1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

HP 530 pöpöt/uudelleen käynnistys/mitä tekis?

Viestiketju Virukset ja haittaohjelmat -osiossa. Ketjun avasi miuwe 12.04.2011.

 1. miuwe

  miuwe Member

  Liittynyt:
  12.04.2011
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tässä nyt eilen illalla tuli sellainen ongelma aluksi, että Avast herjasi melkein joka sivulla haittaohjelmaa tai/ja jotain muuta mätää. Sivun yhteys katkaistiin ja internettiä oli tosi vaikea käyttää. SUljin firefoxin ja pyöräytin käyntiin sitten Avastin, Ad-awaren ja Malwarebytesin. Ad-aware ei löytäny mitään, toisinkun Avast ja Malwarebytes löysivätkin sitten vaikka ja sun mitä. Avast ilmoitti kohteiksi joutuneen joitain Sims -pelin tiedostoja (peli oikea, ei ladattu kopio) ja poistin nämä. Poistin samoin Malwarebytesin herjaamat jutut. Avast ja Malware kehoitti käynnistämään koneen uudestaan, ja sen tein. Avast heitti sitten koneen käynnistystilassa virustorjunnan, josta paljastuikin jotain mömmöjä. Heitin nämä karanteeniin, koska en uskaltanut poistaa niitä. Jossakin välissä näytti siltä, kuin torjuntaohjelma olisi menny juntturaan, koska ilmoituksia tuli paaaaaaljon (tai sitten niitä mömmöjä vaan oli paljon!). Keskytin avastin ja käynnistin koneen. Käynnistyksen jälkeen katsoin karanteeniin ja siellä on paljon program files ohjelmia ( esim. C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP Software UI\Framework\FrontEnd\en_au\privacy.html [näitä kieliloppuisia framework juttuja on paljon!] sekä yksi minua todella paljon häiritsevä C:\hp\bin\ENdProcess.exe. Veikkaisin tuon jälkimmäisen olevan troijalainen. Ongelma on siis se, että en uskalla noita poistaa ja avastilla ei ainakaan saa korjattua. Olisi siis helpompi vissiinkin palauttaa tehdasasetukset koneeseen. Tähän HP:n koneelle sen voi tehdä ymmärtääkseni ilman palautuslevyä (käynnistäessään tietkoneen, painaa F11 jolloin tulee ohjelma esiin). Mitään tärkeää ei minulta jää jälkeen, kaikki on ulkoisella kovalevyllä. Mutta se minua mietityttää tuossa, että palauttaako tehdasasetukset koneen siihen tilaan, kuin se oli silloin kun kaupasta ostin?

  Anteeksi jos teksti on sekavaa ja katkonaista, yö oli pitkä tämän juntturan kanssa ja olisinkin KIITOLLINEN asiallisista vastauksista, en haluaisin nyt niitä "tyhmä olet kun et osaa konetta käyttää" -tyyppisiä vastauksia. Kiitos ja anteeksi!
   
 2.  
 3. miuwe

  miuwe Member

  Liittynyt:
  12.04.2011
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Niin ja tuon Hp\Bin viruksen nimi oli WIN32:KillApp-W [PUP]
   
 4. dorbeetle

  dorbeetle Regular member

  Liittynyt:
  22.02.2011
  Viestejä:
  101
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Avast virustorjuntaohjelma päivittyi eilen illalla virheellisellä tunnistetiedostolla, jolloin Avastin Web Shield virheellisesti varoitti haittaohjelmista. Uusi virheetön päivitys on jo ilmestynyt.

  https://blog.avast.com/2011/04/11/false-positive-issue-with-virus-defs-110411-1/
   
 5. miuwe

  miuwe Member

  Liittynyt:
  12.04.2011
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiiitos! Luinkin tuosta tänään päivällä tältä samaiselta sivustolta, pitänee päivittää ko koneen ääreen pääsee.

  Mutta nyt siis kysynkin nuista programfilesta löytyneistä tiedostoista ja tuosta WIN32:KillApp-W [PUP] juttusta minkä avast löysi uudelleen käynnistyksen jälkeen. VOinko palauttaa tiedostot takaisin koneeseen karanteenista vai mitäköhän niille pitäisi tehdä. Edelleenkään en uskalla poistaa. :)
   
 6. dorbeetle

  dorbeetle Regular member

  Liittynyt:
  22.02.2011
  Viestejä:
  101
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  C:\hp\bin\EndProcess.exe -> Win32:KillApp-w[PUP] Potentially Unwanted Programs

  http://forum.avast.com/index.php?topic=60444.0

  EndProcess.exe on HP:n koneissa oleva luotettava tiedosto. Mutta koska tiedostolla pystyy sammuttamaan koneen prosesseja, niin jotkut virustorjuntaohjelmat varoittavat tiedostosta.

  Avastin asetuksiin voit lisätä ko. tiedoston jotta sitä ei enää tarkisteta. Ohje on vanhalle Avastin versiolle.

  How can I exclude a file from the on-access protection
  http://support.avast.com/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=201
   
 7. miuwe

  miuwe Member

  Liittynyt:
  12.04.2011
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitos näistä!!!! Taisinkin saada koneen takaisin eloon! Mahtihomma.
   

Jaa tämä sivu