2017
  4. sinkuri

    sinkuri Newbie

    Liittynyt:
    06.11.2017
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei toimi, palaa takaisin samaan tekstiin..
     
  5. sinkuri

    sinkuri Newbie

    Liittynyt:
    06.11.2017
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    En löydä täältä kohtaa tota "hard disk"-kohtaa.. sori oon ihan käsi näiden konehommien kanssa
     
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,800
    Kiitokset:
    1,019
    Pisteet:
    223
    Äläppä hättäile.

    Nuo termit saattaa vaihdella... voi olla primary disk tai mitä vaan. Voitko laittaa kuvaa biosista boot order-osiosta tai kerro ainakin tarkka malli läppäristäsi niin pengotaan hieman jos sille löytyisi käyttöohjetta biosin osalta.

    Jossain vaiheessa jäsen @1pertti tulee käymään foorumilla ja hän on aikas peto näissä asioissa. Kyllä se kone saadaan kuosiin. Kissalle nuhtelut tällä välillä.
     
  7. sinkuri

    sinkuri Newbie

    Liittynyt:
    06.11.2017
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    20171106_115822.

    Tossa olis, jos tätä meinaat. Ihanaa kun autat!!
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,729
    Kiitokset:
    650
    Pisteet:
    123
    Biossista pitäisi löytyä Boot osio, jossa kerrotaan koneelle, miltä levyltä käynnistys suoritetaan.

    edit: jostain syystä tuolla äkkiseltään ei näy kovalevyä.
     
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,800
    Kiitokset:
    1,019
    Pisteet:
    223
    Hmm....

    Kumma ettei näy "hard drive" tuossa valikossa. Onkohan kiintolevy kosahtanut? :(
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,729
    Kiitokset:
    650
    Pisteet:
    123
    Mitä tapahtuu jos otat käyttöön Lecasy Supportin, eli muutat sen Enable asentoon?
    Siellä näyttäisi olevan kovalevy, nyt harmaana.
     
  11. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,800
    Kiitokset:
    1,019
    Pisteet:
    223
    Itsekin kattelin että on harmaalla eli ei aktiivisena. Kannattaa kokeilla. Biosissa voi myöskin painaa F10 ja tulisi lukea tyyliin load default settings tms. -> Yes.

    Käytä piruuttas akkua irti jonkin aikaa ja laita takaisin.
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,729
    Kiitokset:
    650
    Pisteet:
    123
    Kannattaa nyt kuitenkin ensi kokeilla pelkästään Lecasy Supportin muuttamista, koska default settings voi muuttaa jotain muutakin.
     
  13. sinkuri

    sinkuri Newbie

    Liittynyt:
    06.11.2017
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Nyt on enablessa. Tosiaan tota load default settings kikkaa kokeilin aiemmin, ei toiminut. 1509963047759-616956402.
     
  14. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,800
    Kiitokset:
    1,019
    Pisteet:
    223
    Mjoo. Mene sinne alas ja valitse Notebook Hard Drive. Enter. F10 ja enter.
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,729
    Kiitokset:
    650
    Pisteet:
    123
    Oliks mitään vaikutusta käynnistymiseen?
    Tuon akkuresetin voi tehdä, ottamalla akun pois ja painamalla käynnistysnappia n. 30 sek. Kokeilla voi, mutta tuskin vaikuttaa.

    edit. lecasyn eka onkin jo kovalevy.
     
  16. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,800
    Kiitokset:
    1,019
    Pisteet:
    223
    Juuh, niimpäs onkin.

    Ei nyt tule muuta mieleen kuin tuo akkujuttu tai sitten kiintolevyssä on tullut kilometrit täyteen. Kumma vain kun noinkin uusi ja takuunalainen läppäri kyseessä.
     
  17. sinkuri

    sinkuri Newbie

    Liittynyt:
    06.11.2017
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Eli ei kannata jatkaa sittenkään tästä eteenpäin?

    1509963396987446426816.
     
  18. sinkuri

    sinkuri Newbie

    Liittynyt:
    06.11.2017
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei ollut akun resetoinnilla mitään vaikutusta, eikä myöskään sillä aiemmalla load default settingsillä.
     
  19. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,800
    Kiitokset:
    1,019
    Pisteet:
    223
    Paina tässä vaiheessa kuitenkin ESC-näppäintä. F10 ja enter. Kuunnellaan vielä 1pertin tuumailuja asiasta. Ja se takuu on kuitenkin voimassa.

    Aika mystinen tapaus.

    Kuuluuko siitä läppäristä mitään hurinaa tai tuntuuko näppeihin? Meinaan että kiintolevy yleensä pyörii.
     
  20. sinkuri

    sinkuri Newbie

    Liittynyt:
    06.11.2017
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Jees! Hurinaa kuuluu.
     
  21. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,800
    Kiitokset:
    1,019
    Pisteet:
    223
    ... eli mekaanisesti toimii, ok.

    Kyllä nyt käryää hieman siltä että kiintolevy on kosahtanut eli ei pysty lukemaan tietoja siltä. Varsinkin kun ei näy biosin boot order-osiossa. :(
     

Jaa tämä sivu