1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma hitaat ja jumittavat kovalevyt

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi wwallu 19.04.2018.

  1. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,306
    Kiitokset:
    3,423
    Pisteet:
    223
    Tuo riesa häiritsee pahiten tuskaisen windowsin asennuksen jälkeen (usbit pimeänä biosissa ja englanninkielinen käynnistys on pikkujuttuja). Ennen sai sätkän käärityksi civ 5:ttä käynnistäessä, nyt sen ehtii hyvin polttaakin. Pari peliä pitäisi asentaa steamista mutta levytilaa varatessa jää vain windowsin pallukka pyöriskelemään ja koko roska kaatuu. Ja niin pois päin, viimeisen päälle juntturassa. Jotain tarttis tehrä ennen kuin passittavat pakkohoitoon.

    Levynhallintaa katsellessa huomasin että kovalevyt on peruslevyjä kun ne ennen oli dynaamisia, ainakin muistaakseni. Voisiko johtua tuosta, ja jos voi niin miten levytyypin saa vaihdetuksi?
     
  2.  
  3. i9Extreme

    i9Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,515
    Kiitokset:
    373
    Pisteet:
    93
    Tavalliset kiintolevyt (myös ssd) on peruslevyjä. Dynaaminen on softaraidia. Nopeus voi sen myötä olla parempi. Levynhallinnasta vaihdetaan (muistaakseni tyypin vaihto tyhjentäää levyn).
     
    wwallu kiitti tästä.
  4. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,306
    Kiitokset:
    3,423
    Pisteet:
    223
    Onneksi en saanut vaihdetuksi jos tyhjentää.
     
  5. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    3,999
    Kiitokset:
    138
    Pisteet:
    73
    Ei johdu tuosta, eikä kannata vaihtaa, mahdollisessa ongelmatilanteessa palautus moiselta on luokkaa mahdotonta tai erittäin vaikeaa.
    Link.

    T: Vesku
     
    wwallu kiitti tästä.
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,062
    Kiitokset:
    715
    Pisteet:
    123
    Teitkö käyttiksen uudelleen asennuksen "Mukautettu" vaihtoehdolla, vanhan levyn osiot poistaen ja asennuksen aloitus suoraan osioimattomalle levylle?

    edit: tämä oli vähän turha kysymys.
     
    Viimeksi muokattu: 19.04.2018
    wwallu kiitti tästä.
  7. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,306
    Kiitokset:
    3,423
    Pisteet:
    223
    Itse asiassa ei ole turha kysymys, sen verran sekoilua oli asennustouhut. Ensimmäisellä kerralla homma meni normaalisti kunnes usb 3.1 -ajuria asennettaessa pimeni kaikki usbit. Toisella kerralla ei asentanut usbeja ollenkaan ja jumitti windowsia määritettäessä. Kolmannella kerralla ei suostunut poistamaan osiota, mutta ainakin väitti alustaneensa sen. Usbit ei toimineet vieläkään mutta onnistuin värkkäämään pelkällä vanhalla näppiksellä jotenkuten toimivaan kuntoon. Väärin asennettu, mutta ihmettelen tässä saisiko tuota korjatuksi mitenkään.
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,062
    Kiitokset:
    715
    Pisteet:
    123
    Niin sullahan on vielä Win7. Heitetääs koemielessä pallo.
    Eiköhän tuossa olisi jo paikka Win10:n asentamiselle, niin pääsisit paljon vähemmällä noiden ajurien asennuksessa ja saisit varmennin toimivat systeemin, vaikkei muuten niin kokeilumielessä.
    Voithan aina palata takaisin seiskaan.

    edit:
    muuten ei asennuksen aikana tällaisia tule, mitä ihmettä olet tehnyt?
     
  9. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,306
    Kiitokset:
    3,423
    Pisteet:
    223
    Jopa sellainen kävi mielessä, mutta... Seiska pisti omin päin päivitysten mukana näyttisajurin, ja suunnilleen viiden minuutin päästä "näytönohjain lakkasi vastaamasta ja palautui". Vähän vaikeeta.

    Siis tuossa näkymässä:

    upload_2018-4-19_12-45-30.

    Ei vaan halunnut poistaa vanhoja osioita. On se ennen poistanut.
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,062
    Kiitokset:
    715
    Pisteet:
    123
    Molemmat asemat on tuossa kuvassa tyhjiä, eli osiot poistettu.

    Tuo 0-asema on jo poistettu (tyhjennetty). Asennus varaamattomalle osiolle aletaan suoraan, eikä tehdä sille mitään muuta.
    Miksi 1-aseman olet myös tyhjentänyt, poistanut osion?
     
  11. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,306
    Kiitokset:
    3,423
    Pisteet:
    223
    Nappasin tuon kuvan kuukkelin kuvahaulla. Mulla oli vain ssd kiinni ja siinä toisella osiolla edellinen windowsin asennus ja toisena järjestelmän varaama erillinen osio. Niitä ei suostunut enää poistamaan.
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,062
    Kiitokset:
    715
    Pisteet:
    123
    Saisitko omasta koneestasi tuosta kuvaa tänne?
     
  13. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,306
    Kiitokset:
    3,423
    Pisteet:
    223
    Ei tullut kuvaa otetuksi. Oli kyllä niin hankalaa hommaa että olisi varmaan pitänyt. Alustin vaan vanhan osion ja asensin sinne. Kai sen silti pitäisi toimia.
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,062
    Kiitokset:
    715
    Pisteet:
    123
    Ei sitä pidä alustaa, vaan poistaa koko asennuslevyn osiot ja asennus osioimattomalle (varaamattomalle) levylle suoraan.
    Kai sen noinkin pitäisi toimia, mutta täysi tyhjennys osiot poistaen on varmin tapa.
    Windowsin asennus osaa tehdä tarvittavat osiot ja alustaa ne automaattisesti.
     
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,306
    Kiitokset:
    3,423
    Pisteet:
    223
    Noinhan sen pitäisi mennä. Ei vaan suostunut poistamaan.
     
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,062
    Kiitokset:
    715
    Pisteet:
    123
    Jotain siinä meni pieleen, kyllä ne osiot pitää pystyä poistamaan jos asennusmedialla mukautetulla asennuksella sinne menee.
    Saisitko kuvaa nykyisestä levynhallinasta tänne?
     
  17. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,306
    Kiitokset:
    3,423
    Pisteet:
    223
    upload_2018-4-19_14-42-57.

    Alkoi ihmetyttämään miksi ssd on levy 2. Luulisi olevan levy 0.

    Dvd-levyltä asennettu.
     
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,062
    Kiitokset:
    715
    Pisteet:
    123
    Missä satapaikassa levy on kiinni?
     
  19. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,306
    Kiitokset:
    3,423
    Pisteet:
    223
    Ensimmäisessä.
     
  20. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,077
    Kiitokset:
    1,073
    Pisteet:
    223
    Vähän oudolle näyttää sulla tuo levynhallinta.

    Mulla sata0 - paikassa ssd ja muut sitten numerojärjestyksessä.

    levynhallinta.PNG
    sata.PNG
     
  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,062
    Kiitokset:
    715
    Pisteet:
    123
    0-paikassa siis?

    edit: @Whatta Heck onko tuo joku vanha kone, kun EFI:na et ole käyttistä asentanut?
     

Jaa tämä sivu