1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma hitaat ja jumittavat kovalevyt

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi wwallu 19.04.2018.

  1. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,155
    Kiitokset:
    1,277
    Pisteet:
    223
    Oli päivitys seiskasta kymppiin kun sen kerkesi vielä päivittämään.
    lisäys Mulla on vissiin aina koneissa näkynyt noin nuo osiot.

    Nolla paikassa juu. On samanlainen emo kuin wwallulla.
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,214
    Kiitokset:
    1,042
    Pisteet:
    223
    Sama se on seiskassa. Asennusmedia (USB-tikku) pitää olla MBR-osiotyyppi UEFI ja Tiedostojärjestelmä FAT32.

    Laitehallinta.PNG
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  4. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,155
    Kiitokset:
    1,277
    Pisteet:
    223
    Ahaa. Nooh tällä mennään. :) Siis mulla oli ihan levy jolta asensin 7 winukan.

    Mutta kuunnellaan mitä wwallu tuumailee.
     
  5. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,267
    Kiitokset:
    184
    Pisteet:
    93
    Olisiko päässyt ssd:n osiotaulu korruptoitumaan. Tyhjennä ssd joko valmistajan omalla työkalulla tai vaikkapa gparted-softalla.
     
    wwallu kiitti tästä.
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,155
    Kiitokset:
    1,277
    Pisteet:
    223
    @lettas

    Oliko tuo ^ mulle vai wwallulle? En sotkisi ketjua enempää. :)
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,214
    Kiitokset:
    1,042
    Pisteet:
    223
    Whatta Heck, kuka sotkee, leikitkö omatoimimodea?
     
  8. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,155
    Kiitokset:
    1,277
    Pisteet:
    223
    En leiki. En vain hoksannut kenelle tuo lettaksen vastaus oli. Meillä kun on erinäköiset nuo asiat levynhallinnassa niin sillä ajattelin. Kerroitkin jo tuon homman, siitä kiitokset.
     
  9. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,267
    Kiitokset:
    184
    Pisteet:
    93
    @Whatta Heck Wwallulle oli suunnattu. Joskus sain osx:n osiontityökalulla ssd:een sen verran sekavan osiotaulun, ettei kympin manageri osannut tehdä sille mitään. Gparted auttoi tuolloin.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,165
    Kiitokset:
    3,841
    Pisteet:
    223
    Pitäisi asentaa windows uudelleen. Ei oikein uskaltaisi hommaan ruveta kun viimeksi sain puhtaasti tuurilla edes tällaiseen kuntoon. Eikö crystaldiskin pitäisi näyttää jos se on mennyt sekaisin? Se tosin näyttää ssd:n tiedot väärin niin eipä tuohon ole juuri luottamista.

    Kovalevystä kerran osiotaulu sekosi, eikä siihen kyllä tullut minkäänlaista elämää. Kipaisi levy Kiinassa mutkan kun eivät Systemallakaan asiaa ymmärtäneet.
     
  11. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,267
    Kiitokset:
    184
    Pisteet:
    93
    Ota gpartedilla image ssd:stä pyörivälle levylle, niin voit palauttaa tilanteen takaisin nykyiseen jos asennus ei mene putkeen. Kymppiasennukset vähänkin tuoreemmalle raudalle on läpihuutojuttuja. Seiskan ja xp:n kanssa tapelleena ei enää tarvitse varata mäyräkoiraa ja vapaapäivää uudelleenasennukselle, vaan kaikki tapahtuu lähes itsekseen. Seiskan lisenssiä ei varmaan kannata vielä päivittää kympiksi, jos haluat pitää takaportin seiskaan. Saat varmaan uuden lisenssin jostain halvalla.

    Tuntuu myös että laitevalmistajat testaavat seiskan ajureita todella leväperäisesti nykyään. Vaikka tuki olisikin, ei asiat välttämättä toimi. Lähinnä Lenovon ja Dellin yrityskoneista on kokemusta. Ihan uusimmissa koneissa tuki on sentään lopetettu, niin ei tarvitse edes yrittää laittaa seiskaa.
     
    wwallu kiitti tästä.

Jaa tämä sivu